Lånekassen

Lån penge nu. Få et kviklån eller forbrugslån nemt og hurtigt

  • Nyheder
  • Lånetyper
    • Banklån
    • Billån
    • Realkreditlån
    • Forbrugslån
    • Samlelån
    • Kviklån
    • Studielån
  • Låneberegnere
    • Boliglån
    • Banklån
    • Realkreditlån
    • Forbrugslån
  • Udbydere
    • Banker
    • Realkredit
    • Pension
    • Forsikring
    • Forbrugslån
    • Kviklån
  • Privatøkonomi
    • Abonnementer
    • A-kasse
    • Betalingskort
    • Budgetskemaer
    • Forsikring
    • Pension
    • Skat
    • Valutakurser
Sti til denne side: Lånekassen / Abonnement / Webhotel

Webhotel


Vil du have din egen hjemmeside? Det er nemt med de danske udbydere af webhoteller.

Hvis du opretter et webhotel hos Simply, så kan du med fordel benytte rabatkoden “XGWFTD“.
Med denne rabatkode, så tillægges der 3 måneder gratis på det bestilte produkt.

Bemærk desuden at Simply netop nu kører med 75% rabat på alle webhoteller det første år.

Går du med en iværksætter i maven? Og vil du gerne være synlig for dine fremtidige kunder i det digitale univers? Så bør du i al fald sætte dig ind i fordele og ulemper vedrørende digitale platforme, du finder passende for dig. Det er nemlig afgørende, at du gør dig overvejelser omkring de steder, hvor du gerne vil være synlig. Om det er en blog, via Facebook eller et helt tredje medie er underordnet – det vigtigste er, at mediet passer til dig og dine mål for din virksomhed.

Et alternativ kan eksempelvis være at oprette en hjemmeside. Her vil du have mulighed for at indsætte billeder og tekst, som kan være med til at fremme antallet af visninger. Hvis du vælger en hjemmeside som dit primære medie, må du have styr på, hvordan du som det første opretter en hjemmeside. Et webhotel vil i den forbindelse være nærmest uundværligt. Der findes en lang række webhoteller i Danmark, hvorfor det kan være svært at finde ud af, hvilket webhotel der vil passe bedst til dig.

Derfor kan du i denne guide blive klogere på, hvilke aspekter du bør overveje, når det kommer til udvælgelsen af et webhotel, og hvor du skal være ekstra opmærksom. Du får også indsigt og viden omkring de fagbegreber og programmeringsbegreber, der er vigtige for dig at stifte bekendtskab med – og ikke mindst, hvordan du skal behandle. Afslutningsvis vil du få et par retningslinjer til, hvad et godt webhotel er.

Læs om de specifikke webhoteller her:

  • Læs her om Simply
  • Læs her om Dandomain
  • Læs her om Scannet

Hvad er et webhotel?

Helt grundlæggende kan et webhotel beskrives som en plads på en internetserver, hvor din hjemmeside kan være så alle, der er adgang til internettet, kan se den. Denne plads hedder en webserver, og det er altså her, at du lejer en plads til din hjemmeside. Man kan sammenligne en webserver med en stor computer, som lagre forskelligt indhold tilhørende forskellige hjemmesider. På den måde slipper du for at have en server i hjemmet til samme formål.

Et webhotel kan ligeledes sammenlignes med et almindeligt hotel, da du ligesom på et hotel lejer et værelse mod betaling. På et webhotel lejer du en plads, hvor du kan have alle dine filer liggende for et månedligt beløb. Med et webhotel vil du altså have mulighed for at publicere alt det indhold, som du finder relevant til din hjemmeside.

Webhotellet serverer altså indholdet på din hjemmeside til de besøgende, der klikker sig ind på din hjemmeside. Derfor vil det altså sige, at et webhotel er helt afgørende for, at din hjemmeside kan tilgås af alle og enhver, og dermed blive til virkelighed.

Hvad forstås ved et domæne?

En forudsætning for at du kan blive en del af et webhotel er, at du har et domæne, som købes sammen med dit webhotel. Et domæne er selve navnet på din hjemmeside, og det er det, der skrives i adressefeltet, når potentielle kunder ønsker at besøge din hjemmeside. Derfor kræves det naturligvis at have et domæne, således din hjemmeside kan blive vist på internettet.

Som udgangspunkt er det mest fordelagtigt for dig at købe webhotel og domæne på samme tid. Dog har du muligheden for at købe disse separate. Hvis du går med et bestemt domænenavn i tankerne, men endnu ikke har fundet det rette webhotel, kan du sikre dig det pågældende domænenavn ved at købe domænet med det samme. Senere kan du tilkøbe webhotellet. I nedenstående afsnit vil fordele og ulemper vedrørende denne tilgang blive uddybet.

Hvis du vælger at købe både domæne og webhotel på samme tid, bliver det lettere at for dig at betale regningen, når denne kommer på en samlet faktura. For hvis du ikke betaler for dit domæne, ja så mister du dette.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Webhotel uden domæne

Som beskrevet ovenfor kan du sagtens købe domæne og webhotel separat. Du skal dog være opmærksom på at du ved et separat køb af disse, vil opleve at skulle igennem en smule mere avancerede indstillinger. Det er nemlig helt grundlæggende, at domænet kommer til at pege på webhotellet, så du og dine kunder blot kan skrive domænenavnet i adressefeltet, og derefter blive dirigeret direkte til din hjemmeside.

Hvis du gør dig overvejelser omkring denne løsning, fordi du har fundet to udbydere til henholdsvis domæne og webhotel, som begge kunne være interessante for dig, så kan du naturligvis godt købe disse forskellige steder. Det er ikke krav for dig, at både domæne og webhotel skal købes hos samme udbyder. Det kan i mange tilfælde være nemmere for dig, når det kommer til betaling af regning.

Dog giver det i og for sig ingen mening, hvis ikke du køber et domænenavn til din hjemmeside. Uden dette vil dine kunder ikke have mulighed for direkte at søge efter din hjemmeside, hvilket ellers kan være særligt anvendeligt. På denne baggrund kan du have risiko for at miste potentielle kunder.

Webhotel med flere domæner

Hvis du på nuværende tidspunkt eller i fremtiden går med overvejelser om at kreere flere hjemmesider, kan du uden problemer benytte det samme webhotel hertil. Det vil naturligvis være en god ide at købe det ønskede antal domæner, når du med det samme køber dit webhotel. Dermed vil du slippe for yderligere og eventuelt mere avancerede installationer og andre programmeringer.

Flere domæner behøver dog ikke nødvendigvis være ensbetydende med flere hjemmesider. Det kan sagtens være, at dit domænenavn eksempelvis er lavet med en bindestreg. Når nye potentielle kunder skal indtaste dette domæne på deres website, vil der med garanti være et antal kunder, som misser denne bindestreg. For at sørge for at du ikke mister kunder på denne måde, kan du med fordel også lave et domæne uden bindestreg.

Det samme gør sig gældende, hvis der er tale om et domæne som .dk eller som .com. Ved begge muligheder vil du kunne tilkøbe det modsatte domæne, således enhver kunde vil kunne finde frem til din hjemmeside, uanset om de bruger .dk eller .com. Du kan sagtens vælge at tilbyde præcis samme indhold til dit valgte nummer af domæner.

Du skal dog blot være opmærksom på, at søgemaskinen kan have svært ved at finde ud af, hvilken side der er primær for dig, hvis du benytter flere domæner til samme hjemmeside. Derfor kan de sider, der bliver indekseret være forskellige afhængig af domæne.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Typer af webhoteller

Når du skal finde frem til det webhotel, som passer bedst til dig, vil du med garanti støde ind i en lang række forskellige typer af webhoteller. Det handler i bund og grund om, at der findes forskellige servere, som alle tilbyder noget forskelligt. Og som alle egner sig bedst til bestemte formål.

Det eneste du skal være opmærksom på i valget af type af webhotel er, om løsningen passer til dig. Kan du gå på kompromis med nogle funktioner, men ikke med andre? Overvejelser som denne er vigtige at gøre sig, inden du har betalt for dit første webhotel.

Afhængig af hvilken type af webhotel eller server, som du lejer dig ind hos, vil du opleve en diversifikation i serviceniveau og værktøjer. Det vil desuden også være forskellig hvor lang tid, serveren kan være offline. Disse elementer er blot nogle af dem, som du må finde vigtigheden af i forhold til dit eget forbrug.

Hvis du blot ønsker et helt almindeligt webhotel, så er dette afsnit ikke så afgørende for dig. Hvis du derimod har interesse i at vide, hvad dit nuværende webhotel benytter sig af, skal du blot kontakte dem. For at sikre at du opnår det største udbytte, kan det naturligvis være en god ide at sætte sig ind i, hvilke aspekter de forskellige webhoteller lægger vægt på.

Gratis webhotel

Et gratis webhotel eller free web hosting, som det også hedder, bliver tilbudt af firmaer, som kræver reklamer på din hjemmeside til gengæld for lagring af dine data. Det vil altså sige, at du ikke betaler dette webhotel, da deres indtjening sker i form af de reklamer, som er på din hjemmeside.

For dig som ikke ønsker at bruge penge på et webhotel, kan det være en rigtig fin løsning. Det eneste du skal være opmærksom på er, at du ikke selv har indflydelse på, hvilke reklamer der bliver vist på din hjemmeside. Derudover kan du ikke selv forvente indtjening gennem reklamer, hvis du eksempelvis har gået med tanker herom.

Da du ikke betaler webhotellet for din lagring, kan du nogle gange opleve en begrænsning af de funktioner eller den service, som bliver stillet til rådighed. Hvis dette er mindre vigtigt for dig, og du er klar over, at hastigheden og mængden af data der kan uploades, kan være begrænset, så kan denne løsning sagtens være et godt alternativ til dig.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Delt webhotel

Med et delt webhotel deler du webhotellet med flere andre hjemmesider, som også har lejet en plads på netop dette webhotel. Ofte kan der være alt lige fra to til flere hundrede hjemmesider på blot en enkelt server.

Som udgangspunkt er det ikke en ulempe, at så mange hjemmesider kan dele server. Du kan dog undersøge, om serverens hardware også bliver delt med de andre. Hvis dette er tilfældet, kan du muligvis opleve begrænsninger i forbindelse med enkelte funktioner, som webhotellet tilbyder. Det kan eksempelvis være opdateringer eller den generelle software på serveren.

Du behøver dog ikke lade dig afskrække allerede, da det hos nogle blot kan forekomme. Og så længe du er indstillet på, at der er en risiko herved, så kan du forberede dig på, hvordan du skal håndtere situationen, hvis den opstår. Hvis et delt webhotel har din interesse, så kan du eksempelvis kigge på Simply og One, som begge har løsninger, hvor man kan have flere domæner/hjemmesider på samme webhotel.

Virtuel dedikeret server

En virtuel dedikeret server bliver ofte også betegnet som en virtual private server, VPS. Dette bunder i, at du med denne løsning får din egen lille del af den server, der bliver delt med andre hjemmesider. Serverens ressourcer bliver simpelthen opdelt i flere dele, så alle hjemmesider kan få en lille del hver. For at du kan blive en del af en VPS kræver det, at du har dit eget operativsystem samt din egen softwarekonfiguration.

Når det praktiske aspekt er på plads, vil du opleve en høj grad af fleksibilitet og sikkerhed. Og netop disse to funktioner er den største fordel ved VPS. Derudover har du mulighed for at ændre og tilpasse de ressourcer, som du får stillet til rådighed. Det kan eksempelvis være CPU-, RAM- og diskændringer.

Den førnævnte installation af operativsystem og software er ofte noget, du selv må sørge for. Du skal desuden være opmærksom på, om din server kræver, at du selv foretager backups samt kontrollerer serveren for nedetid eller sikkerhedsbrud. Dette er nemlig tilfældet ved nogle udbydere.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Dedikeret webhotel server

Hvis du har erfaring indenfor området, og har mod og lyst til selv at stå for opsætning og kontrol af serveren, kan et dedikeret webhotel være den bedste løsning for dig. Ved denne løsning deler du ikke serverens ressourcer med andre. Og det er den helt store fordel.

Da du kan bruge de ressourcer, som serveren stiller til rådighed, har du mulighed for at konfigurere med det RAM og den diskplads, som du har brug for. Du har derfor også mulighed for at foretage ændringer i disse, hvis det skulle blive nødvendigt. Det vil altså sige, at du opnår maksimal fleksibilitet i forhold til software og konfigurationen heraf.

For at denne løsning vil fungere optimalt for dig, er det vigtigt, at du til hver en tid har fuld kontrol over serveren. Du må have styr på sikkerhed og den generelle adfærd på serven. Derfor er denne løsning mest for dig, som i forvejen har erfaring indenfor området – eller som det mindste finder emnet interessant og letforståeligt.

Som oftest lejer du serveren gennem et webhotel. Det kan være en forholdsvis dyr investering, hvorfor du må have styr på dit behov i afskrivningsperioden. Det vil sige, at hvis dit behov pludselig af en uforudset grund skulle falde, kan du ikke nedskalere serveren. Der vil være plads til den samme mængde data, hvorfor prisen herfor vil være den samme. Omvendt kan du til hver en tid udvide diskplads og RAM, hvilket naturligvis også er en stor fordel.

Administreret hosting-service

I forbindelse med løsningen af virtuel dedikeret server og dedikeret webhotel server, har du som lejer mulighed for at benytte dig af administreret hosting service. Dette bliver også ofte betegnet som managed hosting. Her er det udbyderen, som tager sig af det praktiske som installation, konfiguration, vedligeholdelse samt backup.

Managed hosting kan være løsningen for dig som har en simpel hjemmeside. Naturligvis kan det også være en mulighed, hvis du har oprettet en større hjemmeside, men du skal være opmærksom på, at du vil få begrænset kontrol over serveren.

Det er nemlig udbyderen, som vil have den primære adgang til serveren. Det er trods alt denne, som skal sørge for at holde serveren up to date hele tiden. For at holde hjemmesiden kørende på alle tidspunkter er det vigtigt, at du som ejer ikke foretager diverse indgriben under udbyderens arbejde.

Hvis du vælger managed hosting, kan du opleve en ekstra en betaling. Det giver sig selv, at jo mere support du får, jo mere må du betale. Til gengæld kan det være den helt rette løsning, hvis du ikke selv har erfaring indenfor området, og pengene er derfor givet godt ud.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Cloud hosting

Cloud hosting er en forholdsvis ny løsning inden for webhoteller. Som navnet på løsningen antyder, er det naturligvis sammenhængende med internettet og den såkaldte sky. En række servere som har til formål at støtte og komplementere hinanden, er forbundet over internettet. Denne decentralisation og forbundethed af de mange servere er en stor fordel, da du altid vil være sikret optimal funktion.

Hvis det skulle ske, at en server går ned, så tager en anden server blot over. Derfor er du altid sikker på, at din hjemmeside vil være kørende. Det samme gør sig gældende, hvis der skulle opstå lokalt strømsvigt. Da din hjemmeside ligger i skyen, vil de andre servere tage over, og din hjemmeside vil stadig opleve optimal funktion.

Den eneste ulempe, der er ved cloud hosting, er, at du ikke med sikkerhed kan vide, hvor i verden din data er lokaliseret. Serverne kan være placeret over hele verden, og når de konstant understøtter og hjælper hinanden, kan der forekomme usikkerhed, om din data rent faktisk befinder sig. Du kan dog have fortrolighed til, at din data, uanset hvor i verden de er lokaliseret, er i sikkerhed.

Hvis du er en større virksomhed, vil denne løsning være helt ideel. Grundet de mange funktioner og fordele som denne løsning tilbyder, vil prisen også ligge herefter. Derudover er de værktøjer, der tilbydes, ofte mest efterspurgt af de større virksomheder. Du vil opleve at en lang række værktøjer, som normalt ikke er tilgængelige ved andre servere, vil være mulige at få udnyttelse af her.

Hjemmeserver

Selvom en hjemmeserver ikke kan betegnes som et webhotel, er det alligevel en mulighed for dig, som vil have lagret sine filer og data til en eksisterende hjemmeside. Du vil ikke skulle betale for en hjemmeserver på samme måde, som du skal betale for et webhotel. En hjemmeserver kan være løsningen for dig, som har en fornuftig baggrund med teknisk viden og erfaring.

Du vil opleve at få fuld kontrol over serveren, og du er på ingen måde afhængig eller begrænset af en udbyder, leverandør eller andre. Derudover har du mulighed for at koble flere hjemmesider på den samme server, hvor det igen er dig, der har fuld kontrol.

Den største udfordring der kan opstå ved en hjemmeserver er, hvis du ikke har den rette tekniske viden. Det er helt essentielt, at du kan holde serveren kørende alle døgnets timer, og at du kan forebygge mod diverse digitale angreb. Hvis du er lærenem og har interessen med, kan du ud fra de mange guides, der findes på internettet, på en fornuftig måde gøres klog på området. Du kan eksempelvis læse denne guide til, hvordan du laver din egen hjemmeserver.

Den tekniske viden kan dog ikke stå alene. En stabil og hurtig internetforbindelse er helt afgørende for, om du kan holde serveren kørende. Dette findes der dog råd for, hvorfor det primære fokus må være på, om du har håndværket og den nødvendige viden med dig.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Priser på webhoteller

I det tidligere afsnit kan du se en sammenligning af webhoteller, der er udarbejdet med det formål at gøre udvælgelsen af webhotel nemmere for dig. I denne sammenligning har du også mulighed for at se de helt konkrete priser på netop de webhoteller, som du kunne have interesse i.

Som vi allerede har været en smule omkring, så afhænger prisen altså i høj grad af, om du har brug for ekstra ydelser i forbindelse med dit køb af webhotel. Prisen på et webhotel er svingende, da det afhænger af kvalitet og frihed. Det er ikke ualmindeligt, at den månedlige pris for et webhotel er 30 – 40kr. Du kan sagtens finde nogle, der er billigere, men også finde nogle, der er dyrere.

Når du opretter dig i et webhotel, skal du være opmærksom på, at der er et oprettelsesgebyr eller et startgebyr, som du skal betale. Dette er igen afhængigt af det enkelte webhotel, men ligger oftest på et par hundrede kroner.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Er billige webhoteller bedst?

Hvis man ser på, om et billigt webhotel er lige så godt som et af de dyrere webhoteller, så er svaret som oftest ja. De dyrere webhoteller har mulighed for at tilbyde dig andre services, som de billigere webhoteller ikke tilbyder. Det kan eksempelvis være i form af telefonsupport.

Det er dog vigtigt, at du altid sætter dig ind i, hvilke services du ikke får, hvis du vælger et billigere webhotel. Har prisen måske betydning for hastigheden på serveren? I dette tilfælde vil det være fordelagtigt at overveje, hvor stor betydning dette har for dig.

Så selvom et webhotel ligger i den billigere ende af skalaen, betyder det ikke nødvendigvis, at du ikke vil modtage samme funktioner, som ved et dyrere webhotel. Ofte handler det om, at du skal gøre op med dig selv, hvilke funktioner eller services som du kan gå på kompromis med, hvis budgettet er stramt. Du bør dog holde øjnene åbne, hvis du står overfor et særdeles billigt webhotel – for er der en grund til det?

Webhoteller med tilbud og rabat

Ligesom med mange andre tilbud kan man hurtigt blive fristet, og blive forblændet af de penge, man angiveligt kan spare. Hvis der er et betydeligt beløb af spare, er det de færreste, der har is i maven, og venter for at se det an. Det er dog vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad du rent faktisk kommer til at betale, når den reelle betalingsperiode går i gang.

Hvis du derimod har modtaget en rabatkode, kan du være mere rolig. Her vil du direkte kunne se den rabat, som du vil modtage. Det giver også anledning til, at du kan se det præcise beløb, som du fremover kommer til at betale. Selvom du har modtaget en meget tilfredsstillende rabatkode, er du ikke bundet til at vælge netop det webhotel. Du skal hele tiden huske, at webhotellet skal være det rette for dig – ellers kan det gå hen og blive dyrt i længden.

Hvis du ønsker at benytte webhotellet Simply, så kan du i denne guide til Simply få en rabatkode der giver 3 måneders ekstra gratis abonnement. Dvs. hvis du køber et nyt webhotel med 12 måneders abonnement, så får du i stedet 15 måneder til samme pris.

Priser på domæne(r)

Som nævnt er det ikke blot et webhotel, som er nødvendigt for, at din hjemmeside kan blive en realitet. Et domænenavn er også helt grundlæggende, hvorfor en pris herpå skal medregnes i det samlede beløb af oprettelse af din hjemmeside.

Når du køber et domæne, skal du også betale et oprettelsesgebyr. Dette kan på fornuftig vis ligge omkring 50 kr. Det faste årlige beløb vil som oftest ligge på nogenlunde samme niveau. Ligesom med webhoteller kan du dog uden problemer både finde billigere og dyrere domæner end dette.

Hvis du går med tanker om at købe flere domæner, afhænger prisen heraf af webhotellet. De fleste webhoteller lader dig have en til to domæner, men hvis du skal have flere, kræver det ofte en ekstra betaling.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Hvilket system bør du bruge til din hjemmeside?

Når du har fundet frem til, hvilken type webhotel der kan passe til dig, kan du begynde at undersøge, hvilket system du kan oprette din hjemmeside i. Det er nemlig en forudsætning, at webhotellet tilbyder dette system.

Grundlæggende kan du bruge et helt almindelige content management system, CMS, til at oprette din hjemmeside i. Herunder findes der flere forskellige CMS-systemer, hvor disse har forskellige formål, og du derved kan vælge, hvilket system der passer til netop din hjemmeside.

Afhængig af om det er første gang, du skal oprette en hjemmeside, hvor overskuelighed og enkelthed bliver vægtet højt, findes der et system hertil. Det kunne eksempelvis være WordPress. Omvendt kan du endvidere nemt finde et system, som du kan bruge, hvis du vil oprette en mere avanceret hjemmeside, hvilket eksempelvis kunne være Joomla.

Det er naturligvis essentielt, at systemet passer til din hjemmeside, således du opnår det største udbytte, og bliver stillet tilfreds med resultatet. Hvis dit mål er en overskuelig hjemmeside, vil du få absolut ingenting ud af at bruge et system, der gør det modsatte. Det vil blot forvirre dig og dine fremtidige kunder, når de skal navigere rundt på din hjemmeside.

For at få det mest brugelige og tilfredsstillende resultat, er det vigtigt, at du ved, hvilke begreber du har med at gøre. Derfor kommer der nedenfor en lille forklaring af de mest centrale programmeringsbegreber, inden vi begynder at se på de forskellige systemer.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Tekniske ord til programmering

Vedrørende dette område omkring webhoteller og hjemmesidesystemer vil du formentlig opleve at komme ud for en lang række tekniske ord. Du vil eksempelvis i de følgende afsnit høre begreberne PHP, MySQL og 1- click installation. Derfor får du her en lille gennemgang af de mest væsentlige tekniske fagtermer, når det kommer til programmering af hjemmesider.

PHP

PHP står for hypertext preprocessor, og er et programmeringssprog, som bliver anvendt til at oprette hjemmesider i. I langt de fleste tilfælde er det PHP, der er foretrukken fremfor andre programmeringssprog. Derudover er det langt de fleste hjemmesider, der bliver lavet i PHP.

ASP.net

ASP er ligesom PHP et programmeringssprog, som man kan oprette sine hjemmesider i. Derfor vil du også opleve, at webhoteller i større grad tilbyder PHP fremfor ASP.net. Forgængeren for ASP.net blev blot kaldt ASP.

Https

Https er en enhed eller en protokol, som bliver brugt til at kunne tilgå din hjemmeside, når der bliver søgt på en browser. Du har formentlig også hørt om http, som egentlig er relateret hertil. Den eneste forskel der er herpå, er at et SSL certifikat er installeret på webhotellet ved https.

SSL

SSL er et sikkerhedscertifikat til din hjemmeside. SSL anvendes til at kryptere den trafik, der kommer til og fra din hjemmeside, således den besøgende er helt sikker på, at det er den rigtige hjemmeside, der bliver besøgt.

MySQL

MySQL er en database, hvor alle de data der er tilhørende din hjemmeside, bliver lagret i. Størstedelen af alle hjemmesider har brug for en MySQL database for at fungere ordentligt.

1-click installation

Med 1-click installation kan du nemt og hurtigt installere et bestemt hjemmesidesystem. Det vil sige, at du slipper for det bøvl, der kan være med at skulle installere et nyt hjemmesidesystem. Mange webhoteller tilbyder i dag denne funktion, hvorfor den naturligvis er værd at kigge efter, når du søger efter det perfekte webhotel for dig.

Dette var blot et udsnit af de mange fagtermer, der er i forbindelse med hjemmesideprogrammering.

I det følgende vil du blive klogere på, hvad de forskellige CMS-systemer lægger vægt på, samt hvilket du eventuelt kunne bruge i fremtiden. Derudover vil du også få kendskab til de aspekter, som du bør tage i betragtning, når du skal finde de webhoteller, der er bedst til henholdsvis WordPress og Joomla.

kom til vores oversigt over webhoteller her

WordPress som hjemmeside

WordPress er i dag verdens mest benyttede CMS. WordPress blev oprindeligt oprettet som en bloggerplatform. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan bruge WordPress til andre hjemmesider. For det er der bestemt stor mulighed for, hvorfor WordPress tilbyder høj fleksibilitet på dette område.

Derudover har WordPress en lang række tekniske features og værktøjer, som er særligt anvendelige for dig. Du kan desuden også finde et bredt udvalg af designskabeloner, som du kan tage udgangspunkt i. WordPress har, udover at tilbyde en lang række forskellige funktioner, også den fordel at det er enormt brugervenligt.

Derfor er der mange førstegangsbrugere, som vælger at benytte WordPress. Hvis du derfor søger en hjemmeside af avanceret grad og med komplekse features og andre elementer, så opnår du formentlig ikke det fulde udbytte ved at benytte WordPress. Du kan læse meget mere om WordPress ved at klikke her.

Du skal dog, uanset om du er førstegangsbruger eller ej, være opmærksom på, at hackerangreb, spam-robotter og andre tekniske tjenester, stiller højere krav til, at du beskytter din hjemmeside. Det kan du gøre ved at installere ekstra plugins, og ikke mindst have kendskab til HTML og CSS. Sidstnævnte er især relevant, hvis ikke du ønsker et standardiseret design.

Bedste webhotel til WordPress

Som udgangspunkt findes der mange webhoteller, som kan være passende til en hjemmeside oprettet via WordPress. Det kan dog være en god ide at kigge efter webhoteller, som tilbyder en 1-click installation af WordPress. Det giver dig nemlig mulighed for at komme nemt i gang med din hjemmeside med det samme.

Derudover kan du med fordel også kigge efter webhoteller, der tilbyder webhosting. Webhosting, eller managed hosting, er beskrevet i tidligere afsnit. Hvis du vælger at benytte dig af webhosting, er du garanteret et moderne webhotel, der indeholder alle de elementer, som er nødvendige for dig og din hjemmeside. Du kan have fuldkommen tryghed i, at din hjemmeside bliver drevet stabilt og sikkert. Det er forholdsvis nemt at finde webhosting til fornuftige priser.

Med WordPress som dit CMS er der tre krav, dit fremtidige webhotel skal opfylde. Først og fremmest skal webhotellet understøtte PHP, da dette er den programmering, som WordPress er skrevet i. Derudover skal det være muligt at oprette en MySQL database, på det webhotel du har i tankerne. Dette er endnu en forudsætning for, at du med WordPress kan oprette din hjemmeside.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Joomla som hjemmeside

Joomla er som nævnt også et CMS, der gør det muligt for dig at oprette en hjemmeside. I modsætning til WordPress, har du med Joomla mulighed for at blive en smule mere avanceret og kompleks i oprettelsen af din hjemmeside. Joomla er en af de mest populære hjemmesidesystemer i verden.

Joomla vil især være et tilfredsstillende valg, hvis du står og har brug for en eller flere store hjemmesider, der tilbyder professionelle features og applikationer. Joomla kan i al fald fremstå en smule mere kompliceret sammenlignet med WordPress. Og med Joomla som en open source, så har alle mulighed for at være med – uden at betale gebyr. Open source betyder nemlig, at der er fri adgang for alle. Og dette er naturligvis gældende for alle systemets funktioner og features.

Joomla er altså et nemt system at installere, det er nemt at vedligeholde, og så tilbyder det høj sikkerhed og stabilitet. Du kan desuden finde høj fleksibilitet, da du har mulighed for at oprette lige netop den hjemmeside, som du har i tankerne. Det kan være et forum, en blog eller et billedgalleri.

Bedste webhotel til Joomla

Når du skal finde det rette webhotel til din Joomla hjemmeside, er der flere aspekter, som du kan tage i betragtning. Det kan blandt andet igen være en god ide at se efter 1-click installation. Denne funktion er især anvendelig, hvis du har mindre erfaring indenfor dette område. Med 1-click er det nemlig muligt for dig at installere Joomla med blot et klik. Helt uden koder.

Derudover kan det være en god ide at kigge efter et webhotel, hvor serveren ikke er for gammel, og hvor der ikke er alt for mange andre hjemmesider på. Hvis dette skulle være tilfældet, kan det resultere i, at din Joomla hjemmeside vil fungere langsommere. Derfor er det altid godt at have øjnene åbne overfor et webhotel, der er hurtige til at udrede eventuelle problemer.

Ligesom med WordPress kræver Joomla, at webhotellet både understøtter PHP og MySQL.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Sådan finder du det rette webhotel

I denne guide har du på nuværende tidspunkt forhåbentlig fået et indblik i, hvad det indebærer at oprette en hjemmeside. Herunder hvilke fagbegreber og -termer som er nyttige at have kendskab til. Derfor kan vi passende begynde at tage et skridt videre. Hvad er det så, du skal kigge efter, når du er på jagt efter et webhotel? Hvilken betydning har kvalitet, pris og mængden af plads på webhotellet for dig? Og ikke mindst, hvornår skal du have øjnene ekstra åbne?

Som udgangspunkt er det vigtigt, at du altid sætter dine egne behov først. Det er trods alt disse, som din hjemmeside bygger på. Hvis dine behov og dit fremtidige webhotel ikke kan få det optimale udbytte af hinanden, vil du ikke få det ud af dit køb, som du havde forestillet dig. Derfor er dette altså den helt grundlæggende tankegang, når du starter udvælgelsen af det bedste webhotel.

Derudover bør du også have styr på, hvor mange domæner du ønsker. Som tidligere nævnt er det en fordel for dig selv, hvis du køber webhotel og dit ønskede antal domæner på samme tid. Det sparer dig nemlig for en del installationer.

Derudover er det også vigtigt, at du overvejer, hvor meget plads du har brug for, samt hvor meget trafik du har brug for. Desuden er det vigtigt, at du gør dig tanker omkring, hvor meget support du eventuelt kunne få brug for. Det er ligeledes vigtigt, at du undersøger kvaliteten af webhotellet, samt at du sikre dig sikkerheden er i top. Du skulle nødigt ende ud i at dine filer bliver hacket. Alle disse emner vil blive uddybet i det følgende.

Find et webhotel med rigelig plads

Når du sætter jagten ind på det rette webhotel, bør den plads du har brug for på webhotellet være en af dine første overvejelser. Hos størstedelen af webhotellerne vil du få langt mere plads til rådighed, end du i virkeligheden har brug for. Som udgangspunkt vil 150MB være rigeligt for de fleste hjemmesider, hvilket også er den størrelse, der typisk bliver stillet til rådighed.

Det kan dog være en god ide at prøve at regne ud, hvor meget dine udvalgte billeder egentlig fylder. Hvis du har en lang række billeder i høj kvalitet, kan pladsen godt snyde. Hvis du på forhånd regner den plads sammen, som du forventer at skulle bruge, kan du bedre tilpasse webhotellet til dig. Du vil altså have mulighed for at søge direkte efter de webhoteller, som tilbyder den mængde plads, som du har brug for til dine billeder og din data.

Som udgangspunkt er det naturligvis bedre, at du har for meget plads til rådighed. Det giver dig en fleksibilitet til udvidelse, som du måske ikke havde forventet. Modsat betaler du for en rum plads, som du muligvis ikke får brug for. Indenfor denne verden kan man aldrig være sikker, hvorfor det er bedre at være på forkant, fremfor at skulle finde et nyt webhotel, der kan tilfredsstille dine ændringer. At skifte til et nyt webhotel kan nemlig blive dyrt i længden.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Ønsker du lidt eller meget trafik?

Trafik i denne sammenhæng er den mængde data, som dine besøgende kan få lov til at hente ned fra din hjemmeside. Hver gang en besøgende klikker ind på din hjemmeside, vil denne hente minimum en fil fra dit webhotel. Dette er et simpelt udgangspunkt for, at den besøgende overhovedet kan se din hjemmeside.

Hver fil fylder et bestemt antal kilobyte. Så det giver sig selv, at jo flere besøgende din hjemmeside får, jo flere kilobyte, og på sigt megabyte, vil der blive hentet fra dit webhotel. Trafikken måles i det, der kaldes megabyte eller gigabyte.

Når du kigger på de forskellige webhoteller, vil du formentlig opleve, at langt de fleste webhoteller tilbyder ubegrænset trafik. Og det kan i og for sig være særligt tiltalende for dig, som forventer meget trafik. Dog har mange webhoteller alligevel den betingelse, at der kan findes en øvre grænse på et bestemt antal gigabyte. Og det betyder i virkeligheden, at du ikke har fri trafik. Derfor bør du altid læse webhotellets salgsbetingelser grundigt igennem før køb.

For at give en bedre forståelse af, hvor meget trafikken egentlig fylder, kan et site med eksempelvis fem til ti sider, hvor der er et par hundrede besøgende, næsten ikke trække over 1GB pr. Måned. Hvis du derfor er en lille eller en mellemstor virksomhed, vil du uden bekymring sagtens kunne vælge den laveste mængde trafik, som du kan få. Du kan altid opdragere, hvis det skulle blive nødvendigt.

Har du brug for support?

Et andet aspekt som du må gøre op med dig selv er, hvor meget support du kunne få brug for hos en ekspert? Er du helt grøn på dette område, har du et par års erfaring, eller måske har hele din karriere omhandlet dette område. Uanset hvilken mængde erfaring du kommer med i bagagen, vil du have mulighed for at få den support, der passer til dig.

Det er blot vigtigt, at du på forhånd er klar over, samt erkender, hvor meget hjælp du måtte have brug for. Det vil i al fald gøre din søgning efter det rette webhotel langt nemmere. Du vil have mulighed for direkte at søge webhoteller med managed hosting og endda på det niveau, som vil passe til dit behov.

Som vi har været omkring, så kan mængden af support godt påvirke prisen på webhotellet. Dette er derfor blot endnu en grund til, at du må overveje, hvor meget support der vil være passende for dig. Hvis du har brug for ekstra support, kan det være en god ide at finde et webhotel, der tilbyder telefonsupport.

Jo mere du er klar over, hvordan du ønsker at modtage ekstra hjælp, vil altså kun vise sig at være særligt anvendeligt for dig, når det kommer til søgningen. Herunder handler det i høj grad også om, hvor meget du ønsker at fralægge dig til fordel for hosting-firmaets ekspertise. Igen afhænger det helt af, hvor meget erfaring du har, og ikke mindst hvilke behov din hjemmeside har på nuværende tidspunkt.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Undersøg webhotellets kvalitet

Når du påbegynder jagten på valget af dit fremtidige webhotel, bør du undersøge og sætte dig ind i de forskellige webhotellers kvalitet. Der findes efterhånden et stort udbud af webhoteller, hvorfor du bør vælge netop det webhotel, der passer til dig – og ikke det første og det bedste.

Både antallet af webhoteller på den pågældende webserver og internethastigheden har betydning for kvaliteten af dit webhotel. Jo flere webhoteller der har fået en plads på en webserver, jo mere presset bliver denne. Derfor vil det have betydning for, hvor hurtigt netop din hjemmeside kan loade. Derudover giver internethastigheden vel sig selv. Hvis der er lav hastighed til webserveren vil loadingen af din hjemmeside også blive påvirket af den ringe hastighed.

Er webhotellets sikkerhed i top?

Når det kommer til sikkerhed, kan du ikke være beskyttet og sikret nok. Den bedste måde du kan sikre dig mod både hackerangreb og det at miste alt din data, er at leje dig ind på et webhotel. Et webhotel har kontrol og erfaring med disse områder, og ved, hvordan forebyggelsen bliver mest optimal. Hvis du derimod har din egen server, kan det blive en smule kompliceret at opretholde denne sikkerhed – medmindre dine tekniske færdigheder går helt ud i fingerspidserne.

Hackerangreb sker heldigvis forholdsvis sjældent, men at en server pludselig går ned, er ingen herre over. Derfor er en grundig backup af alle dine filer og din data fuldstændig afgørende. Igen har webhotellet erfaring med dette, og ved, hvordan det skal gøres, så ingen af dine filer vil gå tabt, hvis uheldet skulle være ude.

Hvis du har en hjemmeserver, hvor du selv står for det hele, er det yderst vigtigt, at du er sikret med tilstrækkelig SSL kryptering. Hvis ikke du har denne kryptering, er der større risiko for, at du vil opleve forskellige typer af angreb mod din hjemmeside. Det kan blandt andet være datatyveri, nedlægning af siden eller blot ændring af password. Nogle af disse angreb kan ske forholdsvis uset, og kan pludselig blive en dyr affære, hvis det har stået på et stykke tid.

Når det kommer til prisen, kan du ikke altid regne med, at det er de dyre webhoteller, som tilbyder den bedste sikkerhed. Du må igen ind og se på, hvad de enkelte webhoteller tilbyder, og hvordan det passer i forhold til dine forventninger og krav.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Webhotellet kan påvirke din placering i Google

Udover blot at påvirke hjemmesidens loadehastighed, vil dårlig internethastighed også have betydning for din placering i Google. Det er nemlig ikke blot optimal søgemaskineoptimering, Adwords og så videre som har betydning herfor. Google favoriserer de hjemmesider, som loader hurtigt næsten hver gang.

Og det giver mening, når du ser det fra dine kundernes perspektiv. Eller dit eget. For du kender det formentlig også selv, hvis du besøger en hjemmeside, der er langsom til at loade. Så vælger man hurtigt en anden hjemmeside, der er hurtigere til at loade, men som tilbyder samme information.

Hvis du finder et webhotel, som er lokaliseret tættest muligt på dig, vil dette oftest have positiv effekt på loadinghastigheden. Især hvis der primært er tale om danske eller europæiske besøgende.

Det er dog næsten umuligt at finde et webhotel, der tilbyder en oppetid på 100%, da det ganske enkelt ikke er muligt i forhold til teknik. Derfor kan du dog godt sætte jagten ind på et webhotel, der tilbyder så høj oppetid mod de 100% som muligt.

Hvad er et godt webhotel?

Som udgangspunkt kan man ikke pinpointe, hvad et godt webhotel er. Et godt webhotel er individuelt, men der er naturligvis nogle retningslinjer, som du kan følge. Når du har bevæget dig rundt på markedet med danske webhoteller, vil du hurtigt opleve, at mange webhoteller minder meget om hinanden.

Dette gør det naturligvis svære at skelne mellem fordele og ulemper ved hvert webhotel. Og dette er nok den vigtigste grund til, at du får forberedt dig grundigt, inden du begynder søgningen. Dine behov skal stå klart, og du skal være sikker i din sag. Det vil helt naturligt gøre søgningen og udvælgelsen langt nemmere og formentlig uden de store udfordringer.

Man kan dog sige, at et godt webhotel er et, der sørger for at din hjemmeside er online så meget af tiden som muligt. Et godt webhotel vil ligeledes være et, som kender sine begrænsninger, således enhver hjemmeside ikke blot kan blive en del heraf. Du må altid sikre dig, at webhotellet stiller hastighed og sikkerhed først. På den måde kan du være sikker på, at din hjemmeside ikke vil lide last af et mindre godt webhotel.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Dette skal du kigge efter

Når du har fundet dig et eller webhoteller, som har fanget din interesse, kan det være en rigtig god ide at foretage lidt research. Du opnår det bedste resultat ved at snakke med eksisterende og tidligere kunder af webhotellet. Ofte vil du nemt kunne finde en lang række anmeldelser på internettet. På den måde vil du modtage den mest ærlige bedømmelse af det pågældende webhotel.

Selvom det står beskrevet i tidligere afsnit, at de dyreste webhoteller ikke altid er de bedste, er sagen den samme med de billigste. De billigste webhoteller er nogle gange de billigste på markedet af en grund. Måske er der for mange hjemmesider på webhotellets server, hvilket vil påvirke loadetiden samt en ustabil forbindelse. Derfor skal du kigge efter de webhotellet, som faktisk overvåger den belastning, der bliver pålagt serveren.

Hvis du er på vej til at indgå en aftale med et webhotel, der strækker sig til mere end et år, bør du genoverveje aftalen. Det giver naturligvis mening, at du binder dig i en længere periode, således du opnår den bedste pris. Men en aftale på over et år kan pludselig være lang tid, hvis du finder ud af, at webhotellet alligevel ikke er det rette for dig.

Fagbegreber

Som nævnt i indledningen vil du med garanti komme ud for et bestemt antal fagbegreber, som du aldrig har hørt om før – eller i hvert fald ikke kender betydningen af. For at få din hjemmeside så optimal som overhovedet muligt er det ret essentielt, at du ved, hvad du har med at gøre. Og hvad de forskellige begreber indebærer. Når du har den rette forståelse af begreberne indenfor dette emne, vil du langt nemmere kunne bevæge dig rundt i denne verden. Derfor får du her en beskrivelse af de mest anvendte fagbegreber, som er nyttige for dig at vide.

Subdomæne

I forlængelse af det tidligere nævnte domæne findes der også et subdomæne. Eller et underdomæne som det også ofte bliver kaldt, da det er et underdomæne til hoveddomænet. Gennem subdomænet har du mulighed for at oprette en anden hjemmeside eller en anden applikation end det, der findes på hoveddomænet.

Med et subdomæne har nemlig mulighed for at oprette en masse små hjemmesider, der understøtter din primære hjemmeside. Det giver som oftest mest mening, hvis du i forvejen har noget unikt, som kan adskille sig fra din eksisterende hjemmeside. Hvis du ikke mener, at du har noget ekstra og unikt, vil et subdomæne give mindre mening, da det hurtigt kan blive en slags efterligning af din primære hjemmeside uden ekstra relevans for kunden.

Som udgangspunkt kan du have præcis så mange subdomæner til dit hoveddomæne på dit webhotel, som du ønsker. Der er ingen begrænsning herfor, ligesom det heller ikke koster ekstra at oprette et subdomæne. Det er nemlig langt de fleste webhoteller i Danmark, som tilbyder subdomæner.

kom til vores oversigt over webhoteller her

Hvad er hosting?

I de fleste sammenhænge vedrørende webhoteller vil du med garanti støde på fagbegrebet hosting mere end blot en gang – det er denne guide et glimrende eksempel på. Hosting er en slags vært for dig som ejer af en hjemmeside, fordi det er med til at sørge for, at potentielle kunder og andre besøgende har mulighed for at finde netop din hjemmeside. Som begrebet også betyder vært, giver betydning heraf altså mening.

Hosting er noget som tilbydes af hosting-firmaer. De tilbyder i alt sin enkelthed en plads på en webserver. Hvis du er grøn på dette område, kan du derfor med fordel vælge at gøre brug af et hosting-firma. Dermed vil du slippe for at tage stilling til de tekniske aspekter – også hvis der opstår fejl. Det kunne eksempelvis være, hvis din hjemmeside går ned. Dette problem vil din hosting-udbyder tage sig af. Når du køber et webhotel, så ligger dette webhotel hos et hosting-firma.

Se vores sammenligning af webhotel og hostingudbydere i toppen af denne artikel.

Læs om de specifikke webhoteller her:

  • Læs her om Simply
  • Læs her om Dandomain
  • Læs her om Scannet

Se også vores andre prissammenligninger.

  • Begrebsforklaringer
  • Sociale ydelser
  • Om Lånekassen
  • CSR
  • Presse
  • Finanstilsynet

Copyright © · Lånekassen, Østre Alle 6, Business Park Nord, 9530 Støvring     -     YouTube, LinkedIN, Facebook, Twitter        Lånekassen er et CO2 neutralt website
CVR: 29 53 76 66     Tlf.: 78 76 26 28    [email protected]    Kontakt    Cookiepolitik    Persondatapolitik    Betingelser
Lånekassen er et kommercielt site. Vi kan modtage provision ved henvisning til eksterne udbydere.