Smarte Lån er låneformidler for den internetbaserede Basisbank, der udover lånevirksomhed også tilbyder opsparings- og højrentekonti. Hos Smarte Lån er det dog kun lånedelen, der udbydes og her kan du låne fra 3.000 til 50.000 med afdragsperioder på mellem 12 og 72 måneder.
Smarte Lån er endnu en låneformidler, der formidler lån for nogle af de store låneudbydere på internettet. Hos Smarte Lån er det Basisbank, der formidles lån for. Det betyder, at din låneansøgning behandles af Basisbank og kører efter deres almindelige udlånsbetingelser for privatkunder.
Derfor skal du især være opmærksom på, at Basisbank kører med variabel rente. Så hvis renten stiger, kommer du til at skulle afdrage en måned eller to ekstra og falder den, slipper du for at skulle afdrage nær så længe på lånet.
Indholdsfortegnelse
- 1 Ned til 12 måneders afdragsperiode
- 2 Hvem kan låne hos Smarte Lån
- 3 Hvor meget kan jeg låne hos Smarte Lån
- 4 Hvad skal jeg have klar, når jeg ansøger om lånet
- 5 Du skal ikke stille sikkerhed
- 6 14 dages fortrydelsesfrist
- 7 Hvor hurtigt får jeg svar på min ansøgning
- 8 Hvor hurtigt får jeg pengene ind på kontoen?
- 9 Betal mere eller indfri før tid
- 10 Ansøg om lånet før du bestemmer dig
Ned til 12 måneders afdragsperiode
Lige som flere og flere andre låneudbydere tilbyder Smarte Lån en mindste afdragsperiode på kun 12 måneder. Det gør det noget billigere at afdrage især små lån på 3-10.000 kroner over en så kort periode som muligt. Det betyder, at du slipper for at betale nær så mange renter og gebyrer, som hvis du havde optaget lånet hos en af de efterhånden få låneudbydere, der kun har 24 måneder som korteste afdragsperiode.
Låner du f.eks. det mindste lånebeløb på 3.000 kroner, vil det spare dig lige omkring 500 kroner på dit lån, hvis du vælger 12 måneder i stedet for 24 måneder. Til sammenligning kommer du til at betale halvanden gang så meget som du har lånt, hvis du vælger at afdrage de 3.000 kroner over den maksimale tilbagebetalingsperiode på 72 måneder.
Står valget mellem at tage et såkaldt kviklån, hvor du skal betale lånet tilbage på 30 dage og så at optage et lån hos Smarte Lån, giver valget af Smarte Lån dig væsentlig mere luft i privatøkonomien og meget lavere låneomkostninger. Så har du mulighed for det, bør du altid vælge denne løsning frem for de kortfristede kviklån.
Hvem kan låne hos Smarte Lån
For at kunne ansøge om et lån gennem Smarte Lån, skal du
- Have fast bopæl i Danmark
- Være 18 år eller derover
- Om nødvendigt kunne dokumentere en fast indtægt
- Ikke være registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret
Hvor meget kan jeg låne hos Smarte Lån
Som allerede nævnt kan du låne mellem 3.000 og helt op til 50.000 kroner hos Smarte Lån. Det gør Smarte Lån til det oplagte valg, både når du skal låne til forbrugselektronik som mobiltelefoner og fjernsyn og hvis du har brug for penge til et nyt køkken. Smarte Lån dækker altså hele privatspektret op til den lidt større boligindretning. Til gengæld er lånet ikke værd at anvende til finansiering af brugt bil. Her er det ofte billigere at tage lånet som et dedikeret billån. De billigste billån finder du ofte i banken, men du kan også finde billån direkte hos bilforhandleren, samt hos nogle af låneformidlerne her på siden. Eksempelvis Santander der har et meget populært billån.
Hvad skal jeg have klar, når jeg ansøger om lånet
For at kunne ansøge om lånet, skal du bruge:
- Dit CPR-nummer
- Dit NemID til underskrift på låneansøgningen
- Et kontonummer, lånebeløbet kan sættes ind på
- Et overblik over din årsindtægt og dit månedlige rådighedsbeløb
Du behøver ikke uploade hverken årsopgørelse eller seneste lønseddel som dokumentation. Men på forlangende bør du kunne fremvise disse som dokumentation for, at du vitterlig også har den økonomi, du har oplyst i forbindelse med ansøgningen.
Kan du ikke det eller stemmer de ikke med de oplysninger, du har opgivet, anses det for misligholdelse af lånet. Det betyder, at du kan risikere at skulle betale hele restbeløbet inklusiv påløbende renter tilbage på stedet, hvis du har opgivet forkerte økonomiske oplysninger. Så lad være med det!
Du skal ikke stille sikkerhed
Lige som alle andre online lån, skal du ikke stille sikkerhed for de penge, du låner gennem Smarte Lån, sådan som du kender det fra banken. Det vil sige, at Basisbank ikke kommer og tager det, du har lånt penge til, hvis du ikke kan betale dine afdrag til tiden.
Når Basisbank ikke forlanger sikkerhed for lånet, betyder det til gengæld, at de løber en større risiko. Den tager de sig betalt for i form af en noget højere rente end hvis du f.eks. lånte pengene i banken eller hos en af de større låneudbydere på nettet. Tjek selv renterne i vores liste med forbrugslån.
14 dages fortrydelsesfrist
Ligesom alt andet du køber på nettet, har du 14 dages fortrydelsesfrist på lån optaget gennem Smarte Lån. Fortryder du lånet inden fristens udløb, skal du tilbagebetale hele lånebeløbet, samt de renter der måtte være løbet på frem til fortrydelsestidspunktet. Har Basisbank haft andre udgifter – f.eks. til tinglysning af lånet – som de ikke kan få refunderet, skal du også betale disse retur, hvis du fortryder lånet.
Hvor hurtigt får jeg svar på min ansøgning
Behandlingen af din ansøgning sker helt automatisk. Det betyder, at du har svar på, om du kan få lånet, stort set lige så snart, du har klikket på Ansøg-knappen. Sker det, modtager du en mail om godkendelsen og kan så logge ind på siden med dit NemID for at underskrive låneaftalen digitalt.
Nogle gange går der dog lidt længere tid, før du får svar. Det sker oftest, fordi du har ansøgt uden for den normale åbningstid eller fordi låneansøgningen indeholder oplysninger, der har fået systemet til at sende din låneansøgning til manuel behandling.
Det kan også bare være, at forbindelsen til Experian er nede og der derfor ikke kan indhentes en kreditvurdering af dig. Endelig kan det også være fordi din mailadresse står på en liste over spam-afsendere eller du har stavet din mailadresse forkert.
Så selv om du ikke får svar lige så snart, du har ansøgt, behøver det ikke at være et dårligt tegn. Der er fortsat gode muligheder for at blive godkendt.
Hvor hurtigt får jeg pengene ind på kontoen?
Får du bevilliget lånet og underskriver låneaftalen digitalt med dit NemID, har du pengene på kontoen den første bankdag (hverdag) efter aftalen er underskrevet. Det vil sige, at hvis du underskriver aftalen i dag, har du pengene på kontoen i morgen – hvis i morgen er en normal hverdag.
Betal mere eller indfri før tid
Har du mulighed for det, kan det altid betale sig at afdrage mere på lånet end du skal. Derved afkorter du lånetiden og kan spare rigtig mange renter.
Optager du lån gennem Smarte Lån, kan du sagtes afdrage mere, hvis du har råd til det. Det kræver dog, at du kontakter Basisbank først og får at vide, hvordan du gør.
På samme måde kan du altid indfri lånet ved at betale restgælden inklusiv de renter, der er løbet på lånet, siden sidste gang du indbetalte dit afdrag. Det koster ikke noget gebyr og du skal kun betale det, du skylder på datoen for indfrielsen.
Ansøg om lånet før du bestemmer dig
Det er altid en god ide at ansøge om lånet hos Smarte Lån, før du beslutter dig for at optage lånet. Derved får du at vide, om du reelt set kan låne pengene hos Smarte Lån. Samtidig får du adgang til lånekontrakten med nøjagtig angivelse af afdragsstørrelse og den vigtige ÅOP-værdi, som du kan bruge til at sammenligne lånet med lån hos andre låneudbydere.
For selv om du får en indikation af både afdrag, lånerente og ÅOP i den låneberegner, du finder på forsiden af Smarte Lån, så kan der være særlige lånevilkår for dit lån, der enten forøger eller formindsker disse værdier.
Når du har lånekontrakten, anbefaler vi, at du forsøger at ansøge om lånet hos andre låneudbydere, for at få lånekontrakter derfra.
Herefter bør du vælge det lån, der har den laveste ÅOP. Det er en form for kilopris på lånet, der fortæller dig, hvor står en procent af de årlige omkostninger til lånet, der går til renter og gebyrer. Jo højere det beløb er, jo dyrere er den pågældende låneudbyder at låne hos.
De øvrige låneudbydere takker du pænt nej til lånet hos. Det kan du sagtens. For lånekontrakten er kun at betragte som et lånetilbud, så længe du ikke har underskrevet den med dit NemID.
Denne procedure giver dig sikkerhed for, at du har valgt det billigste lån til dit lånebehov.