Nykredit Bank er primært en internetbank rettet mod boligejere. Dermed skiller den sig en del ud fra de traditionelle banker i Danmark. Som navnet nok antyder, så er Nykredit Bank ejet og drevet af Nykredit-koncernen, der især er kendt som kreditforening, der finansierer boligkøb.
Nykredit stammer fra 1985, hvor den blev til ved en fusion mellem de dengang to store kreditforeningssammenslutninger Forenede Kreditforeninger og Jyllands Kreditforening. Frem til 1989 fungerede Nykredit udelukkende som leverandør af kreditforeningslån gennem de traditionelle banker, men da sektoren blev liberaliseret i ’89 kunne koncernen også drive sin egen bank. Nykredit er i øvrigt i dag landets største kreditforening, efter at de i 2003 opkøbte Totalkredit.
Nykredit og Nykredit Bank har hovedsæde i den såkaldte Glaskube på Kalvebods Brygge ved Københavns Havn og beskæftiger mere end 4.000 medarbejdere.
Indholdsfortegnelse
Hvad tilbyder Nykredit?
Nykredit Bank er som nævnt primært en internetbaseret bank, der tilbyder en lang række produkter og services inden for boligfinansiering og bankforretning. Banken tilbyder dog også udvidet sparring og rådgivning inden for investering, herunder unik rådgivning til Private Banking og Private Banking Elite kunder.
Nykredit er dog også en bank for kunder med mere almindelige økonomiske forhold, med eller uden bolig, for børn, unge og voksne – dermed finder du alle de nødvendige produkter, services og værktøjer, du har behov for i din hverdagsøkonomi og mere langsigtede økonomiske beslutninger.
Hos Nykredit finder du således både konto og kort, pension og forsikring, digitale løsning såsom NetBank og Swipp, og altså ikke mindst deres tilbud inden for boligøkonomi.
I denne guide kan du læse mere om hver af Nykredits primære tilbud inden for ovenstående og flere områder, og du kan altid klikke dig ind på bankens egen hjemmeside og læse mere om priser, fordele og yderligere vilkår.
Konto
Som kunde hos Nykredit Bank kan du oprette forskellige typer af konti til dine daglige eller månedlige økonomiske behov. I dette afsnit kigger vi nærmere på de 4 overordnede kontotyper hos Nykredit; hhv. almindelig konto, Ung Konto, EuroKonto og ForeningsKonto.
Du kan opnå diverse fordele mht. renter på indlån mv. på dine konti, hvis du hører under en af de udvidede kundegrupper: BoligBank kunder, BoligBank 360 kunder eller BoligBank 365 kunder. Du kan læse mere om både vilkår og priser på konti for ovenstående kundegrupper på bankens egen hjemmeside.
Herunder kan du læse mere om de 4 overordnede kontotyper:
- Konto – En konto hos Nykredit kan både anvendes som lønkonto, budgetkonto, opsparingskonto eller en kombination af flere af disse kontotyper. Med en konto hos Nykredit får du adgang til gratis NetBank, hvorfra du kan administrere din konto eller dine konti, oprette faste overførsler eller betale regninger direkte fra din konto, se bevægelser og aktivitet mv. Du kan designe dit første Dankort tilknyttet din konto gratis, og du har altid adgang til rådgivning vedrørende dine konti 68timer om ugen gennem Nykredit Direkte. Med en almindelig konto hos banken får du en konto med variabel rente, som tilskrives årligt ved indlån og kvartalsvist ved udlån.
- Ung Konto – Er du mellem 18 og 35 år, kan du oprette en Ung Konto hos banken, som byder på attraktive rentevilkår på både ind- og udlån. Du kan tilknytte en kassekredit til kontoen, såfremt du har behov for en mere fleksibel økonomi og løbende har brug for at kunne trække lidt ekstra ud til uforudsete regninger, flytning, nye møbler eller andet – kassekreditten for kunder med en Ung Konto kan være på op til 75.000 kroner alt efter behov og økonomi. Dit første Visa/Dankort til kontoen er uden årsgebyr, hvormed du sparer en smule i forhold til andre kundegrupper. Renten på din Ung Konto er variabel og tilskrives årligt.
- EuroKonto – En EuroKonto er en kontotype til dig, der løbende har indtægter eller udgifter i andre lande, hvor møntfoden er Euro. Det kan bl.a. være boligudgifter eller -indtægter i Euro, hvormed du kan drage nytte af en konto tilegnet denne del af din økonomi. Du kan både bruge kontoen til løbende overførsler eller til opsparing. Fordelene ved en EuroKonto er bl.a., at du selv kan styre økonomien direkte gennem din NetBank, at du lettere kan kombinere din privatøkonomi i hhv. kroner og Euro, at du sparer store dele af de typiske vekselomkostninger, og at du løbende kan tilknytte kredit til din konto efter behov.
- ForeningsKonto – Er du aktivt medlem i en foreningsbestyrelse, kan det være fornuftigt med en særskilt konto til foreningens indtægter og udgifter. Med en ForeningsKonto kan du og resten af bestyrelsen få en konto med flere fuldmagter, så i hver især kan administrere foreningens økonomi direkte via NetBank. Det er muligt at bruge kontoen til at tilbyde kunder og medlemmer at betale via trykte indbetalingskort eller tilmelding af automatiske betalinger gennem Betalingsservice. ForeningsKontoen hos Nykredit giver adgang til gratis NetBank samt mulighed for at tilknytte et Visa/Dankort til kontoen.
Hvis du ønsker at læse mere om vilkår og priser for de enkelte kontotyper, finder du flere informationer og guides på Nykredits hjemmeside. Der kan du også booke et møde med din personlige rådgiver for at høre nærmere om dine fordele ved at have din konto eller konti hos Nykredit.
Kort
Hos Nykredit kan du vælge mellem 6 forskellige overordnede betalings- eller hævekort, hhv. Visa/Dankort, hævekort, Visa Debit, MasterCard Blue Shopping, MasterCard Gold og MasterCard Platinum.
Hvert af de 6 korttyper giver dig adgang til forskellige fordele, mulighed for overtræk eller saldokontrol, forlænget rentefri kredit mv. I dette afsnit kan du læse kort og præcist om fordelene og vilkårene for de 6 forskellige korttyper, og derudover finder du flere informationer om priser og vilkår på bankens egen hjemmeside.
Vær opmærksom på, at du typisk kan få det første kort gratis, når du tilknytter det til din konto hos Nykredit – derudover er der mulighed for at designe unikke kort, for at gøre dine kort mere personlige. Denne service er også gratis for visse kundegrupper.
Værd at vide om de 6 forskellige kort:
- Visa/Dankort – Visa/Dankort fungerer både som et nationalt og et internationalt betalingskort. Herhjemme virker kortet som et almindeligt Dankort, som du kan bruge i bl.a. restauranter, kiosker, butikker og på nettet. Du kan også bruge kortet til at hæve penge i de forskellige pengeinstitutters hæveautomater – det er dog altid gratis at hæve på kortet i Nykredits egne hæveautomater. Er du i udlandet, så virker kortet som et internationalt VISA-kort, som du kan bruge på at hæve penge og betale kontant på restauranter og i butikker verden over. Visa/Dankort kan designes i et unikt design for at gøre det mere personligt, og alle nye Visa/Dankort kommer med kontaktløs kortfunktion, så du kan betale uden at føre kortet gennem terminalen. Du kan vælge at få tilknyttet en kassekredit til den konto, dit Visa/Dankort er koblet op til.
Læs her mere om Visa/Dankort - Hævekort – Et hævekort fra Nykredit er tiltænkt børn, der endnu ikke er gamle nok til at få et af de øvrige kredit- eller debetkort. Barnet skal være fyldet mindst 12 år for at få et hævekort, og kortet skal være tilknyttet en konto hos Nykredit Bank. Barnet kan bruge kortet til at hæve penge gratis i samtlige Nykredit hæveautomater eller til at foretage kontante hævninger i kassen. Kortet er udstyret med saldokontrol, så dit barn ikke kan hæve mere, end hvad der står til rådighed på den tilhørende konto. Det er muligt at få lavet et gratis design af kortet for at gøre det mere personligt og unikt – valg af design kan enten foregå ved at vælge blandt Nykredits forhåndslavede layouts, eller i kan vælge at uploade et billede selv for at gøre det endnu mere personligt.
Læs her mere om hævekort generelt - Visa Debit – Et Visa Debit er et internationalt debetkort, der kan bestilles af alle, som er fyldt 13 år. Med et Visa Debit kort kan du handle og hæve penge over alt i verden – både i udlandet og herhjemme. Det er gratis at hæve penge i Nykredits hæveautomater, men du kan fortsat hæve i andre pengeinstitutters automater mod et mindre gebyr. Det er endvidere muligt at få lavet et gratis kortdesign ud fra Nykredits udvalg af færdige designs eller med dit eget uploadede billede. Kortet er udstyret med saldokontrol, så du højst kan hæve eller forbruge penge svarende til det beløb, som står på den pågældende konto.
Læs her mere om Visa Debit - MasterCard Blue Shopping – Et MasterCard Blue Shopping er et internationalt kreditkort, som kan bruges til at handle i fysiske butikker, restauranter mv., samt på nettet eller til at hæve kontanter i hæveautomater verden over. Du kan bruge kortet i både Danmark og i udlandet, og du opnår en række ekstra fordele end med et almindeligt Visa/Dankort – dermed er et MasterCard Blue Shopping også et oplagt supplement til dit Visa/Dankort eller almindelige Dankort. Kortet giver adgang til en rentefri kredit på 10.000-50.000 kroner i op til 45 dage samt en købsforsikring, der forlænger reklamationsretten på elektronik, hårde hvidevarer o. lign. Kortet giver dig mulighed for at optjene SAS EuroBonus Ekstrapoint, når du bruger det pågældende kort til elektroniske betalinger.
Læs her mere om MasterCard generelt - MasterCard Gold – MasterCard Gold er den forbedrede version af MasterCard Blue Shopping-kortet, og giver dig adgang til bedre og flere forsikringer, forøget forbrugsgrænse mv. Kortet er ligeledes et internationalt kreditkort og kan dermed bruges i både fysiske og online butikker samt hæveautomater i hele verden. Du kan anvende en 45 dages rentefri kredit på op til 30.000-100.000 kroner afhængigt af dit behov. Derudover giver kortet også en udvidet købsforsikring og reklamationsret samt rejse- og sygdomsforsikring. Det er muligt at få et ekstra Family-Kort, som har sin egen særskilte købs- og reklamationsret.
Læs her mere om MasterCard Gold - MasterCard Platinum – MasterCard Platinum er et internationalt kreditkort til dig, som har behov for endnu bedre dækning og den højeste forbrugsgrænse. Du får adgang til 45 dages rentefri kredit på op til 150.000 kroner ved køb i både Danmark og resten af verden. Derudover giver MasterCard Platinum en lang række ekstra fordele, herunder rabat på over 80.000 hoteller verden over, rabat på billeje i udlandet, rabat på ferieboliger, udvidet sygdoms-, rejse-, afbestillings- og købsforsikring. MasterCard Platinum dækker rejse i hele verden for dig og resten af din familie, og du kan endvidere få adgang til VIP-lounges i mere end 850 lufthavne i hele verden med et tilhørende Priority Pass.
Læs her mere om MasterCard Platinum
Hvert af de ovenstående kort giver forskellige muligheder ud fra individuelle behov – du bør derfor overveje at kontakte din personlige Nykredit bankrådgiver for at høre nærmere om dine muligheder ud fra dine personlige behov til bl.a. forbrug, forsikring og rejser.
Du finder flere informationer om priser, vilkår og bonusfordele på bankens egen hjemmeside, hvor du også kan bestille og design dine egne kort.
Lån
Foruden diverse bolig- og realkreditlån tilbyder Nykredit Bank også 2 andre låntyper; hhv. deres BilLån og deres Ung Lån. Du har også mulighed for at tilknytte kassekreditter til dine konti ud fra individuelle behov, din økonomisk situation og med udgangspunkt i en kreditvurdering af dig som privatperson.
Du kan kontakte din lokale Nykredit-afdeling for at booke et møde med en rådgiver og dermed høre nærmere om dine muligheder for at optage enten et BilLån eller et Ung Lån eller for at oprette en kassekredit.
Herunder kan du læse mere om hhv. bankens BilLån og Ung Lån, og hvis du ønsker øvrige informationer om priser, renter og vilkår, finder du guides og prislister på bankens egen hjemmeside.
BilLån:
- Du kan både bruge dit billån til finansiering af en ny eller brugt bil. Vær dog opmærksom på, at løbetiden på dit lån vil være lavere ved køb af en brugt bil
- Du kan vælge en udbetaling på helt ned til 0% – dette resulterer dog i et dyrere billån, da du dermed skal betale renter af bilens samlede pris
- Løbetiden kan være på helt op til 10 år ved køb af en fabriksnybil. Vælger du at købe en brugt bil, kan løbetiden være op til 10 år minus bilens alder på det tidspunkt, du køber den
- Du afvikler lånet med månedlige betalinger og har altid mulighed for at indfri lånet helt eller delvist, hvis økonomien tillader det
- Du kan undlade at lægge udbetaling for lånet, men til gengæld kræver Nykredit, at du stiller sikkerhed for lånet i bilen i form af et ejerpantebrev
- Renten er variabel og varierer endvidere ud fra den kundegruppe, du tilhører hos Nykredit
- Du kan tage imod gratis rådgivning fra din personlige bankrådgivning vedrørende køb af bil – på den måde får du gennemgået dine finansieringsmuligheder, da der eventuelt kan være en billigere måde at låne pengene på; eksempelvis via friværdien i din bolig
Ung Lån:
- Et Ung Lån er til dig, der er mellem 18 og 35 år gammel
- Du skal være kunde hos Nykredit for at kunne optage et Ung Lån
- Løbetiden kan være op til 6 år afhængig af lånebeløbets størrelse
- Du kan etablere dit lån enten med eller uden sikkerhed – stiller du sikkerhed for lånet, vil du få en lavere rente og dermed et billigere lån
- Du kan bruge lånet på lige præcis det, du har brug for – det kan f.eks. være til omkostninger forbundet med at flytte hjemmefra, køb af ny computer eller bøger til studiet, studietur eller lignende
- Et Ung Lån giver dig bedre rentevilkår end ved de fleste andre låntyper – du finder informationer om gældende rentesatser på Nykredits egen hjemmeside
- Du skal godkendes af din bankrådgiver for at kunne optage et Ung Lån – godkendelsen afhænger af en gennemgang af din økonomi samt dit månedlige budget
- Du kan låne op til 75.000 kroner
Vil du kontakte en rådgiver direkte og booke møde angående BilLån eller Ung Lån, finder du kontakteinformationer på bankens hjemmeside.
Forsikring
Hvis du ønsker at tegne nye forsikringer eller samle alle eller nogle af dine nuværende forsikringer ét sted for at spare penge, kan Nykredit hjælpe dig på vej – du kan bl.a. booke et møde med deres forsikringsrådgivere, som tilbyder at gennemgå dine forsikringer for at se, hvor mange penge du kan spare ved at opsige eventuelle unødvendige forsikringer og samle de resterende hos Nykredit.
Nykredit samarbejder med Nykredit Forsikring for at kunne tilbyde de bedste og billigste produkter inden for forsikring. Du finder derfor et nyttigt udvalg, herunder husforsikring, hjemforsikring, bilforsikring, ulykkesforsikring, rejseforsikring, fritidshusforsikring samt forsikringer til deltidslandbrug.
Du kan læse mere om de enkelte forsikringer herunder:
- Husforsikring – En husforsikring dækker bl.a. el-skader til nyværdi, skader på rør og stikledninger til nyværdi, akuthjælp inden for 60 minutter, dækning af skader på huset forårsaget af rovdyr, gnavere, fugle og flagermus.
- Hjemforsikring – En hjemforsikring hos Nykredit er en kombination af en ansvarsforsikring og en indboforsikring. Forsikringen dækker således bl.a. skader på andre personer eller deres ejendele, skader på eller tyveri af ejendele ejet af alle personer i husstanden, økonomisk dækning af retssager, akuthjælp inden for 60 minutter samt forsikring mod ID-tyveri. Hjemforsikring åbner endvidere op for en række tilvalgsdækninger, herunder rejseforsikring, elektronikforsikring, hundeansvarsforsikring og udvidet husejerforsikring.
- Bilforsikring – En bilforsikring hos Nykredit kan sammensættes på mange forskellige måder, så den dækker forskellige aspekter af livet som bilejer afhængig af dine behov. Er du BoligBank 360 eller 365 kunde i banken, kan du give dine børn ekstra fordele, herunder op til 2 års anciennitet ved oprettelse af bilforsikring. Du kan udvide bilforsikringen med en kaskodækning, som giver dig ekstra fordele, herunder hurtig skadesbehandling på stedet, fri lånebil ved værkstedsbesøg, gratis FDM-eftersyn og gratis stenslagsreparationer.
- Ulykkesforsikring – Med en ulykkesforsikring kan du dække dig selv mod skader hele døgnet rundt, og du kan tegne forsikring uden helbredsoplysninger, hvis du er mellem 18 og 69 år gammel. En ulykkesforsikring hos Nykredit byder bl.a. på dækning hele døgnet rundt, dækning af tandskader og dertilhørende behandlingsomkostninger, sikring mod ulykker i hele verden samt dækning af briller og kontaktlinser. Du kan udvide din ulykkesforsikring, så den også dækker uheld såsom besvimelser, dækning ved varige mén på 5% eller derover, forsikring af varigt mén på 1.000.000 kroner samt dødsfald på 500.000 kroner.
- Rejseforsikring – En rejseforsikring i grundform dækker hele din familie, når i rejser i Europe – den dækker året rundt og gælder alle familiemedlemmer i op til 30 dages rejsevarighed. Forsikringen dækker bl.a. hjemtransport og behandling i tilfælde af sygdom og uheld i udlandet. Du har mulighed for at udvide din rejseforsikring, så den også dækker rejser uden for Europas grænser, og så den gælder i op til 90 dages varighed pr. rejse. Det er endvidere muligt at tilknytte en afbestillingsforsikring til rejseforsikringen, så du og din familie er dækket, hvis i ikke har mulighed for at påbegynde rejsen fra Danmark pga. sygdom, tilskadekomst og dødsfald mv.
- Fritidshusforsikring – Er du fritidshusejer, kan du tegne en fritidshusforsikring gennem Nykredit og sikre dig mod bl.a. brand, el-skader, skader på rør og stikledninger, akuthjælp inden for 60 minutter samt dækning af skader forårsaget af fugle, flagermus, gnavere og rovdyr. Forsikringen sikrer dig også et gratis servicetjek af huset hvert 5. år. Har du behov for det, kan du supplere din fritidshusforsikring til at dække yderligere og dermed omfatter bl.a. anden bygningsbeskadigelse, svampe- og insektskade, husejeransvar og retshjælp samt dækning af skader på eller tyveri af indbo mv.
- Forsikring til deltidslandbrug – Driver du aktivt et deltidslandbrug, kan du tegne en forsikring, der bl.a. dækker landbrugsbygninger, besætning og foder, maskiner og afgrøder, bedriftsansvar og forurening og driftstab. Forsikringen kan sammensættes, så den passer til dine unikke behov, hvormed den bl.a. kan dække både dit deltidslandbrug, dig selv og dine familie samt eventuelle ansatte i dit deltidslandbrug. Forsikringen kan også dække dit og din families private indbo ved skader eller tyveri.
TIP: Mange af ovenstående forsikringer kan købes direkte online via Nykredits hjemmeside, hvormed du sparer op til 5% i onlinerabat.
Pension
Nykredit tilbyder 3 forskellige pensionsopsparinger, du kan vælge imellem eller kombinere afhængig af din privatøkonomi og dine behov for fremtidige udbetalinger.
De 3 pensionsopsparinger er hhv. Ratepension, Livslang Pension og Aldersopsparing. Du kan læse mere om hver af de 3 løsninger herunder.
Derudover finder du flere informationer om priser og vilkår på Nykredits egen hjemmeside, hvor du også kan booke et møde med en pensionsrådgiver for at sammensætte din opsparing mest fordelagtigt.
Pensionsopsparinger:
- Ratepension – Med en ratepension får du din opsparing udbetalt a rater over en længere årrække, som du selv fastsætter. Dog skal perioden være på mindst 10 år og højst 25 år. Du kan kombinere din ratepension med en Livslang Pension eller en Aldersopsparing for at få en mere fleksibel udbetaling, når du når pensionsalderen. Du bestemmer selv, hvor meget du ønsker at indbetale på din ratepension hvert år, men du kan højst få fradrag for indbetalinger op til 52.400 kroner årligt pr. 2016. Pensionen kan enten oprettes af din arbejdsgiver, eller du kan oprette den på egen hånd – du har mulighed for at oprette en ratepension op til 10 år efter, du har nået pensionsalderen. Når du får pengene udbetalt, betaler du almindelig personskat, eftersom dine indbetalinger er fradragsberettigede. Dog skal du ikke betale AM-bidrag, og opsparingen er dermed en lukrativ måde at gemme penge til alderdommen på.
- Livslang Pension – Livslang Pension er en pensionsordning, som sikrer dig faste udbetalinger fra den dag, du går på pension og resten af livet. Du kan tilknytte en indbetalingsfritagelse og en reservesikring til din opsparing. Indbetalingsfritagelse giver dig mulighed for, at indbetalingerne fortsætter som hidtil, selv hvis du mister din erhvervsevne, og reservesikring sikrer, at dine efterladte modtager din pensionsopsparing, hvis du mod forventning skulle dø, før du når pensionsalderen. Opsparingen kan oprettes gennem din arbejdsgiver eller af dig selv, og den skal oprettes, før du fylder 85 år. Der er intet loft for indbetalinger, men du skal være opmærksom på fradragsloftet, som ligger på 48.200 kroner pr. 2016. Du betaler skat af dine udbetalinger fra Livslang Pension, da dine indbetalinger er fradragsberettigede.
- Aldersopsparing – En aldersopsparing giver dig mulighed for at få udbetalt hele din pensionsopsparing på én gang, når du rammer pensionsalderen. Pengene kan f.eks. bruges på en rejse, udbetaling til ny bolig eller bil mv. Du kan tilknytte en Præmiefritagelse til din aldersopsparing, som sikrer, at indbetalingerne fortsætter, selv hvis du mister din erhvervsevne, før du når pensionsalderen. Du kan kun oprette en aldersopsparing privat og dermed ikke gennem din arbejdsgiver, og du kan oprette ordningen frem til 10 år efter, du har nået pensionsalderen. Du kan maksimalt indbetale 28.900 kroner på din aldersopsparing pr. 2016, hvilket er grunden til, at mange danskere vælgere at kombinere aldersopsparingen med en ratepension eller en Livslang Pension (også kaldet livsvarig livrente). Du kan ikke trække dine indbetalinger på en aldersopsparing fra i skat, men til gengæld slipper ud for at betale skat eller afgifter af dine udbetalinger senere hen.
Ønsker du at læse mere om renter, vilkår, priser for udbetaling før tid eller andet, finder du flere informationer på Nykredits egen hjemmeside.
OBS: Du har mulighed for at aktivere dine pensionsopsparinger yderligere ved at investere dem aktivt i aktier gennem Nykredit investering. Du kan booke et møde med din pensions- eller investeringsrådgiver i banken, som kan hjælpe dig med at afdække din investeringsprofil og dermed investere din pension bedst muligt med udgangspunkt i dine ønsker og behov.
Opsparing
Nykredit tilbyder en forholdsvis bred vifte af opsparingsmuligheder for dig, som er kunde i banken og ønsker at opnå et højere afkast end ved at pengene stående på en almindelig indlånskonto.
Du finder således 8 forskellige overordnede opsparingskonti, hhv. BoligOpsparing, Børneopsparing, OpsparingsKonto, FormueKonto, Millionærkonto, Aftaleindlån, Iværksætterkonto og Etablingskonto.
Du kan læse kort og præcist om hver af de 8 forskellige typer af opsparingskonti herunder, og derudover finder du flere informationer om priser og vilkår på bankens egen hjemmeside.
- BoligOpsparing – En BoligOpsparing hos Nykredit lader dig spare op til udbetalingen på din fremtidsbolig, hvad enten det er en helårsbolig, en fritidsbolig eller et deltidslandbrug. Der er ingen krav til indbetaling, og du kan således sætte lige så meget ind, du har lyst, når du har lyst. Fordelen ved at benytte dig af en BoligOpsparing hos Nykredit er, at du får en bonus på op til 2,25% pr. år, når du finder resten af boligfinansieringen via Nykredit. Du kan endvidere frit hæve fra kontoen, men du kan kun opnå bonussen, hvis pengene rent faktisk bliver brugt på de 5% af udbetalingen på en bolig, som loven foreskriver.
- Børneopsparing – En børneopsparing i Nykredit kan oprettes af forældre eller bedsteforældre, og du kan indskyde op til 3.000 kroner årligt og 36.000 kroner i alt. Bindingsperioden er på mindst 7 år, og opsparingen kan tidligst sættes til udbetaling i det år, barnet fylder 14 år. Pengene kan senest sættes til udbetaling i det år, hvor barnet fylder 21 år, hvilket også er grunden til, at opsparingen senest skal oprettes i det år, barnet fylder 14 år. Renten på børneopsparingen er variabel og tilskrives årligt, og du betaler ikke skat af renterne af opsparingen i bindingsperioden på 7 år. Opretter du en børneopsparing hos Nykredit, har du endvidere mulighed for at få tilknyttet et depot, hvorfra du kan investere opsparingen yderligere i værdipapirer på egen hånd eller ved at lade en af Nykredits investeringsspecialister stå for opgaven.
- OpsparingsKonto – OpsparingsKonto er Nykredits bud på en standard opsparingskonto med variabel rente og fleksible vilkår. Du kan indskyde lige så meget du vil, lige så tit du vil. Du kan indsætte penge på kontoen direkte via din NetBank, men du kan kun hæve penge ved at kontakte Nykredit – denne foranstaltning er også med til at forøge dine muligheder for rent faktisk at lade opsparingen stå og vokse sig større. Med en OpsparingsKonto får du en højere indlånsrente end på almindelige konti, og der er ingen udløbsdato for kontoen. Du kan tilknytte et depot til kontoen og dermed investere hele eller dele af opsparingen i værdipapirer for at opnå et højere afkast.
- FormueKonto – FormueKonto er Nykredits bud på en højrentekonto, hvor du binder dine indskudte penge i 1 eller 3 år ad gangen. Til gengæld får du en væsentlig højere rente på dit indlån end ved andre kontotyper. Du kan indsætte mellem 25.000 og 2.000.000 kroner på en FormueKonto, og jo længere tid du binder dine penge for, desto højere rente vil du opnå. Du kan opsige din FormueKonto før tid med et opsigelsesvarsel på 31 dage – derudover betaler du en dekort af det hævede beløb.
- Millionærkonto – En millionærkonto fungerer på sin vis ligesom at spille lotto – dog mister du ikke de penge, du spiller for. Du får nemlig et bestemt antal lodder til den månedlige lodtrækning baseret på, hvor mange penge du har stående på kontoen. Ulempen ved en millionærkonto er, at dine indestående penge ikke trækker renter, men til gengæld kan du hver måned være med i lodtrækningen om kontante pengepræmier. Du kan hæve dine præmier inden for 30 dage, efter du har vundet, og alternativt kan du lade pengene blive stående på din millionærkonto, hvormed du har endnu flere lodder til efterfølgende måneders lodtrækninger.
- Aftaleindlån – Aftaleindlån er en opsparingskonto for dig, som ønsker at binde mellem 400.000 og 50.000.000 kroner i op til 1 år ad gangen mod til gengæld at få en højere rente end på en almindelig indlånskonto. Du kan binde dine penge i hhv. 1, 3, 6, 9 eller 12 måneder ad gangen, og der er intet oprettelsesgebyr forbundet med etablering af opsparingen. Ønsker du at binde din opsparing i en længere periode end 12 måneder, kan du anvende Nykredits FormueKonto. Renten er fast i hele bindingsperioden, og den udregnes på baggrund af den aktuelle CIBOR-rente samt hvor lang tid, du vælger at binde dine penge.
- Iværksætterkonto – En iværksætterkonto er til dig, der går med drømmen om at starte selvstændig virksomhed i fremtiden, og som eventuelt betaler topskat af din nuværende indtægt. Grunden til dette er, at du kan trække dine indbetalinger på iværksætterkontoen fra i din selvangivelse. Du skal som minimum indbetale 5.000 kroner på kontoen årligt, og du kan højst indbetale et beløb svarende til 60% af din nettoindkomst eller op til 250.000 kroner. Renten på en iværksætterkonto hos Nykredit er variabel og tilskrives årligt.
- Etableringskonto – En etableringskonto virker i alle henseender på samme måde som ovenstående iværksætterkonto – dog er en etableringskonto mere relevant for dig, som ikke rammer topskattegrænsen med din nuværende indkomst. Med en etableringskonto kan du også indskyde op til 60% af din lønindkomst eller op til 250.000 kroner, og dine indskud er fradragsberettigede på din selvangivelse.
OBS: Vær opmærksom på, at du kan oprette mere end én konto og dermed spare op under forskellige vilkår. Det kan give mening at ændre til andre kontotyper løbende, efterhånden som din karriere og dit liv udvikler sig, og din økonomi vokser. Du bør derfor løbende søge rådgivning hos din bank- eller formuerådgiver for at opnå det bedste afkast.
Bolig
Nykredit tilbyder en lang række finansieringsløsninger til dig, der ønsker at købe fast ejendom eller vil renovere eller ombygge din nuværende bolig. Du finder både realkreditlån og diverse boliglån i bankens portefølje, og derudover tilbyder banken en række koncepter i Nykredit BoligBank, som du kan bruge i forskellige aspekter af dét at blive boligejer.
I dette afsnit kigger vi først på de 4 overordnede realkreditlån, som banken tilbyder. Dernæst går vi videre til de 10 muligheder inden for banklån, hvor efter vi runder afsnittet af med at se nærmere på koncepterne i Nykredit BoligBank.
Realkreditlån:
- Fastforrentet obligationslån – Med et fastforrentet obligationslån får du et lån med fast rente i hele lånets løbetid. Det betyder, at din boligøkonomi ikke ændrer sig, hvad enten renten går op eller ned. Du betaler med andre ord en smule ekstra for til gengæld at bevare en stabil og sikker økonomi i hele løbetiden. Du beskytter samtidig friværdien i din bolig i tilfælde af, at renterne stiger i løbet af låneperioden. Du kan anvende op til 10 års afdragsfrihed fra låneperiodens begyndelse, hvis du ønsker mere luft i økonomien de første 10 år. Sidst men ikke mindst har du mulighed for at låse obligationskursen på dit lån med en fastkursaftale.
- F-kort – F-kort er et realkreditlån med en lavere månedlig ydelse end et fastforrentet lån – lånet kommer nemlig med en variabel rente, som kan svinge op og ned i løbet af lånets løbetid. Renten og ydelsen bliver automatisk lavere, når renten falder. Du har mulighed for at tilknytte op til 10 års afdragsfrihed til dit F-kort lån. Renten tilpasses to gange årligt, hhv. 1. januar og 1. juli, og det sker med udgangspunkt i 6 måneders Cita-rente samt tillæg til obligationsejerne. Løbetiden på et F-kort lån kan ligge på alt mellem 1-30 år afhængig af din økonomi.
- RenteMax – Vælger du et RenteMax lån får du et lån, hvis vilkår ligger i sted midt imellem et fastforrentet obligationslån og et F-kort lån. Lånet har nemlig en lav variabel rente, men du betaler en smule mere end med et F-kort lån, og til gengæld kan du sikre din boligøkonomi med et renteloft, hvormed du sætter en øvre grænse for dine ydelser, uanset hvor meget renten måtte stige. Løbetiden kan være 1-30 år, og du har mulighed for at anvende op til 10 års afdragsfrihed i lånets begyndelse. Indfrielse kan ske til maksimalt kurs 105.
- Tilpasningslån – Et tilpasningslån er baseret på løbende rentetilpasning, da obligationerne bag lånet udskiftes flere gange i løbet af lånets løbetid. Nykredits tilpasningslån har en lav variabel rente, og ydelsen falder automatisk løbende, når renten falder. Løbetiden er op til 30 år, og du kan anvende afdragsfrihed i op til 10 år af lånets løbetid.
Banklån:
- BoligLån – Nykredit BoligLån er bankens bud på et klassisk boliglån i banken, som oftest anvendes til at finansiere boligens værdi fra 80-95%, da man oftest finansierer de første 80% med et realkreditlån og de sidste 5% med en udbetaling – evt. fra en BoligOpsparing. Du kan dog bruge dit BoligLån på det, du har lyst til, herunder køb af bolig, renovering af bolig, nyt køkken eller badeværelse, ny bil eller en rejse. Lånet har en løbetid på op til 30 år og ingen mulighed for afdragsfrihed – du kan du altid indfri hele eller dele af lånet, når du har lyst. BoligLån har en variabel rente, der tilskrives hvert kvartal. Du stiller sikkerhed for lånet i selve boligen i form af at ejerpantebrev til Nykredit.
- FriværdiKonto – En FriværdiKonto fungerer ligesom en kassekredit baseret på friværdien i din bolig. Renten på en FriværdiKonto er variabel, og på udlån bliver den tilskrevet kvartalsvist, mens den tilskrives årligt på indlån. Renten er ekstra lav i forhold til andre lignende låntyper, da du stiller sikkerhed for lånet i din bolig. Du kan bruge pengene på enten at renovere boligen eller på at købe andre ting eller oplevelser såsom ny bil eller en rejse. Lånet kan være på op til 30 år, men du kan til enhver tid lukke dit lån ved at indbetale nok til, at kassekreditten ikke længere er i minus – du betaler desuden kun renter af det beløb, du rent faktisk bruger af kreditten.
- AndelsboligLån – Hvis du ønsker at købe nye andelsbolig eller at forbedre din nuværende andelsbolig, kan du optage et AndelsboligLån eller oprette en FriværdiKonto hos Nykredit. Med et AndelsboligLån får du et lån med en lav variabel rente, da du stiller sikkerhed for lånet i selve boligen. Renten bliver tilskrevet hvert kvartal og kan løbende stige eller falde, hvilket påvirker ydelsen. Du kan afrage lånet hen over en periode på op til 30 år – dog har du ikke mulighed for at tilknytte en afdragsfri periode til lånet. Du kan bruge lånet på at købe ny bolig eller renovere din nuværende andelsbolig, men du kan også anvende lånet til at omlægge et eksisterende andelsboliglån og dermed opnå besparelser.
- Nykredit Bank Prioritetslån – Med et Prioritetslån fra Nykredit Bank optager du lån i form af en kassekredit med sikkerhed i din bolig. Du kan bruge lånet på at istandsætte din bolig, bygge nyt køkken eller badeværelse, eller du kan bruge pengene på andre ting såsom rejser, ny bil o. lign. Da lånet fungerer som en kassekredit, betaler du kun renter af det beløb, du rent faktisk bruger på kontoen. Du kan frit indsætte penge på kontoen for at reducere det lånte beløb, hvormed renteudgifterne formindskes. Lånets beløbsgrænse kan være op til 80% af din boligværdi eller af dit deltidslandbrug, og derudover kan du låne op til 60% af værdien af din fritidsbolig. Løbetiden kan være 11-30 år med mulighed for løbende indfrielse til kurs 100.
- EnergispareKonto – En EnergispareKonto hos Nykredit er en kassekredit, som er tiltænkt energiforbedringer eller energirenovering i din bolig. Du kan f.eks. bruge pengene på at efterisolere din bolig, udskifte dit fyr eller foretage andre ændringer af boligen, som forbedrer dit energiforbrug. Lånet er en kassekredit, hvormed du kun betaler renter af det beløb, du bruger. Du kan med fordel bruge de penge, du sparer på at energiforbedre din bolig, på at reducere gælden fra andre lån – herunder boliglån -, hvormed du både får et bedre indeklima, en lavere energiregning og en bedre privatøkonomi generelt set. Det koster dog et gebyr at oprette en EnergispareKonto – beløbet ligger på 3.500-6.500 kroner afhængigt af dit kundetilbud i banken. Løbetiden for lånet kan være op til 30 år, og renten er variabel og tilskrives kvartalsvist.
- KøberKonto – Når du køber bolig på kontantbasis, kan du anvende en KøberKonto hos Nykredit Bank, hvorpå dine udbetalinger fra lån og faste udbetalinger bliver samlet på. Kontoen er dermed midlertidig, og den bliver lukket, når den endelige finansiering er på plads, og du har købt boligen.
- SælgerKonto – En SælgerKonto kan bruges til at klare de økonomiske udfordringer, du kan opleve, når du står mellem et salg af din nuværende bolig og købet af en ny bolig. Med en SælgerKonto får du oprettet en kredit på baggrund af din nuværende bolig, hvormed du kan bruge pengene på udbetalingen til din nye bolig – du har op til 9 måneder til at få solgt din nuværende bolig, hvilket samtidig indfrier lånet og lukker din SælgerKonto.
- Grundkredit – Med en Grundkredit hos Nykredit Bank kan du finansiere købet af en tom grund, som du eventuelt endnu ikke ved, hvad du ønsker at bygge på. Det kan både være i forbindelse med opførelse af en helårsbolig eller en fritidsbolig. Med Grundkredit kan du lån op til 80% af grunden værdi, og hvis du ønsker at låne et beløb svarende til 100% af grunden værdi, kan du supplere med et BoligLån hos Nykredit. Du kan tilknytte en afdragsfrihed på op til 3 år, så du har tid til at beslutte dig for, hvilken boligtype du ønsker at opføre på grunden. Kreditten har en variabel rente, og du betaler kun renter af det beløb, du rent faktisk bruger. Indfrielsen af lånet går i gang, når du har besluttet dig og påbegyndt dit byggeprojekt, eller når den afdragsfrie periode på 3 år udløber.
- Byggekredit – En Byggekredit hos Nykredit Bank bruges til at finansiere enten ombygning eller tilbygning af din nuværende ejerbolig eller fritidshus eller til at finansiere opførelsen af en ny bolig. Lånet fungerer som en kassekredit, så du kun betaler renter af det beløb, du bruger. Pengene bliver udbetalt i rater, som er aftalt på forhånd, efterhånden som dit byggeprojekt skrider frem. Når byggeprojektet er færdigt, vil du typisk bruge et realkreditlån og et boliglån til at betale din Byggekredit ud, hvormed du begynder at betale ydelser og afdrage på dine nye lån på normal vis. Renten på en Byggekredit er variabel.
- Forhåndslån – Et Forhåndslån er et realkreditlån, som bliver etableret på en konto, du kan bruge til at opføre ny bolig eller til at bygge om eller til på din nuværende bolig – lånet kan både bruges på helårsboliger, fritidsboliger og grunde. Lånet bliver løbende udbetalt i rater, så de passer til dine løbende udgifter forbundet med byggeriet. Løbetid og indfrielse afhænger af det realkreditlån, du vælger. Mht. renter får du rente af de penge, som står på din byggekonto, mens du betaler renter af realkreditlånet.
Koncepter i Nykredit BoligBank:
- FørsteBolig – Nykredit, Nybolig og EBAS er gået sammen om at tilbyde et samlet koncept kaldet FørsteBolig. FørsteBolig er et tilbud til dig, der skal til at købe din allerførste bolig, og derfor ikke har nogen erfaring inden for området. Konceptet byder på rådgivning samt juridisk og faglig hjælp inden for 3 områder fra hhv. en finansrådgiver, en købsrådgiver og en byggesagkyndig. Du får hjælp til at gennemgå planer for din finansiering af boligen, hvordan din økonomi kommer til at se ud fremover, hvilken økonomisk ramme du kan købe bolig indenfor samt juridisk hjælp til selve overtagelsen af boligen. Derudover hjælper den byggesagkyndige dig med at gennemgå og forstå de forskellige rapporter over boligens tilstand og bistår med vejledning i eventuelle forbedringer. FørsteBolig giver også en flytteforsikring, så din flytning er forsikret hele vejen rundt, og derudover får du gratis rådgivning i valget af øvrige forsikringer forbundet med din nye bolig.
- BoligSkifte – BoligSkifte er Nykredits andet koncept i Nykredit BoligBank. BoligSkifte byder på mange af de samme aspekter og tilbud om hjælp og rådgivning, som FørsteBolig ovenfor. Her er der dog fokus på den opgave, du står overfor, når du skal gå fra din nuværende bolig til en ny. Du får hjælp til at gennemgå budgetter og lægge en finansiel plan for dit boligskifte – dermed kender du både din købsramme og din fremtidige boligøkonomi, hvor Nykredit og deres partnere samtidig har taget højde for salget af din nuværende bolig.
- BoligEftersyn – Gennem samarbejdet med EBAS tilbyder Nykredit deres kunder et BoligEftersyn. Tilbuddet består af en grundig gennemgang af din bolig, hvor en byggesagkyndig kommer ud og går boligen efter i sømmene. Eftersynet har til formål at kortlægge boligens tilstand, eventuelle muligheder for energiforbedringer, samt hvilken rækkefølge du med fordel kan prioritere at foretage de enkelte renoveringer og udskiftninger. BoligEftersyn koster hhv. 4.000 kroner for BoligBank kunder, 2.500 kroner for BoligBank 360 kunder samt 2.500 kroner for BoligBank 365 kunder.
Hvis du ønsker at læse mere om de enkelte tilbud inden for Nykredit BoligBank, finder du både priser, vilkår og yderligere oplysninger på bankens egen hjemmeside under fanen ’Bolig’.
Barn 13-17 år
Er du mellem 13 og 17 år, har du mulighed for at gøre brug af en række produkter og services hos Nykredit, som du kan bruge til at styre din økonomi. Det kan være relevant, hvis du eksempelvis får lommepenge eller har et deltidsarbejde og dermed har brug for at kunne spare penge op, løbende hæve penge eller lign.
Som kunde i 13-17 års-alderen har du mulighed for at oprette en lønkonto og en opsparingskonto, hvor du løbende kan få udbetalt penge til og spare op på. Du kan holde styr på dine penge via NetBank, som du kan tilgå via PC, tablet eller din smartphone.
Foruden en løn- og opsparingskonto kan du også anvende følgende produkter og services:
- Du kan få dit eget hævekort eller Visa Debitkort – begge kort har saldokontrol, så du ikke risikerer at lave overtræk og dermed gå i minus på din konto
- Du har mulighed for at lave et unikt design af dit hævekort eller Visa Debitkort for at gøre kortet mere personligt
- Du kan downloade appen Swipp til din smartphone, hvorfra du kan overføre penge direkte fra mobilen – Swipp kan også benyttes til at modtage penge fra andre
Har du behov for flere informationer om mulighederne for unge i alderen 13-17 år hos Nykredit, finder du flere informationer på bankens egen hjemmeside. Er du forælder til en teenager i denne aldersgruppe, kan du også downloade bankens guide til at tale om økonomi med dit barn direkte fra bankens hjemmeside.
Ung 18-35 år
Hører du under aldersgruppen 18-35 år, finder du en række særlige tilbud, produkter og services til unge hos Nykredit Bank. Du har bl.a. mulighed for at oprette en Ung Konto med tilknyttet Visa/Dankort helt uden årsgebyr.
Derudover kan du ansøge om at Ung Lån med bedre rentevilkår end andre låntyper, designe dit eget betalingskort samt opnå ekstra fordele, hvis dine forældre er kunder i banken og hører under kundeprogrammet BoligBank 360 eller BoligBank 365.
Det er endvidere muligt for dig at styre alle dine bankforretninger direkte via NetBank, og hvis du mangler yderligere hjælp, kan du få personlig rådgivning af din bankrådgiver alle ugens 7 dage.
Herunder kan du læse mere om hhv. Ung Konto og Ung Lån:
- Ung Konto – En Ung Konto kan fungere som enten en lønkonto, en budgetkonto eller en opsparingskonto. Du kan få tilknyttet et gratis Visa/Dankort til kontoen, så du kan hæve penge og handle i både fysiske butikker og på nettet. Nykredits Ung Konto giver dig en fordelagtig indlånsrente på de penge, du har stående på kontoen – du finder flere informationer herom på bankens egen hjemmeside. Det er desuden muligt at tilknytte en kassekredit på op til 75.000 kroner til kontoen, hvoraf du kun betaler renter af det, du bruger af kreditten. Du kan bl.a. bruge pengene på indskud til den første lejlighed, udbetaling på den første bil, studiebøger o. lign. Indlånsrenten på en Ung Konto er variabel og tilskrives årligt.
- Ung Lån – Ung Lån er et lån til dig, der er mellem 18 og 35 år, og som mangler penge til eksempelvis indskuddet til en lejlighed, nye møbler, en studierejse eller andet, du står og mangler eller ønsker. Du kan låne op til 75.000 kroner til bedre rentevilkår end ved mange andre lån – dog skal du have godkendt din økonomi i samarbejde med din personlige bankrådgiver. Du kan etablere lånet med eller uden sikkerhed – stiller du sikkerhed for lånet i f.eks. en bil eller anden værdi, vil du få et billigere lån samlet set. Løbetiden kan være op til 6 år uden mulighed for afdragsfrihed – du afdrager et fast beløb hver måned. Renten på et Ung Lån er variabel og tilskrives årligt.
Ønsker du at læse mere om fordelene ved at være ung kunde hos Nykredit Bank, finder du brochurer og guides på bankens egen hjemmeside under fanen ’Livssituation’ -> ’Ung – 18-35 år’.
BoligBank
BoligBank er Nykredits overordnede kundeprogram for boligejere, som har deres boligøkonomi hos banken. Foruden BoligBank finder du kundeprogrammerne BoligBank 360 og BoligBank 365, som hver især åbner op for flere kundefordele for dig og resten af din familie.
I dette afsnit kan du læse mere om fordelene ved hvert af de 3 kundeprogrammer. Generelt for alle 3 gælder dog, at du får personlig rådgivning og sparring inden for den del af din økonomi, der hører under dit valgte kundeprogram. Du kan bl.a. benytte dig af de 3 BoligBank koncepter, som vi har beskrevet i afsnittet ’Bolig’ længere oppe i guiden – hhv. BoligSkifte, BoligEftersyn og FørsteBolig.
Herunder kan du læse mere om fordelene ved hver af de 3 kundeprogrammer, samt hvilke krav du skal leve op til for at høre under hver gruppe. Du kan læse meget mere om priser, vilkår for renter og udpenslinger af de enkelte fordele på bankens egen hjemmeside under fanen ’Bliv kunde’.
BoligBank:
- Kort fortalt – Når du er BoligBank kunde hos Nykredit, kan du få professionel rådgivning og faglig sparring inden for din personlig boligøkonomi. Du kan både få hjælp, når du skal skifte bolig, eller når du vil have foretaget et grundigt eftersyn at din nuværende bolig, selvom du ikke har planer om at skifte den ud foreløbigt. Eftersynet tager udgangspunkt i din boligs tilstand, hvormed du kan blive klogere på, hvilke forbedringer og eventuelle reparationer du med fordel kan prioritere først for at forbedre din bolig og din boligøkonomi.
- Krav – For at blive BoligBank kunde hos Nykredit kræver det, at du samler din boligøkonomi hos banken. Du behøver dog ikke at have dine daglige bankforretninger hos Nykredit, men kan blot nøjes med at samle de finansielle dele af din boligøkonomi hos banken.
- Fordele – Du får adgang til følgende fordele som BoligBank kunde: Bedre priser hos Nykredit, services til hverdagsøkonomien, rådgivning 7 dage om ugen, BoligOpsparing, familiemedlemsskab, rabat på forsikringer, BoligEftersyn
BoligBank 360:
- Kort fortalt – Er du BoligBank 360 kunde hos Nykredit, får du samme professionelle og faglige rådgivning og sparring inden for din boligøkonomi som BoligBank kunder. Derudover får du dog også adgang til personlig rådgivning inden for de øvrige dele af din økonomi samt adgang til Nykredit VIP service, som giver dig mulighed for at få lynhurtig rådgiver og hjælp inden for diverse aspekter af din hverdagsøkonomi.
- Krav – For at blive BoligBank 360 kunde hos Nykredit kræver det, at du samler både din boligøkonomi og andre dele af din bankforretning hos Nykredit Bank, herunder opsparinger, konti, kort o. lign.
- Fordele – Bliver du BoligBank 360 kunde, får du følgende fordele: Bedre priser på boliglån, services til hverdagsøkonomien, rådgivning hele ugen, BoligOpsparing, familiemedlemsskab, rabat på forsikringer, rabat på BoligEftersyn, SAS EuroBonus Ekstrapoint, fortrinsret for dine børn, personlig rådgiver, tilbud om BoligSkifte, VIP service.
BoligBank 365:
- Kort fortalt – Som BoligBank 365 kunde får du adgang til rådgivning inden for alle 3 dele af din samlede økonomi, hhv. bolig, bank og formue. Du får personlig rådgivning og sparring inden for både din bolig- og hverdagsøkonomi, og derudover får du mulighed for at få tilknyttet en formueplejer, der hjælper dig med at få dine opsparinger og investeringer til at vokse endnu mere. Du får adgang til alle de samme fordele som BoligBank og BoligBank 360 kunder, men derudover giver kundeprogrammet også yderligere fordele, som vi kigger nærmere på lige herunder.
- Krav – For at blive BoligBank 365 kunde kræver det, at du samler både din boligøkonomi, hverdagsøkonomi og din formue hos Nykredit Bank. Du skal have en opsparing eller pensionsopsparing på minimum 500.000 kroner, eller alternativt skal du indbetale minimum 130.000 kroner på din pensionsopsparing årligt.
- Fordele – Du får adgang til følgende fordele hos Nykredit som BoligBank 365 kunde: Bankens bedste priser på både produkter og services inden for både bolig- og hverdagsøkonomi, udvidet services til din daglige økonomi, rådgivning alle ugens 7 dage, BoligOpsparing, familiemedlemskab, forsikringsrabatter, rabat på BoligEftersyn og BoligSkifte, SAS EuroBonus Ekstrapoint, fortrinsret for dine børn, personlig rådgiver, VIP service samt personlige formuerådgivning.
Du finder uddybelser af de enkelte fordele samt yderligere beskrivelser af vilkårene for hvert kundeprogram på bankens egen hjemmeside.
Bankkunde
Foruden de 3 fordelsprogrammer for BoligBank kunder, der er beskrevet i afsnittet ovenfor, så kan du også blive almindelig bankkunde hos Nykredit. Som bankkunde får du adgang til de nødvendige produkter og services, du skal bruge i din hverdagsøkonomi, som ikke indebærer rådgivning og sparring inden for boligområdet. Du kan dog fortsat få rådgivning og sparring inden for formuepleje som bankkunde.
Det får du som bankkunde:
- Du får adgang til Nykredits faste tilbud og priser på både ind- og udlån
- Konto med tilhørende Visa/Dankort med mulighed for at lave unikt design af dit kort
- Gratis adgang til NetBank på både PC, mobil og tablet
- Rådgivning alle ugens dage
Hvis du alligevel har planer om at købe bolig i fremtiden, kan du med fordel oprette en BoligOpsparing hos Nykredit – dette giver dig adgang til kundeprogrammet BoligBank, som er beskrevet i afsnittet ovenfor.
NetBank
Nykredits egen NetBank hedder MitNykredit, og du kan bruge værktøjet til at styre stort set alle dele af din privatøkonomi direkte via PC, mobil eller tablet på egen hånd.
I dette afsnit får du en kort og præcis oversigt over fordelene og nogle af de dele af din bankforretning, du kan administrere via Nykredits NetBank.
Du kan læse mere om de enkelte funktioner og services i NetBanken på Nykredits egen hjemmeside – der finder du bl.a. guides til at hente MitNykredit ned på din mobil eller tablet, vejledning i hvordan du laver et budget via NetBanken, introduktion til NetBankens visuelle forbrugsværktøj ’Forbrugsoverblik’ mv.
Fordele ved NetBank:
- Du kan få et hurtigt overblik over alle dine konti og se tidligere og fremtidige transaktioner
- Du kan overføre penge mellem dine egne konti og til andre personers bankkonti
- Du har mulighed for at betale regninger og oprette faste betalinger med Betalingsservice direkte i NetBanken
- Du kan omlægge realkreditlån
- Du har mulighed for at åbne et depot og handle værdipapirer direkte i NetBank
- Du kan følge værdien af din opsparing
- Du har mulighed for at bestille valuta direkte i NetBank og hente dem i din lokale Nykredit senere
- Du kan danne dig et overblik over dine forsikringer
- Du får adgang til PensionsInfo, som giver dig et overblik over din pensionsopsparing
OBS: Du skal være fyldt mindst 18 år for at få adgang til den fulde NetBank. Er du mellem 13 og 17 år, kan du dog få adgang til en begrænset udgave af Nykredits NetBank, hvorfra du kan overføre penge mellem dine egne konti, se transaktioner mv.
Private Banking
Private Banking er Nykredits særlige tilbud dig, der har en formue for 2 mio. kroner eller derover, som du ønsker plejet bedst muligt. Banken tilbyder 2 overordnede Private Banking tilbud, hhv. Private Banking og Private Banking Elite.
Private Banking er for kunder, som har en formue og en økonomi, der kræver ekstra opmærksomhed, planlægning og pleje. Tilbuddene er derfor avancerede og omfattende, og vi har derfor valgt at ridse kendetegnene og fordelene ved Private Banking kort og præcist op for dig herunder.
Ønsker du at vide mere om Private Banking og Private Banking Elite, finder du flere informationer om vilkår og ekstra fordele på Nykredits egen hjemmeside under fanen ’Bliv kunde’ > ’Private Banking’.
Kort og præcist om Private Banking og Private Banking Elite:
- Private Banking – Private Banking er for dig, der har en formue på mellem 2 og 7 mio. kroner. Formuen tager typisk udgangspunkt i din bolig, men derudover tæller også virksomheder, værdipapirer og øvrig formue med ind i den personlige formuerådgivning. Du får en personlig Private Banking rådgiver, der står til rådighed, når du har behov for at snakke økonomi. Som Private Banking kunde får du skabt et overblik over dine formue, dine daglige bankforretninger, dine opsparinger og din pension, så hele din økonomi passer til din nuværende situation og fremtidige ønsker. Du får tilmed adgang til diverse bonusfordele, herunder investeringsspecialister, fleksible åbningstider, eksklusive kreditkort samt invitationer til Private Banking arrangementer.
- Private Banking Elite – Private Banking Elite er et tilbud til dig, som har en formue på 7 mio. kroner og opefter. Du får et helt team tilknyttet din formue og din økonomi, og i spidsen af teamet står en Senior Private Banker, som er din personlige elite rådgiver og formueplejer. Nykredit lægger selv vægt på, at de gør ekstraordinært meget ud af at tænke innovativt og hele tiden forbedre tilbuddene, rådgivningen og sparringen til de Private Banking kunder, der har helt særlige behov qua ekstra store formuer. Er du virksomhedsejer, sørger dit Private Banking Elite team af specialister at tænke hele vejen rundt om din økonomi – både din privatøkonomi og din virksomhedsøkonomi.
Hvad enten du er Private Banking eller Private Banking Elite kunde, så byder kundeprogrammerne på individuel formuerådgivning og -pleje samt ekstra fordele, herunder specielle events, faglige, professionelle og sociale netværk, der bygger på erfaring og ekspertviden inden for investering og formuepleje.
Adresse og kontaktinformationer
Nykredit Bank
Kalvebod Brygge 1-3
1780 København V
Tlf.: 70 10 90 00
email: [email protected]
Kundeservice har åbent:
-
Mandag til fredag fra kl. 8-20
-
Lørdag og søndag fra kl. 10-15
Læs også om andre danske banker
Bank NorwegianSantander Consumer Bank
Basisbank
Nordnet
Spar Nord Bank