Lånekassen

Lån penge nu. Få et kviklån eller forbrugslån nemt og hurtigt

  • Nyheder
  • Lånetyper
    • Banklån
    • Billån
    • Realkreditlån
    • Forbrugslån
    • Samlelån
    • Kviklån
    • Studielån
  • Låneberegnere
    • Boliglån
    • Banklån
    • Realkreditlån
    • Forbrugslån
  • Udbydere
    • Banker
    • Realkredit
    • Pension
    • Forsikring
    • Forbrugslån
    • Kviklån
  • Privatøkonomi
    • Abonnementer
    • A-kasse
    • Betalingskort
    • Budgetskemaer
    • Forsikring
    • Pension
    • Skat
    • Valutakurser
Sti til denne side: Lånekassen / Forsikring / Ejerskifteforsikring

Ejerskifteforsikring

Det er vigtigt at have de helt rigtige forsikringer, der dækker det, du har brug for – det gælder, uanset om du har brug for at dække dit indbo, din bil, din campingvogn eller noget helt fjerde.

Indhent gratis tilbud på dine forsikringer her

Når du flytter i en ny bolig, eller hvis du sælger en bolig, kan det være en rigtig god ide at sørge for at tegne en ejerskifteforsikring. Ejerskifteforsikringen er, som navnet antyder, rigtig god at tegne, når en ejerbolig skifter ejer.

Der findes mange forskellige forsikringer til forskellige priser, der dækker forskelligt. Dette kan du læse meget mere om herunder, hvor du også kan læse alt det, der er værd at vide om en ejerskifteforsikring.

Hvis du vil læse mere om andre forsikringer, du måske kan have brug for, kan du gøre det på vores side her.

Ejerskifteforsikring - her kan du læse alt det, du bør vide
Ejerskifteforsikring – her kan du læse alt det, du bør vide

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der tegnes, når en bolig skifter ejer. Hvis der tegnes en ejerskifteforsikring, bliver sælgeren nemlig frataget alt ansvar for boligen, mens køberen får en forsikring, der dækker. Forsikringen dækker de skjulte fejl og mangler, der ikke er nævnt i hverken tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten, men som allerede findes ved salg af boligen. Forsikringen dækker altså kun de skader, der ikke er nævnt i nogen af de rapporter, der hører til inden for huseftersynsordningen. Forsikringen dækker heller ikke fejl, mangler og skader, der er opstået efter salg af boligen. Skaden, der dækkes, skal altså være opstået, inden boligen sælges, men den skal være skjult. Det er altså vigtigt at skelne mellem en husforsikring og en ejerskifteforsikring – de to forsikringer dækker nemlig ikke det samme.

Det er frivilligt, om du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring, og det er frivilligt, om du ønsker at gøre brug af huseftersynsordningen. For at du kan tegne forsikringen, er det dog en forudsætning, at sælger har fået udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Det kan i langt de fleste tilfælde anbefales at gøre dette og tegne en ejerskifteforsikring, hvis du skal sælge en bolig, fordi du så fritages for sælgeransvar.

Indhent gratis tilbud på dine forsikringer her

Hvad koster en ejerskifteforsikring?

Det er meget vigtigt at understrege, at vi ikke kan give priser på ejerskifteforsikringer. Priserne på en ejerskifteforsikring afhænger nemlig af rigtig mange ting, og priserne varierer utrolig meget. Hvis du er på jagt efter en ejerskifteforsikring, er det derfor også vigtigt, at du undersøger markedet for at finde den bedste pris på ejerskifteforsikringen til dig.

Forsikringen kan tegnes for flere forskellige boligtyper; nemlig enfamiliehuse, ejerlejligheder, rækkehuse, sommerhuse og ideelle anparter. Priserne varierer meget, ligesom dækningerne også gør det. Hvis du skal have en almindelig ejerskifteforsikring, kan du dog som hovedregel regne med, at den koster mellem 10.000 og 30.000 kroner. Ofte passer pris og dækning rigtig godt sammen – altså kvalitet og pris går hånd i hånd. Sommetider kan de billigste forsikringer dog vise sig at være de bedste. Derfor er det også vigtigt, at du både ser på prisen og på dækningen, når du skal finde den rigtige forsikring.

Spar penge på dine forsikringer med 3 gratis tilbud
Spar penge på dine forsikringer med 3 gratis tilbud

Hvem skal betale forsikringen?

Noget af det, der er særligt ved ejerskifteforsikringen, er, hvordan den betales. Når en bolig skal sælges, er det nemlig sælgeren, der skal stå for at indhente et tilbud på en ejerskifteforsikring. Sælger og køber skal så deles om udgiften til forsikringen – netop fordi, at den kommer begge parter til gode.

Køberen kan vælge at tage imod tilbuddet, som sælger har indhentet. Hvis denne aftale indgås, skal begge parter hver især betale halvdelen af forsikringen. Hvis køber vælger en anden og dyrere ejerskifteforsikring, eksempelvis en udvidet ejerskifteforsikring, skal køber selv betale den merpris, der er i tilbuddet fra sælgeren. Hvis køberen ikke ønsker en ejerskifteforsikring, selvom sælger har indhentet et tilbud, er køberen ikke forsikret – heller ikke fra sælgeren.

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

Vi har allerede været omkring, hvad en ejerskifteforsikring kan dække. Her gør vi det dog helt klart, så du ikke er i tvivl om, hvad der er dækket af ejerskifteforsikringen. Således kan du bedre finde ud af, om du skal tegne forsikringen eller ej. Det er dog vigtigt at pointere, at forskellige forsikringer dækker forskelligt.

Ejerskifteforsikringen dækker skader, skjulte fejl og/eller mangler i forbindelse med ejendommen, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten og/eller elinstallationsrapporten, eller som er beskrevet forkert heri. Skaderne, de skjulte fejl eller mangler skal være til stede, inden køberen overtager ejendommen, for at forsikringen dækker.

Noget af det, der kan dækkes, er eksempelvis lækage, revnedannelse, deformering, svækkelse, brud og manglede bygningsdele. Hvis ejerskifteforsikringen er tegnet efter 1. maj 2012, vil den også dække ulovlige elinstallationer. Dog er der kun dækning, hvis det ulovlige forhold ikke er beskrevet i elinstallationsrapporten, eller hvis forholdet er beskrevet forkert uden nogen tvivl herom.

Indhent gratis tilbud på dine forsikringer her

Hvad dækker forsikringen ikke?

Nu ved du, hvad ejerskifteforsikringen dækker – men du skal naturligvis også vide, hvad den ikke dækker. Forsikringen dækker nemlig kun de forhold, der er i selve bygningen. Hvis der er skader eller mangler på noget, der befinder sig uden for murene og soklen, bliver dette altså ikke dækket af forsikringen. Derudover dækker forsikringen aldrig forhold, som er omtalt i tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten. Dette gælder også, selvom forholdet blot er karakteriseret som en mindre fejl – en K1’er.

Forsikringen dækker heller ikke forhold, som kan forventes, fordi en bolig bliver ældre. Eksempelvis vil det ikke blive dækket, hvis der er fugt i kælderen på et gammelt hus – det kan nemlig forventes, når man køber et sådant. Hvis der findes en konstruktionsfejl i en bygningsdel, dækkes den ikke, medmindre den har medført skade, eller der er stor sandsynlighed for, at den vil gøre det.

Selvom ejerskifteforsikringen dækker mange forhold, er det altså vigtigt at understrege, at den ikke dækker alt. Det er derudover vigtigt at understrege, at forskellige ejerskifteforsikringer fra forskellige selskaber dækker forskelligt, ligesom priserne ikke er de samme.

Spar penge på dine forsikringer med 3 gratis tilbud
Spar penge på dine forsikringer med 3 gratis tilbud

Hvad er en udvidet ejerskifteforsikring?

Hvis du gerne vil dækkes yderligere end det, du bliver med en almindelig ejerskifteforsikring, kan du tegne en udvidet ejerskifteforsikring. Den udvidede ejerskifteforsikring har den klare fordel, at den dækker flere ting, og den dækker i længere tid. Prisen på forsikringen er dog også en anden end på den almindelige forsikring.

En udvidet ejerskifteforsikring har enløbetid på ti år, mens den almindelige ejerskifteforsikring har en løbetid på fem år. Du er altså dækket i dobbelt så lang tid med den udvidede forsikring. Derudover dækker forsikringen flere forhold; eksempelvis dækker den ulovlige kloakledninger og stikledninger på grunden og forurening af grunden under nogle omstændigheder. Den dækker også, hvis der er forhold på grunden, der medfører skade på selve beboelsesbygningen. I nogle tilfælde kan en udvidet ejerskifteforsikring også dække ulovlig indretning af boligen, hvis dette altså også var ulovligt ved opførslen. Den udvidede ejerskifteforsikring dækker generelt flere forhold, og den dækker i længere tid. Igen er det dog vigtigt, at du undersøger dækningen for den enkelte forsikring, inden du tegner den.

Indhent gratis tilbud på dine forsikringer her

Hvorfor er det en god ide at tegne en ejerskifteforsikring?

Der er en simpel grund til, hvorfor det er en god ide at tegne en ejerskifteforsikring: Det er en god ide, hvis du vil være på den sikre side. Det er svært at sige, om du reelt får brug for forsikringen, idet den jo dækker fejl, mangler og skader, der er skjulte ved overtagelse af boligen. Hvis du får brug for ejerskifteforsikringen, vil du dog prise dig lykkelig for at have tegnet den. Sådan er det vel i virkeligheden med alle forsikringer.

Hvis du sælger et hus, er det en fordel for dig at tilbyde en ejerskifteforsikring til køber, idet du ellers står med ansvaret for skjulte skader, fejl og mangler på boligen i hele ti år, efter du har solgt den. Hvis du indhenter et tilbud og afleverer det til køber af boligen, fraskriver du dig ansvaret for boligen, når den er overtaget.

Hvis du køber en bolig, er det en fordel at tegne en ejerskifteforsikring, fordi du så bliver dækket i tilfælde af, at der findes skjulte fejl, mangler eller skader på boligen. Hvis du ikke vælger at tage imod tilbuddet, som sælger har indhentet, eller hvis du ikke selv tegner en ejerskifteforsikring, vil du ikke være forsikret. Du vil dermed ikke have mulighed for erstatning.

Indhent gratis tilbud på dine forsikringer her

Hvad kan ejerskifteforsikringen bruges til for køber?

Hvis du skal købe en bolig, er der rigtig mange forskellige ting, du skal tage stilling til og sørge for. Ejerskifteforsikringen er blot én ud af mange ting, du skal tage stilling til. Du har måske allerede fået en god ide om, hvad ejerskifteforsikringen kan bruges til, hvis du står over for at skulle købe en bolig.

Hvis du skal købe en bolig, ved du ikke, om der nogle skjulte skader, fejl eller mangler i boligen – netop fordi, de er skjulte. Du kan få en ide om det ved at se i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten, men her er det ikke sikkert, at alt fremgår – netop fordi, at der kan være skjulte forhold. Hvis du som køber tegner en ejerskifteforsikring, får du erstatning, hvis der opdages forhold, som forsikringen dækker. Hvis du ikke tegner en ejerskifteforsikring, selvom sælger har indhentet tilbud på en, kan du ikke få erstatning. Du står således selv med det fulde ansvar for boligen.

Hvis du ikke tegner en ejerskifteforsikring, og sælger ikke har indhentet tilbud på en, er det sælgeren, der står med ansvaret for at erstatte skjulte skader og fejl og mangler på boligen i ti år efter, du har overtaget den. Dette er dog hverken fordelagtigt for dig som køber eller for sælger. Det kan nemlig være utrolig svært for dig som køber at bære bevisbyrden. Det er altså en meget lang og udfordrende proces, du skal i gang med, hvis sælger skal dække noget. Hvis der er tale om en konstruktionsfejl, kan du ydermere være nødsaget til at søge om erstatning hos den ejer, der opførte huset.

Du kan kun tegne en ejerskifteforsikring, hvis sælger har tilbudt det – og du har altså derfor ikke andet valg end at lade sælger stå med ansvaret, hvis du ikke får tilbudt en ejerskifteforsikring.

Indhent gratis tilbud på dine forsikringer her

Hvad kan ejerskifteforsikringen bruges til for sælger?

Hvis du skal sælge din bolig, er det typisk en rigtig god ide at indhente tilbud på ejerskifteforsikringer for at kunne tilbyde dette til køber. Hvis du ikke tegner en ejerskifteforsikring, står du med sælgeransvaret i ti år efter, boligen er solgt. Det betyder, at det er dig, der skal dække eventuelle fejl, skader og mangler, som har været skjulte ved køberens overtagelse af huset. Du kan slippe for ansvaret ved at få udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, inden du indhenter tilbud om ejerskifteforsikring og tilbyder køber at betale halvdelen.

Sådan tegner du en ejerskifteforsikring

Det er i virkeligheden nemt at tegne en ejerskifteforsikring, ligesom det generelt ikke kræver meget at tegne forsikringer. Hvis du er sælger, er det dig, der skal stå for at indhente tilbud, som du kan tilbyde køber. Når du skal indhente tilbud, kan du vælge udelukkende at se på prisen på ejerskifteforsikringen. Du kan med fordel også se på dækningen. Sidstnævnte er dog mest relevant for køber at tjekke op på, idet du som sælger fraskriver dig alt ansvar, uanset hvilken ejerskifteforsikring køber vælger. Inden du skal indhente et tilbud, er det obligatorisk, at der forefindes en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport for boligen, der ikke er udløbet.

Som køber kan du kun tegne en ejerskifteforsikring, hvis sælger har indhentet et tilbud på en. Du behøver dog ikke at tegne den forsikring, som sælger foreslår. Du kan vælge at tegne forsikringen hos et helt andet selskab, eller du kan vælge at opgradere den til en udvidet ejerskifteforsikring. Du skal dog være opmærksom på, at sælger kun skal betale den pris, der svarer til halvdelen af prisen på ejerskifteforsikringen, som sælger har tilbudt. Du kommer altså selv til at skulle betale en højere pris, hvis du vælger en dyrere forsikring.

Indhent gratis tilbud på dine forsikringer her

Ændringer i forhold omkring ejerskifteforsikringer per 1. maj 2012

Forholdene og reglerne omkring ejerskifteforsikringer blev ændret den 1. maj 2012. Ændringer har som sådan ingen betydning for dig, hvis du skal tage stilling til, om du skal tegne en ejerskifteforsikring. De nye regler medfører nemlig blot flere fordele, som ikke fulgte med ejerskifteforsikringer, der blev tegnet før 1. maj 2012.

Før den 1. maj 2012 blev ulovlige el- og vvs-installationer ikke dækket af ejerskifteforsikringen – det blev kun dækket af den udvidede forsikring. Dette er anderledes i dag. I dag bliver ulovlige el- og vvs-installationer dækket af den almindelige ejerskifteforsikring. Derudover blev reglerne om selvrisiko også ændret per 1. maj 2012. Efter den dato er selvrisikoen fastsat til maksimalt at måtte være 5.000 kroner per skade, der skal dækkes. Før kunne selvrisikoen være mere end dobbelt så høj.

Hvilken erstatning kan du forvente?

Hvis du får brug for at gøre brug af forsikringen, kan du regne med at få erstatning, hvis det, du vil have dækket, dækkes af forsikringen. Forsikringen dækker som udgangspunkt med nyt for gammelt. Det betyder eksempelvis, at erstatningen dækker over en ny bygningsdel, selvom det er en gammel bygningsdel, der er skade på. Dog er der nogle bygningsdele, der er afskrivninger på. Disse vil altid fremgå af betingelserne, som du kan læse.

Du skal selv betale selvrisiko, ligesom du skal i de fleste tilfælde, når det handler om forsikringserstatning. Selvrisikoen er fastsat til maksimalt at være 5.000 kroner.

Spar penge på dine forsikringer med 3 gratis tilbud
Spar penge på dine forsikringer med 3 gratis tilbud

Hvilken ejerskifteforsikring er bedst?

Det er helt umuligt at sige, hvilken ejerskifteforsikring der er bedst. Hvis du skal finde den bedste ejerskifteforsikring, er det vigtigt, at du selv undersøger så meget som muligt. Du kan blandt andet sørge for at undersøge priserne, ligesom du ikke må glemme at undersøge dækningerne. Derudover afhænger det af, hvad du har brug for. Der er eksempelvis større sandsynlighed for, at du har brug for en udvidet ejerskifteforsikring, hvis du køber et gammelt hus, end hvis du køber et nyt hus.

Når du vil finde den bedste forsikring, er det vigtigt, at du undersøger ejerskifteforsikringer fra forskellige selskaber. Forskellige forsikringsselskaber tilbyder nemlig forskellige forsikringsbetingelser. Herunder kan du læse lidt mere om nogle få forsikringer fra forskellige selskaber. Det er dog vigtigt, at du selv undersøger forsikringerne nærmere, inden du tegner den endelige forsikring. Du kan også med fordel se på, hvilke forsikringer der har været bedst i test, og hvilke selskaber der har fået gode anmeldelser.

Som vi tidligere har været inde på, hænger pris og kvalitet ofte sammen. Dog kan den billigste ejerskifteforsikring sagtens vise sig at være den bedste. Det er sket før, og det kan du læse om her.

Indhent gratis tilbud på dine forsikringer her

Gjensidige ejerskifteforsikring

Gjensidige er et populært forsikringsselskab. Her kan du også tegne en ejerskifteforsikring. Gjensidige har en særlig boligpakke; her kan du købe ejerskifteforsikring, husforsikring og indboforsikring i én samlet pakke. Det kan måske være en fordel for dig, hvis du ønsker en overskuelig løsning.

Her kan du læse mere om Gjensidige ejerskifteforsikring.

Tryg ejerskifteforsikring

Tryg er et populært og stort forsikringsselskab i Danmark. Faktisk tilbyder Tryg dog ikke længere ejerskifteforsikringer. I stedet henviser Tryg til samarbejdspartneren Frida, som tilbyder ejerskifteforsikringer. Dog vil din forsikring stadig behandles af Tryg, hvis du allerede har tegnet ejerskifteforsikringen hos dem.

Her kan du læse mere om Trygs ejerskifteforsikring.

Topdanmark ejerskifteforsikring

Topdanmark er et af de forsikringsselskaber, der udbyder både en almindelig og en udvidet ejerskifteforsikring. Her kan du altså vælge, om du ønsker en udvidet dækning, som dækker mere, end loven foreskriver, eller om du blot vil dækkes, som loven foreskriver det.

Du kan læse mere om Topdanmark ejerskifteforsikringen her.

Hvad skal du gøre, hvis der er fejl i tilstandsrapporten?

Hvis du har fået udført en tilstandsrapport, som, du mener, er fejlagtig eller mangelfuld, skal du i første omgang klage til den bygningssagkyndige. Det er nemlig den bygningssagkyndige, der er ansvarlig for fejl og mangler, der skulle have været nævnt i rapporten. Hvis den bygningssagkyndige afviser din klage, kan du gå til Disciplinær- og Klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige. Hvis du får hold i din klage her, kan nævnet vælge at pålægge den bygningssagkyndige at skulle betale for tab, der er kommet på baggrund af fejl og mangler i tilstandsrapporten, som denne har udarbejdet.

Om forhold skulle have været omtalt, eller om det er omtalt forkert, afhænger af huseftersynet. Huseftersynet skal være udført med den faglige omhu og dygtighed, som kan forventes af en professionel byggesagkyndig.

Dette skal du gøre, inden du tegner en ejerskifteforsikring – som køber

Hvis du vil tegne en ejerskifteforsikring, er der nogle ting, du bør overveje. Først og fremmest skal du se nærmere på det tilbud, du får fra sælger. Det er prisen på denne forsikring, som sælger skal betale halvdelen af. Hvis du vælger en anden forsikring, der er dyrere, skal du selv betale hele merprisen. Inden du tegner ejerskifteforsikringen, er der dog flere ting, du bør overveje, og som du skal gøre. Dem kan du læse mere om herunder.

Undersøg, hvad du har behov for

Inden du tegner en ejerskifteforsikring, er det vigtigt, at du finder ud af, hvor meget du rent faktisk har behov for. Du tænker måske, at det er svært at svare på – og det er det da også. Dette gælder især, når det handler om forsikringer, for man ved aldrig på forhånd, om man får brug for dem og i hvor stort et omfang. Du kan dog få en ide om, hvor stort dit behov er. Eksempelvis kan du tænke over, om den bolig, du skal købe, er ny eller gammel. Der er større sandsynlighed for, at du får brug for forsikringen, hvis du køber et gammelt hus. Der er også større sandsynlighed for, at du vil få glæde af en udvidet ejerskifteforsikring, hvis du køber et gammelt hus.

Udover at tænke på om boligen er ny eller gammel, skal du tænke på, hvordan du vil føle dig mest tryg. Det kan nemlig skabe rigtig meget ro i maven at tegne en god ejerskifteforsikring. Hvis du tegner en god ejerskifteforsikring, kan du måske sove bedre om natten, velvidende at du er dækket ind ved de fleste forhold i boligen. Dette skal du altså også tage i betragtning, når du skal vælge ejerskifteforsikring.

Prisen på ejerskifteforsikringen

Inden du tegner ejerskifteforsikringen, skal du naturligvis være opmærksom på prisen. Sælger betaler et beløb, der svarer til halvdelen af den pris, som det indhentede tilbud fra ham lyder på. Det betyder altså, at du selv skal betale hele merprisen, hvis du vælger en dyrere forsikring. Priserne kan variere meget, og derfor er det også en naturlighed at have prisen in mente, når det kommer til valget af forsikring. Hvis du tror, du har brug for en dyrere forsikring, kan merprisen dog vise sig at være godt givet ud; erstatninger gennem ejerskifteforsikringer er nemlig ofte store, fordi forholdene ofte har med dyrere materialer og arbejdstimer at gøre.

Indhent gratis tilbud på dine forsikringer her

Sammenlign forskellige ejerskifteforsikringer

Det – måske – vigtigste er, at du sammenligner forskellige ejerskifteforsikringer, inden du beslutter dig for, hvilken du skal vælge. Når du sammenligner forskellige forsikringer, har du nemlig størst sandsynlighed for at finde den, der passer bedst til dine behov. Når du skal sammenligne forsikringerne, er det vigtigt, at du både sammenligner på pris og dækning. Faktisk er det måske dækningen, der er det vigtigste sammenligningsgrundlag. Det er nemlig vigtigt, at du finder en forsikring, der dækker det, du har behov for. Når du sammenligner forsikringer, er det vigtigt, at du også husker at læse betingelserne igennem for de forskellige forsikringer fra de forskellige selskaber – de kan nemlig være forskellige.

Dette skal du gøre, inden du finder en ejerskifteforsikring – som sælger

Hvis du skal sælge din bolig, er det som tidligere nævnt en god ide at indhente tilbud på en ejerskifteforsikring, som du kan tilbyde køber at betale halvdelen af. Hvis du ikke gør dette, står du nemlig selv med sælgeransvaret de næste ti år.

Når du som sælger skal finde en ejerskifteforsikring, er der nogle ting, du skal have på plads. Først og fremmest er det vigtigt, at du får udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Disse rapporter vil på mange måder danne baggrund for den dækning, ejerskifteforsikringen giver.

Når du som sælger skal finde en ejerskifteforsikring, som du kan tilbyde køber, er der ikke lige så mange ting, du skal overveje. Du slipper nemlig for sælgeransvaret, uanset hvilken ejerskifteforsikring køber vælger. Derfor kan du også med fordel gå efter den billigste. Dette skyldes naturligvis, at du skal betale halvdelen af prisen på forsikringen. Selvom køber vælger en anden og dyrere ejerskifteforsikring, end den du har fundet, skal du ikke betale mere end halvdelen af prisen på ejerskifteforsikringen, som du har fundet.

Fordelene ved en ejerskifteforsikring

Så har vi vist været omkring det hele – og du ved nu alt det, der er værd at vide om ejerskifteforsikringer. For at gøre det overskueligt har vi samlet fordelene ved en ejerskifteforsikring herunder, så du kan få en kort opsummering af, hvorfor det er en god ide at tegne en:

  • Som sælger slipper du for sælgeransvaret i ti år efter, du har solgt din bolig. Således kan du ikke komme til at hæfte for fejl eller skader på boligen, som ikke er oplyst i tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten.
  • Som køber er du forsikret i enten fem eller ti år, efter du har overtaget huset, i tilfælde af at skjulte skader eller fejl kommer frem i lyset.
  • Prisen på den billigste ejerskifteforsikring deles af køber og sælger. Det er en fair løsning, fordi begge parter kan drage fordel af forsikringen. Dog er der mulighed for køber for at vælge en dyrere forsikring – køber skal dog selv betale merprisen.
  • Du kan vælge den ejerskifteforsikring, der passer til dit behov. Du bestemmer selv, om du vil tegne en almindelig eller en udvidet ejerskifteforsikring.
  • Ejerskifteforsikringer dækker som udgangspunkt fra gammelt til nyt. Det betyder, at gamle bygningskonstruktioner bliver erstattet med nye, hvis det er her, forholdet er. Du skal dog altid læse betingelserne for din ejerskifteforsikring, hvor regler om afskrivninger står.

Indhent gratis tilbud på dine forsikringer her

Læs mere generelt om forsikringer i vores overordnede artikel om forsikringer

Læs desuden beskrivelser af de forskellige forsikringsselskaber

  • Begrebsforklaringer
  • Sociale ydelser
  • Om Lånekassen
  • CSR
  • Presse
  • Finanstilsynet

Copyright © · Lånekassen, Østre Alle 6, Business Park Nord, 9530 Støvring     -     YouTube, LinkedIN, Facebook, Twitter        Lånekassen er et CO2 neutralt website
CVR: 29 53 76 66     Tlf.: 78 76 26 28    [email protected]    Kontakt    Cookiepolitik    Persondatapolitik    Betingelser
Lånekassen er et kommercielt site. Vi kan modtage provision ved henvisning til eksterne udbydere.