Lånekassen

Lån penge nu. Få et kviklån eller forbrugslån nemt og hurtigt

  • Nyheder
  • Lånetyper
    • Banklån
    • Billån
    • Realkreditlån
    • Forbrugslån
    • Samlelån
    • Kviklån
    • Studielån
  • Låneberegnere
    • Boliglån
    • Banklån
    • Realkreditlån
    • Forbrugslån
  • Udbydere
    • Banker
    • Realkredit
    • Pension
    • Forsikring
    • Forbrugslån
    • Kviklån
  • Privatøkonomi
    • Abonnementer
    • A-kasse
    • Betalingskort
    • Budgetskemaer
    • Forsikring
    • Pension
    • Skat
    • Valutakurser
Sti til denne side: Lånekassen / Abonnement / Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd

På TDCs netværk finder du:

  • Telmore
  • Eesy

På Telia/Telenors netværk finder du:

  • CBB
  • Greentel
  • OK Mobil
  • Lebara
  • Call me

På 3 Mobils netværk finder du:

  • Oister

 

 

Med mobilt bredbånd kan du komme på internettet uanset hvor du er. Tjek de mulige abonnementer i toppen af denne side.
Med mobilt bredbånd kan du komme på internettet uanset hvor du er. Tjek de mulige abonnementer i toppen af denne side.

Se også vores andre prissammenligninger.

Information om mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er blevet mere og mere populært igennem årene. Denne form for bredbånd henvender sig til dig, der tit er på farten. Det mobile bredbånd kan nemlig anvendes mange forskellige steder, og det er ligeledes derfor, at bredbåndsløsningen har opnået stor popularitet. Dog kan det være noget af en jungle at finde rundt i alle de tilbud, som de forskellige teleudbydere lokker med. Alle personer har deres egne behov, når det gælder internet. Nogle har brug for meget data, mens andre har brug for en lille smule, som de eksempelvis kan bruge i toget. I denne guide præsenteres det mobile bredbånd samt dets fordele og ulemper. Du lærer desuden, hvilken løsning der er bedst for dig, hvad angår mobilt bredbånd. Du har endvidere muligheden for undervejs i læsningen eller herefter at scrolle op i toppen for at se vores sammenligning af de forskellige danske mobile bredbåndsløsninger.

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd bruges som markedsterm for trådløst internet. I modsætning til bredbånd til fastnet leveres internettet via en mobil enhed. Enheden kan for eksempel bestå af en smartphone eller en tablet. Det første trådløse internet blev desuden lanceret tilbage i 1991, hvor det nu var muligt at oprette en trådløs forbindelse med hjælp fra det mobile internet, 2G, hvor G’et står for generation. Siden dette år er der sket mange positive forbedringer i forhold til både hastighed, rækkevidde, tilgængelighed og pris. 3G og 4G er ligeledes de to mest kendte typer mobilt internet. Det mobile bredbånd fungerer endvidere ved, at du modtager mobilsignaler, som giver dig adgang til nettet. Til at starte med bruger man gerne et USB-modem til at modtage signalerne, men i løbet af de seneste år er mobilt wi-fi eller en router blevet mere almindelige hjælpemidler. Du kan læse mere om udstyr til den mobile bredbåndsforbindelse senere i guiden.

3G, 4G og 5G

Der er endvidere – naturligvis – forskel på 3G og 4G. Forskellen bunder i, hvem der er bedst på dækning og hastighed. Vedrørende hastighed er det 3G, der vinder. Med denne forbindelse kan du regne med at få en god og stabil datahastighed på op til 5 Mbit/s. Hermed er det muligt at surfe hurtigt samt tjekke Facebook og se videoer på din telefon. 4G er på den andensidste bedst, hvad angår hastigheden. Ved at bruge en 4G forbindelse, vil du nemlig få en datahastighed på op til 71 Mbit/s. Det er dog ikke alle telefoner, der er bygget til 4G-teknologien. Derfor gælder det om at tjekke dette inden det nye mobilkøb, hvis ønsket om 4G skal opfyldes.

I fremtiden vil vi desuden komme til at byde 5G velkommen, altså den femte generation af internettet, som fås via mobilmasterne. Angående de mest hovedsagelige forbedringer fra 4G til 5G, kan hastigheden og det såkaldte Latency, forsinkelse, nævnes. 5G vil eksempelvis blive hele 65 gange hurtigere end de nuværende 4G-hastigheder. Hermed vil diverse videoer, film og tv-serier blive hentet på ufattelig kort tid i forhold til ved anvendelsen af 4G, hvor der nogle gange kan opleves en forholdsvis langsom hastighed. Vedrørende forsinkelsen, som drejer sig om den tid, der går fra, at der kommer et input i den ene ende, til der bliver startet en handling i den anden ende, vil denne blive forkortet betydeligt. På 4G-netværket opleves en forsinkelse på cirka 70 millisekunder, mens der på det kommende 5G-netværk blot ses en forsinkelse på omkring et enkelt millisekund.

Vil du vide hvor hurtig din nuværende internetforbindelse er, så tag vores hastighedstest.

Fordele ved mobilt bredbånd

Den største fordel ved mobilt bredbånd er uden tvivl det faktum, at du har mulighed for at tage bredbåndet med dig, hvor end du befinder dig og hermed være online hele tiden. Dog skal det i denne forbindelse nævnes, at dækningen er meget forskellig, i forhold til hvor du opholder dig. Dette omtales i afsnittet om ulemper ved mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd er desuden hovedsageligt til gavn for mennesker, som bruger internettet lejlighedsvist. Hermed henvender det sig eksempelvis til forretningsfolk, der ofte er ude på farten og rejser meget, og som samtidig har brug for en større mængde data til at kunne udføre deres arbejde ordentligt. Mange studerende anvender ligeledes det mobile bredbånd, og på denne måde slipper de for irriterende ledninger og kabler, men derimod får de en smart løsning ved hjælp af et modem. Mobilt bredbånd kan desuden være en billigere løsning i forhold til fastnet, hvorfor studerende også tager beslutningen om den mobile bredbåndsløsning. Denne fordel beskrives nærmere i følgende afsnit. Mobilt bredbånd kan derudover være en rigtig smart løsning for sommerhusejere. Personer med sommerhus ønsker ofte ikke at betale et månedligt beløb for fastnet i boligen. Ved at tegne et mobilt bredbåndsabonnement kan sommerhusejere vælge den mængde data, som de regner med at komme til at bruge. Derudover er der mulighed for at spare penge i forhold til fastnet, idet du ikke kommer til at betale penge for unødvendigt data.

Den mobile bredbåndsforbindelse siges ligeledes også at være hurtigere, mere pålidelig og bedre i forhold til de kablede forbindelser. En anden fordel består endvidere i, at man ved mobilt bredbånd kan downloade med en hastighed på cirka 2.8 MB til 7.2 MB, men hvor der dog samtidig er en fair use grænse på mellem 1 til 20 GB om måneden. Det er desuden let at installere mobilt bredbånd, og så kan hastigheden på bredbåndet endda være bedre end hastigheden på fastnet bredbånd i nogle yderområder i landet.

Ulemper ved mobilt bredbånd

En af de mest betydelige ulemper ved mobilt bredbånd er, at dækningen kan være meget ustabil flere steder i landet. Det er ligeledes ude på landet, at de største og mest alvorlige huller i forbindelsen befinder sig. I denne forbindelse drejer det sig dog meget om, hvilket abonnement du vælger. Nogle teleudbyderes mobile bredbånd fungerer bedst i de største byer i Danmark, mens andre har en fornuftig dækning selv langt ude på landet og i yderområderne. Det er desuden vigtigt, at du undersøger hastigheden på det pågældende mobile bredbånd, så du er sikker på, at du har en stabil forbindelse de steder, hvor du har brug for at anvende internet ofte, herunder download af diverse filer eller film.

Ved valg af USB-modem som udstyr til det mobile bredbånd kan du endvidere kun komme på internettet fra én computer ad gangen. Hermed henvender dette udstyr sig ikke til familier, hvor der er flere personer, som ønsker at være på nettet på samme tidspunkt. I dette tilfælde gælder det derfor om at købe en router, som man tit kan få hos udbyderen.

Angående prisen på mobilt bredbånd, kan denne løsning for mange være en hel del dyrere end en almindelig fastnetforbindelse. Hvis du eksempelvis anvender internettet flere timer om dagen eller holder af at streame film og serier hver aften, er dette ikke bredbåndsforbindelsen for dig – medmindre der er tale om ubegrænsede mængder af data. Som udgangspunkt er der en forbrugsgrænse, men nogle udbydere tilbyder ubegrænset data. Hvis du dog er på nettet ret sjældent og samtidig aldrig streamer indhold, er der ikke længere tale om en ulempe, idet du herved vil få en meget billig forbindelse i forhold til fastnet bredbåndet.

Den mobile bredbåndsforbindelse kan ligeledes blive påvirket af vind og vejr. Dette er ofte ikke en realitet, men din hastighed ville kunne opleves langsommere i tilfælde af kraftigt regnvejr. Hvis du dog har et rigtig godt signal i området, hvor du bor, vil det næsten ikke kunne mærkes. Er hastigheden på den anden side blot lige omkring dit behov, vil du lægge mærke til forstyrrelserne. Hermed er det igen vigtigt at undersøge, hvilken teleudbyder der er bedst at tegne et mobilt bredbåndsabonnement hos.

Holder du meget af at spille over nettet, skal du ligeledes tænke på dette, inden du går ud og køber det nye mobile bredbånd. Mobilt bredbånd er nemlig mindre egnet til spil over internettet – især hvis du spiller spil, hvor hurtigere reaktioner er essentielle. Dette skyldes, at ping-tiderne på mobilt bredbånd er højere. Hvis du dog ikke spiller disse spil, men derimod spil, hvor hurtige reaktioner ikke er nødvendige, er problemet knap så stort.

Hastigheden på dit mobile bredbånd kan endvidere blive påvirket af spidsbelastning. Hvis mange personer er koblet på og bruger masten samtidig, kan bredbåndets hastighed blive lavere. Dette sker oftest i byer, idet der her findes det højeste antal af brugere, og eftersom det her er sværest at sætte mange master op.

Husk at researche inden købet

Inden du går ud og tegner det nye mobile bredbåndsabonnement, er det nødvendigt, at du undersøger alle de forskellige teleudbyderes tilbud angående bredbåndsløsningen. Hermed gælder det om både at lægge mærke til de gode egenskaber ved et pågældende teleselskabs tilbud om mobilt bredbånd, men samtidig også at holde øje med de dårlige egenskaber. Fokuser på dine egne behov under hele research-processen. Ønsker du for eksempel at benytte det nye bredbåndsabonnement i sommerhuset, er det yderst vigtigt, at du undersøger internetforbindelsens hastighed og dækning. Hvis dækningen og hastigheden er dårlig, vil du hurtigt komme til at fortryde købet og blive irritereret over en eventuel bindingsperiode på flere måneder. Tanker om internetdækningen skal dog generelt stå øverst på huskelisten, eftersom en god dækning er strengt nødvendig, hvis det mobile bredbånd skal anvendes i hjemmet.

Er du studerende, skal du desuden huske på, hvor meget data du har brug for. Tænk ikke blot på det internet, som du skal bruge på studieforberedelserne, men også på aftenhyggen med streamingen af film og serier på Netflix. Derudover er det altid en god idé at holde øje med diverse tilbud, så du heller ikke kommer til at fortryde købet grundet en billigere pris for nøjagtig den samme mængde data ved et andet teleselskab.

Hvor meget data har jeg brug for?

Det første, du skal tænke på, inden du går i gang med at finde det bedste bredbåndsabonnement, er, hvor meget data du har brug for. Forbrugsgrænsen er dog svær at finde frem til, hvis du aldrig har anvendt mobilt bredbånd før. Eftersom mange bruger en fastnetforbindelse i hjemmet, tænker de naturligvis ikke over, hvor meget data de går og bruger, idet der er ubegrænset brug af data.

Den mest almindelige form for afregning af den mobile bredbåndsforbindelse sker hver måned. Hermed får du hver måned adgang til et bestemt antal data, GB, og du får derfor nulstillet forbruget hver måned. Det er ligeledes ikke muligt at overføre dit forbrug fra tidligere måneder, hvor du ikke har brugt så meget data, hvis det skulle hænde, at du løber tør for data den pågældende måned.

Når du skal undersøge, hvor meget data du cirka kommer til at bruge om måneden, skal du huske på, at der er en betydelig forskel på, hvor meget data dine forskellige aktiviteter kræver. Tjekker du for eksempel blot mails og nyheder, vil en lav forbrugsgrænse være nok. Ønsker du derimod at se diverse YouTube-videoer, streame Netflix hver aften og høre masser af musik på musiktjenesten, er det nødvendigt for dig at kigge nærmere på en højere forbrugsgrænse. I dag kan du få datapakker fra 1 GB og helt op til 500 GB. Hermed er der rig mulighed for at finde netop det mobile bredbåndsabonnement, som passer til dine specifikke behov. I det følgende beskrives tre forskellige datapakker, og hvilke typer forbrug disse henvender sig til.

10 GB

Ved valg af en mobil bredbåndspakke på 10 GB data, har du et solidt antal data at anvende til forskellige formål. Med denne mængde data kan du befinde dig på nettet i mere end en time om dagen, og der er ligeledes rum til at streame tv eller høre musik engang imellem. Hermed kan denne internetforbindelse være den eneste internetforbindelse, som du har brug for, hvis dit internetbehov ikke er betydeligt. Ønsker du derimod at være på nettet i mange timer om dagen samt streame en række forskellige film, tv-serier og høre musik online hver dag, er dette ikke bredbåndspakken for dig. Med en datapakke på 10 GB vil du typisk kunne streame 8-20 timers tv, dog alt efter hvor høj en kvalitet du ønsker at streame i. Forbindelsen egner sig derfor udmærket til sommerhusejere, der ønsker at se film i boligen. Hermed kan du let tage forbindelsen med dig og samtidig have nok data til at surfe på nettet.

20 GB

Laver du mere krævende ting på nettet end blot at surfe lidt om dagen og se et par film i ny og næ, kan du overveje denne bredbåndspakke med 20 GB data. Med dette abonnement kan du streame en hel del tv, film og musik – endda på flere computere ad gangen. Hermed henvender denne løsning sig samtidig ikke til dig, der er på nettet sjældent eller kun er der en times tid om dagen. Bredbåndspakken kan ligeledes være en billigere løsning i forhold til den almindelige fastnetforbindelse. Dog skal du endvidere tænke på den eventuelle ustabilitet, der kan opstå og virke generende, når streamingen af film skal foregå. Hastigheden kan nemlig svinge voldsomt med 3G eller 4G-forbindelsen grundet bestemte vejrforhold, masteforhold samt antallet af brugere, der benytter sig af forbindelsen på samme tidspunkt. Denne bredbåndsforbindelse egner sig ligeledes til sommerhusejere, der ønsker at se en lang række film og serier i boligen. Derudover henvender pakken sig til dig, der ganske tit rejser i tog, hvor du ønsker at se film og serier.

100 GB

Benytter du nettet mange timer om dagen og streamer film og serier dagligt, kan du vælge mobilt bredbånd med 100 GB data. Ved valg af denne pakke er der desuden rig mulighed for at downloade, sende og modtage større filer dagligt. Ønsker du omvendt ikke at gøre dette, kan en forbindelse på enten 20-30 GB sagtens være nok til dine behov. Streaming er nøgleordet, hvis du har lyst til at investere i denne pakke, da du har mulighed for at streame masser af indhold. Man siger, at 1 GB data giver en times streaming i fornuftig kvalitet. Hermed kan du med 100 GB data streame i over tre timer om dagen. Abonnementet henvender sig ligeledes til en husstand med flere medlemmer. Derfor gælder det om at få fat på en router, så alle kan være på nettet samtidig. Dog kan datapakken pludselig også blive for lille, hvis der eksempelvis er to personer, som streamer på samme tid, mens en tredje downloader filer. I dette tilfælde skal du overveje de endnu større datapakker på 300 eller 500 GB, som du kan kigge nærmere på i vores sammenligning af forskellige danske mobile bredbåndspakker. Overvej i samme forbindelse, om den mobile bredbåndsløsning er perfekt for dig, hvis enten dig selv eller dine børn spiller spil online hver dag. Her kan en fastnetforbindelse være et bedre valg, så ustabiliteten undgås. 100 GB data er dog fremragende at have ved hånden i sommerhuset, i tog eller andre steder på farten. Hele familien kan benytte sig af forbindelsen, og der vil være nok data til mange timers sjov uden for hjemmet.

Forbrugsafregnet mobilt bredbånd

Ønsker du blot at bruge mobilt bredbånd i et begrænset omfang, eksempelvis kun i sommermånederne i sommerhuset, kan du vælge et forbrugsafregnet abonnement. Teleselskaberne TDC, Telenor og Oister tilbyder denne løsning, og hermed er det ikke en løsning, som du finder ved mange selskaber. Dog har du hele tre netværk at vælge imellem. TDC’s løsning hedder TDC Tank op, som går ud på, at du køber en ”Tank op” startpakke, hvor du kun kommer til at betale for de perioder, hvor du bruger bredbåndsforbindelsen. Hermed egner dette abonnement sig til sommerhus- eller campingturene. Der er ved valg af denne pakke mulighed for at købe adgang til en dag, tre dage, en uge eller en måned ad gangen. Telenors forbrugsafregnede abonnement har navnet Telenor XS og kan kun købes i Telenors butikker. Ved valg af denne løsning, betaler du en bestemt pris for 10 kroner pr. MB. Derudover er der en oprettelsespris. Derfor henvender dette abonnement sig til dig, der højst vil bruge det mobile bredbånd tre til fire gange om måneden. Endelig tilbyder Oister et miniabonnement. Her betaler du et ganske lille beløb om måneden for selve abonnementet, hvor du derudover betaler for dit internetforbrug. Hermed er der mulighed for at have adgang til bredbåndsforbindelsen hele tiden, selvom du har et ganske lille forbrug. Denne løsning egner sig derfor til personer, der eksempelvis benytter sommerhuset året rundt og altid vil have muligheden for at være lidt på nettet.

Hvilken udbyder skal jeg vælge?

Der findes mange udbydere af mobilt bredbånd i Danmark, og derfor kan det som nævnt være en udfordring at finde den bedste mobile bredbåndsløsning til netop dit behov. Dog er det heldigvis ret simpelt at finde frem til de forskellige netværk, som udbyderne benytter sig af, idet der blot findes fire netværk. Disse netværk omhandler 3, TDC, Telia og Telenor. Resten af teleudbyderne i vores liste lejer sig ind på et af disse fire netværk. Flere udbydere er samtidig ejet af én af de store udbydere med eget netværk. TDC ejer eksempelvis Fullrate, Telmore og Onfone, mens 3 ejer Oister. Hermed behøver du blot at studere disse fire udbyderes dækningskort, når du skal finde ud af, hvilken dækning der er bedst i netop dit boligområde. Flere af de små udbydere har dog endnu ikke adgang til 4G-netværket, så hastigheden dermed opleves mindre her. I yderområderne er der ligeledes stadig kun mulighed for at få 3G-dækning ved de fleste teleudbydere, så tankerne omkring 4G-netværket ikke behøver at opstå i dette tilfælde. Hvis du ønsker adgang til 4G-netværket, hvor det er muligt, skal du ligeledes være opmærksom på, at nogle udbydere kræver ekstra betaling for dette på omkring 20-30 kroner om måneden.

Angående hvilken teleudbyder der har den bedste dækning, kommer det helt an på, hvor i landet du bor. Eksempelvis har TDC en god dækning i en stor del af Midtjylland, mens udbyderens dækning halter flere steder i Nordsjælland. 3 har endvidere langtfra en god dækning i Midtjylland, og du vil kun finde 4G dækning i byer af en hvis størrelse. Der er samtidig forskel på, hvad de forskellige brugere af abonnementerne synes om hastigheden. En person kan være ganske tilfreds med hastighedens på hans eller hendes mobile bredbånd, mens en anden ønsker en langt hurtigere forbindelse.

Hvis man desuden ser helt generelt på sagen om den bedste udbyder i Danmark, har 3 haft ry for at have den bedste dækning. Dog har Telia og Telenor ved hjælp af deres netværkssammenlægning opnået formentlig den bredeste 3G-dækning. Danmarks største udbyder, TDC, har ligeledes brug for flere master end andre udbydere grundet dens store antal kunder. Herved opbygges en større belastning på masterne, og flere brugerne oplever huller i dækningen. Dog er TDC ganske udmærket, når det kommer til 4G-dækningen, eftersom kunder kan opleve 4G-forbindelser helt ude i yderområderne ved tegning af abonnement hos dette teleselskab. TDC har ligeledes 4G-licenser, hvilket gør, at selskabet både hurtigere og med færre master kan sørge for at give dets kunder en meget bred dækning.

Inden valget af udbyder er det derfor vigtigt, at du tjekker de forskellige teleselskabers dækning. Dette gælder især, hvis du bor uden for byerne og helt ude i yderområderne. Bor du derimod inde i byer af en hvis størrelse samt i Danmarks storbyer, har alle danske teleudbydere en fornuftig og ofte fremragende dækning. De fleste steder har endvidere ét netværk med rimelig dækning. Vær opmærksom på, at alle udbydere har vejledende dækningskort på deres forskellige hjemmesider. Hermed kan du få et overblik over, hvor hurtigt internet du kan forvente at have.

Det er desuden vigtigt, at du undgår at blive fristet af diverse tilbud på samme mængde af data, hvis den ene udbyders dækning ikke er tilfredsstillende i dit boligområde. Omvendt gælder det om at have øjnene åbne, hvis to selskabers dækning er lige gode, men den ene udbyders pris er billigere end den andens.

Udstyr til mobilt bredbånd

Vedrørende udstyret, som du skal sørge for enten at skaffe eller få med i det mobile bredbåndsabonnement, findes der som førnævnt forskellige løsninger. De fleste brugere får mobilt bredbånd via et USB-modem. USB-modemmet skal blot indsættes i din computer, hvorefter den selv installerer det nødvendige software. Der vil desuden sidde et SIM-kort i USB-modemmet. SIM-kortet kan ligeledes anvendes til din iPad eller andre tablets. Hermed har du mulighed for at være online på tabletten på farten eller i sommerhuset. Nogle bærbare computere har endvidere en indgang til SIM-kortet, så du kan få adgang til internettet på denne måde.

Hvis I er flere i husstanden, eller du ikke ønsker besværet med at sætte USB-modemmet i computeren, hver gang du vil på nettet, tilbyder flere udbydere mobilt bredbånd med en router. Hermed er det muligt at bruge forbindelse til flere computere, så hele familien kan være online på samme tid. Derfor fungerer denne løsning ligesom ved de routere, som du kender fra en fastnetforbindelse. Angående selve routeren er der forskellige løsninger. Du kan for eksempel anskaffe en 3G eller 4G USB-router, en HSDPA-router eller en UMTS-router. Du har desuden muligheden enten at placere SIM-kortet fra USB-modemmet i routerne eller indsætte selve USB-modemmet i routeren for at kunne overføre internetforbindelsen til routeren.

Ud over de nævnte typer routere, deler man ligeledes routerne op i de to følgende typer: en stationær router og en mobil router. En stationær router er meget stor, hvilket naturligvis er en ulempe i forhold til transporten. Ønsker du dog blot at have routeren stående i hjemmet eller et andet fast sted, er dette selvfølgelig ikke et problem. En stationær router har ligeledes den fordel, at den har en stærkere antenne i forhold til den mobile router. Derudover har den højere data og højere kapaciteter. Den højere kapacitet har en betydning, i forhold til hvor mange der har mulighed for at koble sig på routeren. Den mobile router har på den anden side ikke en lige så stærk antenne som den stationære. Hermed henvender denne router sig mindre til husstande, hvor der er flere medlemmer, der ønsker at være på nettet på samme tid. Til gengæld er en mobil router dejlig transportabel og handy, hvilket sikrer, at du nemt kan tage routeren med på farten, hvor end du skal hen. Som et ekstra plus har den mobile router et genopladeligt batteri, så du ikke behøver at tænke på mulige stikkontakter i toget. Sørg dog for i denne forbindelse at undersøge, hvor lang levetiden er på det pågældende batteri, så du vælger den løsning, der passer bedst til dine internetbehov.

Den sidste ting, du skal studere, inden det endelig valg af router foretages, er, om routeren understøtter 3G eller 4G. Dette vil højst sandsynligt fremgå i routerens navn. Spørg dog altid forhandleren, så du er sikker på, at du har valgt den rette router. Herudover skal du være opmærksom på, om routeren understøtter dit nye mobile bredbåndsnetværk. Selvom der blot findes 3G-dækning i dit boligområde på nuværende tidspunkt, er det desuden en rigtig god idé at anskaffe sig en router, som understøtter 4G. På denne måde har du mulighed for at få 4G-dækning, hvis denne dækning bydes velkommen i dit område i fremtiden.

Antenne til mobilt bredbånd

Ønsker du en ganske hurtig mobil bredbåndsforbindelse, har du mulighed for at købe en antenne til bredbåndet. Hermed er dette oplagt at gøre, hvis du tit har frustrationer over dit mobile bredbånds hastighed. Det er muligt at koble en antenne på de fleste routere til det mobile bredbånd. Derudover kan det lade sig gøre at koble antennen til bestemte USB-modems. Sørg dog i denne forbindelse for at tjekke, om der er en indgang til antennen på udstyret. Hvis du ikke har modtaget udstyret, kan du ligeledes kontakte udbyderen af udstyret og hermed få oplyst, om der er mulighed for at tilslutte en antenne til det.

Antennerne til mobilt bredbånd kan endvidere fås i diverse kvaliteter og typer. De retningsbestemte antenner er dog særligt gode til at forbedre bredbåndssignalet. Tænk desuden på placeringen af antennen. Vælg et sted i boligen, hvor der er færrest mulige vægge i retningen mod den nærmeste mast. Antennen henvender sig ligeledes især til dig, der bor i betonbygninger og andre godt isolerede huse. Vinduer kan også give problemer med signalet, så overvej dette i forbindelse med tegningen af mobilt bredbåndsabonnementet.

Mobilt bredbånd i udlandet

Det er muligt at anvende mobilt bredbånd i udlandet hos de fleste teleudbydere, men høje priser kan nemt virke skræmmende og hermed sætte en stopper for denne aktivitet. Priserne for at bruge det mobile bredbånd i udlandet varierer fra 6,5 kroner for 1 MB til over 100 kroner, og det er ligeledes svært at styre forbruget i et andet land end Danmark. I det danske land betaler du til sammenligning blot 3-4 øre pr. MB. Derfor bliver det hurtigt en dyr fornøjelse at bruge dit mobile bredbåndsabonnement på ferien. Dog findes der i EU-lande særlige priser, idet disse lande er med i roamingaftalerne. Det koster 5,6 kroner pr. MB i EU-lande, men denne pris er dog stadig meget dyr, hvis du ønsker at bruge bredbåndet her.

Dog har flere teleudbydere nogle gode løsninger til rådighed. Du kan for eksempel med et mobilt bredbåndsabonnement hos 3 bruge selskabets svenske netværk efter danske betingelser, så du ikke kommer til at betale ekstra i det svenske land. Derudover har du muligheden for at bruge data i resten af Europa, hvor der dog samtidig er hastighedsbegrænsninger og en forbrugsgrænse på 10 GB. Teleudbyderen Net1 har ligeledes givet fri adgang til selskabets netværk i Sverige som standard, og der er endvidere mulighed for at anvende bredbåndet i Norge. Vær dog opmærksom på, at der både hos 3 og Net1 er dårligere dækning, jo længere nordpå du kommer i landene. Net1 har desuden som udgangspunkt den bedste dækning af de to selskaber i det mest nordlige Sverige, mens 3 har den bedste dækning i resten af det svenske land.

Udbyderne

Herunder finder du links til anmeldelser af udbyderne. Se desuden vores artikel om dækningskort og tjek dækningen på mobilt bredbånd i dit område.

Husk desuden at tjekke sammenligningen i toppen af denne side, når du skal finde det rette abonnement på mobilt bredbånd.

Udbydere på TDCs netværk:

Telmore, Fullrate, Yousee, DanskNet og Unotel.

Udbydere på Telia/Telenors netværk:

Telenor, CBB, OK Mobil og Greentel

Udbydere på 3 Mobils netværk:

3 Mobil og Oister.

Udbydere på Net1s netværk:

Net1.

  • Begrebsforklaringer
  • Sociale ydelser
  • Om Lånekassen
  • CSR
  • Presse
  • Finanstilsynet

Copyright © · Lånekassen, Østre Alle 6, Business Park Nord, 9530 Støvring     -     YouTube, LinkedIN, Facebook, Twitter        Lånekassen er et CO2 neutralt website
CVR: 29 53 76 66     Tlf.: 78 76 26 28    [email protected]    Kontakt    Cookiepolitik    Persondatapolitik    Betingelser
Lånekassen er et kommercielt site. Vi kan modtage provision ved henvisning til eksterne udbydere.