Lånekassen

Lån penge nu. Få et kviklån eller forbrugslån nemt og hurtigt

  • Nyheder
  • Lånetyper
    • Banklån
    • Billån
    • Realkreditlån
    • Forbrugslån
    • Samlelån
    • Kviklån
    • Studielån
  • Låneberegnere
    • Boliglån
    • Banklån
    • Realkreditlån
    • Forbrugslån
  • Udbydere
    • Banker
    • Realkredit
    • Pension
    • Forsikring
    • Forbrugslån
    • Kviklån
  • Privatøkonomi
    • Abonnementer
    • A-kasse
    • Betalingskort
    • Budgetskemaer
    • Forsikring
    • Pension
    • Skat
    • Valutakurser
Sti til denne side: Lånekassen / Penge / De 10 bedste apps til din privatøkonomi

Opdateret 24/5-2022

De 10 bedste apps til din privatøkonomi

Måske har du allerede forskellige apps til at styre din privatøkonomi på din smartphone eller tablet – men er du sikker på, at du har kigget ordentligt efter i alle krogene for at finde de bedste apps?

 

Vi har lavet forarbejdet for dig og samlet de 10 bedste og mest funktionelle apps til privatøkonomi til dig her på siden. Nogle af de nedenstående apps giver dig forbrugsoverblik og mulighed for at oprette budgetter, andre lader dig overføre til og modtage penge fra andre personer, mens nogle af de udvalgte apps her på listen tjener mere pædagogiske og lærerige formål.

Læs her om 10 gode apps til din privatøkonomi
Læs her om 10 gode apps til din privatøkonomi

Alle 10 apps er gratis at downloade, og de fleste af dem kan hentes til både iOS- og Android-enheder. I listen nedenfor kan du læse kort og præcist om hver enkel app; hvad er appens fordele og særlige funktioner, hvilke styresystemer understøtter appen mv.

I hvert afsnit finder du også links direkte til at downloade den pågældende app på din smartphone, tablet eller PC.

Hvis du har spørgsmål eller gode forslag til andre økonomiapps, som bør komme på listen, så skriv gerne en kommentar med dit forslag nederst på siden.

 

MobilePay

Første app på listen er en af de største og mest anvendte herhjemme i Danmark – nemlig Danske Banks MobilePay. MobilePay er en relativ enkel app, som lader dig overføre og modtage penge til og fra andre.

I starten blev appen udelukkende brugt til, at privatpersoner kunne overføre til og fra hinandens konti, hvilket appen stadig bliver brugt til i stor stil. Der er dog efterhånden sket en del, og i dag har flere og flere fysiske og onlinebaserede butikker også taget appen til sig som betalingsform.

Du kan derfor handle direkte med MobilePay mange steder efterhånden, hvilket gør det endnu hurtigere og nemmere at gennemføre køb i både online såvel som i fysiske butikker.

MobilePay har desuden fået en smart funktion til at modtage kvitteringer automatisk, når du handler med det betalingskort der er tilknyttet MobilePay. Dette kræver dog at butikken er tilmeldt MobilePay, hvilket der er flere og flere og butikker der er. Dette er specielt smart, hvis du køber et produkt, som du senere skal gøre reklamation på. Ofte bliver købskvitteringen væk, men når den ligger elektronisk i MobilePay, så er det let at finde den igen, også selvom det måske er 1,5 år siden at du købte varen.

Du kan også bruge MobilePay til at anmode venner, familie eller kollegaer om overførsler. Dette er praktisk, hvis du eksempelvis har lagt ud for en middag, en biograftur eller andet. På den måde modtager vedkommende en notifikation og dermed en påmindelse om, at de skal huske at overføre det pågældende beløb til dig.

Læs mere om MobilePay her

Du kan hente MobilePay gratis her:

MobilePay hos Apple

MobilePay hos Google

Swipp

Opdatering 15/11-17: Du kan ikke længere benytte Swipp, da de har valgt at indgå i MobilePay samarbejdet.

Swipp er et alternativ til MobilePay. Appen har grundlæggende samme funktioner, hvormed du både kan overføre penge til andre, der har Swipp, samt anmode om og modtage penge fra andre med appen.

Der er dog en højere grænse for daglige overførsler med Swipp således, at du kan overføre helt op til 50.000 kroner dagligt, såfremt pengene er tilgængelige på den pågældende konto. Swipp er udstyret med saldokontrol, så du ikke kan risikere at overføre flere penge, end du har stående, og dermed risikerer du ikke at lave overtræk på kontoen.

Swipp kan både bruges til at overføre penge mellem private samt til at betale i butikker, restauranter o. lign.

Swipp fungerer hurtigt, nemt og gnidningsfrit, så du altid kan overføre penge til andre med din smartphone, når du er på farten. Du kan også dele fælles regninger op og anmode om overførsler fra de venner, familiemedlemmer eller kollegaer, du har lagt ud for. Så vil de få en påmindelse på deres telefon om at overføre beløbet til dig.

ATM Hunter

Næste app på listen er ATM Hunter, som er udviklet af MasterCard. ATM Hunter er en smart app, som lader dig søge efter hæveautomater i nærheden. Appen er derfor specielt tiltænkt dig, der ønsker at hæve kontanter, når du er i udlandet eller andre steder i Danmark, hvor du ikke kender de lokale hæveautomater.

ATM Hunter er gratis at downloade, og du kan bruge den på flere forskellige enheder. Appen er brugervenlig og let at komme i gang med, da du blot skal indtaste en adresse, lufthavn eller lignende, som du er i nærheden af – herefter sørger appen for at give dig forslag til de nærmeste hæveautomater.

Du kan tilmed filtrere din søgning således, at appen kun viser dig hæveautomater for din egen bank, så du slipper for eventuelle hævegebyrer mv. Søgefilterne kan endvidere indstilles til kun at vise dig resultater med hæveautomater, som er fremkommelige i kørestol, har drive-through, har åbent 24 timer i døgnet samt mange andre kriterier.

Du kan hente ATM Hunter gratis her:

ATM Hunter hos Windows

For Resten

For Resten er en sjov og anderledes app, som er udviklet af Forbrugerrådet Tænk. Appen er gratis og kan hentes ned på Apple- og Googleenheder.

For Resten giver dig idéer og forslag til retter, du kan lave med udgangspunkt i de rester, du har i køleskabet. Appen er dermed ikke en direkte økonomisk app, men alligevel hjælper den dig til at spare penge, da du i højere grad slipper for madspild og dermed pengespild.

Appen fungerer nemt og enkelt ved, at du indtaster de rester, du har stående i køleskabet. Herefter vælger du, hvilke rester du ønsker at få forslag til, og så giver For Resten dig en liste over retter, du kan lave med den eller de pågældende fødevarer. Hvis du ikke bryder dig om det forslag, der kommer frem, ryster du blot din telefon, og så giver appen dig det næste forslag.

For Resten bliver løbende udvidet og opdateret med nye retter, så du hele tiden kan få ny inspiration. Har du selv gode forslag til retter lavet på rester, opfordrer Forbrugerrådet Tænk selv til, at du sender en mail med forslaget, så de kan gøre appen endnu bedre. Du finder kontaktinformationer via de 2 links herunder.

Du kan hente For Resten gratis her:

For Resten hos Apple

For Resten hos Google

Lommebudget

Lommebudget er – som navnet antyder – en app, der hjælper dig med at lave et budget og overholde det i løbet af måneden. Appen er udviklet af Penge- og Pensionspanelet og har til formål at hjælpe os danskere med at holde bedre styr på vores penge og forbrug.

Appen fungerer som et budget, hvori du kan indtaste dine faste udgifter og løbende udgifter til forbrug. På den måde fortæller appen dig løbende, hvor mange penge du har brugt indtil videre i den pågældende måned, samt hvor mange penge du har til overs til resten af måneden.

Lommebudget giver dig et grafisk, visuelt overblik over dit forbrug og dine udgifter, så du også er informeret om, hvad du helt præcist bruger og har brugt dine penge på. Du kan inddele dine udgifter i forskellige kategorier, herunder bolig, elektronik og mad, så du har styr på, hvordan udgifterne fordeler sig, og om du bør ændre lidt på forbruget hist og her.

Appen giver dig også løbende en række tips og tricks til, hvordan du får dine penge til at strække sig over en længere periode.

Du skal ikke oprette nogen profil eller bruger, når du skal bruge appen – du downloader den blot på din enhed, og så er du i gang.

Du kan hente Lommebudget gratis her:

Lommebudget hos Apple

Spiir

Spiir er en lidt alternativ budget-app, der hjælper dig med at holde styr på budget, forbrug og kvitteringer løbende. Appen er udviklet på en ganske pædagogisk måde, hvormed du har en lille assistent i lommen med dig overalt.

Spiir giver dig mulighed for at oprette et budget og koble din konto til din bankkonti, så appen løbende opdaterer sig selv med udgifter og indtægter. Du får et enkelt grafisk overblik over dit forbrug, som bliver kategoriseret alt efter, hvad du køber. Du kan tilføje egne kategorier og tags på dine udgifter og indtægter, så du nemt kan søge efter dem og finde dem frem, når du skal bruge dem.

Spiir er ganske enkel og nem at bruge, men hvis du har behov for det, giver appen dig faktisk mulighed for at foretage mange mere avancerede justeringer, så du kan tilpasse appen præcist til dit forbrug. Du kan bl.a. dele en post op i flere forskellige kategorier, hvis du eksempelvis både har handlet dagligvarer og ny elektronik på din indkøbstur i Bilka. Du kan også tilpasse datoer, så din løn eller anden indkomst falder i den korrekte måned.

En af de mest praktiske ekstrafunktioner i Spiir er muligheden for hurtigt at tage billeder af kvitteringer, som gemmes direkte i appen. På den måde kan du lynhurtigt og nemt finde den nødvendige kvittering frem, når du står i forretningen.

Du kan hente Spiir gratis her:

Spiir hos Apple

Spiir hos Google

Privatøkonomi

Update 8/5-2018: Denne app er tilsyneladende ikke længere tilgængelig

Privatøkonomi er endnu en budget- og forbrugsapp, som er udviklet specielt til os danskere. Appen er udviklet af privatpersonen Brian Strom, som har samlet mange af de bedste funktioner fra de øvrige budgetapps i én app.

Privatøkonomi findes dog kun til Apple produkter, så hvis du har en Android- eller Windows-enhed, må du bruge en af de førnævnte budgetapps.

Privatøkonomi lader dig oprette budgetter og indtaste indtægter og udgifter, så du løbende kan holde styr på dit forbrug. Du kan oprette faste udgifter såsom husleje, forsikring, lån o. lign., så disse udgifter blot fortsætter måned efter måned, medmindre du retter i dem eller sletter dem igen.

Du kan selv oprette nye kategorier og underkategorier, eller du kan ændre i de eksisterende standardkategorier alt efter behov. På den måde kan du også få vist et grafisk søjlediagram, der viser dig, hvordan dine udgifter har fordelt sig i nuværende og tidligere måneder.

En af de ekstra smarte funktioner i Privatøkonomi er muligheden for at eksporterer din liste til CSV, HTML og XML (Excel-ark). Dette gør du nemt og hurtigt via e-mailfunktionen i appen.

Bedste Lån

Bedste Lån er en app, der er specielt tiltænkt dig, som er boligejer eller kommende boligejer, og dermed har eller kommer til at få et realkreditlån. Bedste Lån er udviklet af BRF Kredit, og appen gør det muligt for dig at overvåge aktuelle lånetilbud og muligheder for omlægning af nuværende lån til lavere rente, lavere kurs mv.

Bedste Lån kan bruges til at overvåge tilbud, der passer til dine personlige kriterier. Du kan f.eks. indstille appen til at give dig besked, når der opstår et tilbud, der giver dig en lavere ydelse/husleje, når renten ændrer sig, når kursen falder o. lign.

Selvom det er BRF Kredit, der står bag appen, så overvåger Bedste Lån de aktuelle lånetilbud fra alle andre realkreditinstitutter, så du er sikker på at få en objektiv analyse og løbende opdateringer direkte på din smartphone.

Du kan også indhente uforpligtende tilbud på nye lån direkte på mobilen, hvis du finder et attraktivt lånetilbud i appen. Hvis du i forvejen har et boliglån, så kan du bruge appen til løbende at sammenligne dine nuværende lån med alternative lånetilbud, i tilfælde af at du kan spare penge ved at skifte.

Her kan du hente Bedste Lån gratis:

Bedste Lån hos Apple

Bedste Lån hos Google

MyMonii

MyMonii er en sjov og anderledes app, du kan bruge til at lære dine børn om penge i en moderne verden, hvor kontanterne stille og roligt er ved at blive udfaset. Ifølge holdet bag MyMonii kan det være svært for børn og unge at forholde sig til penge, indtægter og udgifter, når man ikke står med kontanterne i hånden.

Dette har MyMonii taget et opgør med. I appen kan du oprette opgaver for dine børn, så de løbende kan se, hvor meget de kan tjene i lommepenge ved f.eks. at tage opvasken, gå tur med hunden o. lign. Hvis du ikke ønsker at bruge appens opgavefunktion, kan du også blot bruge den til at give dine børn en oversigt over deres lommepenge og løbende udgifter.

Du kan oprette flere forskellige konti, hvis du har flere børn, så hvert af dine børn har sin egen konto med visuelt overblik over lommepenge og forbrug.

Du kan hente MyMonii gratis her:

MyMonii hos Apple

MyMonii hos Google

MobilBank

MobilBank er ikke en konkret app, men derimod snarere en betegnelse for en app-type, som langt de fleste danske banker og pengeinstitutter tilbyder deres kunder.

Med MobilBank kan du typisk klare en masse forskellige privatøkonomiske opgaver direkte fra mobilen. Du kan bl.a. overføre penge til andre, overføre mellem dine egne konti, se saldo samt tidligere og fremtidige transaktioner og meget mere.

Med MobilBank kan du også klare de mere komplekse dele af din bankforretning – dette afhænger dog af, hvilken bank du er kunde hos, samt hvordan deres unikke MobilBank-app er udviklet. De fleste apps lader dig dog ordne opgaver såsom handel af værdipapirer, låneansøgning, sammenligning af boliglån o. lign.

Du kan også oprette faste overførsler via Betalingsservice og betale regninger manuelt via appen. Derudover har du hos de fleste banker mulighed for at bestille nye betalingskort eller spærre nuværende kort direkte via din mobil, i tilfælde af at kortet f.eks. er blevet stjålet.

Spørgsmål eller forslag til andre apps?

Vi håber, du har fundet et par apps eller 3 på listen, som du kan bruge til at forbedre din økonomi fremover.

Hvis du har spørgsmål til en app på listen, eller hvis du selv har forslag til andre apps, vi ikke har taget med i denne top 10, så giv meget gerne dit besyv i en kommentar lige herunder.

 

Kommentarer til dette indlæg

  1. Nicklas skriver

    01/02-2018 at 13:40

    Artiklen er opdateret 8. januar 2018 og indeholder alligevel Swipp på andenpladsen. Swipp lukkede pr 28. februar 2017

    Svar
    • Erik Pilgaard Hejlskov skriver

      01/02-2018 at 20:59

      Hej Nicklas

      Hvis du læser teksten ved Swipp, så kan du læse at der står: “Opdatering 15/11-17: Du kan ikke længere benytte Swipp, da de har valgt at indgå i MobilePay samarbejdet.”

      Men hvis du finder ting i vores artikler som ikke er opdateret (uanset artiklens opdateringsdato), så hører vi meget gerne om det. Vi forsøger altid at holde alle artikler så opdaterede som overhovedet muligt.

      Mvh
      Erik

      Svar
  2. Emma skriver

    29/05-2018 at 20:33

    Hej
    Ved I om der findes en app hvor man kan spare op sammen som venner? Til f.eks en ferie? Håber I kan hjælpe.
    Kh

    Svar
    • Erik Pilgaard Hejlskov skriver

      29/05-2018 at 21:21

      Hej Emma

      Jeg tænker at reel opsparing er et bankanliggende og derfor ikke kan håndteres af en app. Så spørgsmålet er hvad I ønsker?

      Hvis I vil opspare på egen hånd, hver i sær, men holde styr på hvor meget der løbende er opsparet, så tænker jeg fint at det gøres via en app. Jeg har dog ikke på stående fod kendskab til en app til formålet.

      Hvis I ønsker reel opsparing og pengene samlet ét sted, så kan I enten oprette en fælleskonto i en bank eller lade én af jer oprette en ny konto, som I samler jeres opsparing på.

      En mulighed kunne være Lunar Way. Her får i en simpel og overskuelig app knyttet op til en nystiftet bankkonto hos Nykredit Bank. Bemærk dog at denne konto er ejet af én person, så det er også kun den person der har adgang til appen.

      Mvh
      Erik

      Svar
  3. Louise Woetmann skriver

    06/12-2018 at 8:15

    Findes der en app, hvor man kan koble flere telefoner til – så man f.eks. kan følge med i hvad den ene har brugt af fælles madbudget, når den anden er ude at handle – så man kan følge med i, hvor mange penge der er tilbage af kostbudgettet for den gældende måned.?

    Svar
    • Erik Pilgaard Hejlskov skriver

      06/12-2018 at 13:06

      Hej Louise

      Har I fælleskonto, så kan I se det direkte i den mobile netbank / mobilbank. Har I ikke fælleskonto, så tror jeg af sikkerhedsmæssige årsager ikke at det er muligt for nogen app.

      I kan evt. bruge en TODO liste app / huskeliste app til holde styr på det. Så skal I bare selv skrive ind, når I forbruger penge. Det kunne f.eks. være Wunderlist: https://www.wunderlist.com/

      Mvh
      Erik

      Svar
  4. Hanne Nielsen skriver

    25/12-2018 at 16:57

    Jeg har stor glæde af app’en Lommebudget til at overskue mine udgifter. Men findes der en app, der kan give mig et overblik over det modsatte – nemlig mine indtægter. Mange har ikke bare én stor indtægt om måneden, men i stedet flere mindre indtægter. Nogle måneder har jeg kun 2 indkomster. Andre måneder får jeg måske løn/honorarer fra 5-6 forskellige arbejdsgivere. Hvis jeg kunne tippe det ind og altid have et overblik over det månedlige gennemsnit for mine indtægter, ville det være meget nemmere at vurdere og indtaste mit månedlige rådighedsbeløb i f.eks. app’en Lommebudget.
    Findes der mon sådan en “indtægs-app”?

    Svar
    • Erik Pilgaard Hejlskov skriver

      02/01-2019 at 9:17

      Hej Hanne

      Jeg kender ikke til en app der kan det, men derfor kan den sagtens være derude 🙂
      Min umiddelbare tanke er dog, at du sandsynligvis bare kan bruge din mobilbank? Giver din mobilbank ikke det overblik du søger?

      Mvh
      Erik

      Svar
      • Thilde Jensen skriver

        03/08-2019 at 19:14

        Hej Hanne

        Jeg er meget glad for Spiir, som viser dig både indtægter og udgifter, og giver et rigtig godt overblik over din lønindkomst, her kan du se, hvad du i gennemsnit har haft af månedlig indkomst gennem det seneste år. Dog kan programmet lidt mere i online versionen, end i app’en – men de hænger sammen, så det giver mening at bruge begge.

        Mvh Thilde

        Svar
  5. Marie Louise skriver

    06/03-2020 at 20:19

    Ved du/i om der er en app hvor man kan holde styr på sine kontanter? Min mand er selvstændig og bliver nogen gange betalt kontant. Det er for besværligt at rende i banken hele tiden, men vi kan ikke komme kontanter manuelt ind på Spiir (som vi ellers bruger). Nogen forslag?
    Mvh
    Marie Louise

    Svar
    • Erik Pilgaard Hejlskov skriver

      08/03-2020 at 16:05

      Hej Marie Louise

      Jeg tror ikke helt jeg forstår spørgsmålet. Men mit bedste råd er at benytte kontantautomater. Her kan man ikke kun hæve penge, men man kan også benytte automaterne til at indsætte penge. Så hvis jeres bank ikke ligger i nærheden, men I i stedet har en hæveautomat i nærheden, så kunne dette være en mulighed.

      Mvh
      Erik

      Svar
Vil du hjælpe os?
Anmeld Lånekassen på Google - Vi er dybt taknemmelige for din hjælp.
Gode anmeldelser giver os motivation til at lave godt indhold og gåpåmod til at hjælpe dig og andre brugere i kommentarerne.
Anmeld Lånekassen her

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Begrebsforklaringer
  • Sociale ydelser
  • Om Lånekassen
  • CSR
  • Presse
  • Finanstilsynet

Copyright © · Lånekassen, Østre Alle 6, Business Park Nord, 9530 Støvring     -     YouTube, LinkedIN, Facebook, Twitter        Lånekassen er et CO2 neutralt website
CVR: 29 53 76 66     Tlf.: 78 76 26 28    [email protected]    Kontakt    Cookiepolitik    Persondatapolitik    Betingelser
Lånekassen er et kommercielt site. Vi kan modtage provision ved henvisning til eksterne udbydere.