Lån med udbetaling allerede i dag. Se udbyderne herunder
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 1.25%
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 22.50%
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 9.95%
- Svar Med det samme
- Udbetales 45 minutter
- Debitorrente: 3.50%
Indholdsfortegnelse
- 1 Udbydere af kviklån
- 2 Kviklån med udbetaling i dag
- 3 Fordele ved kviklån ift. banklån:
- 4 Ulemper ved kviklån ift. banklån:
- 5 Hvad er et kviklån helt præcist?
- 6 Forhindringer ved optagelse af kviklån
- 7 Så stort et beløb kan du låne
- 8 Bør du optage et kviklån?
- 9 Sådan foregår låneprocessen
- 10 Gebyrer
- 11 Løbetid
- 12 ÅOP – årlige omkostninger i procent
- 13 Det skal du være opmærksom på, når du låner
- 14 Sammenlign lånene hos Lånekassen
- 15 Forskellen på kviklån og en kassekredit
- 16 Dette bør du aldrig gøre
- 17 Gode råd om lån
- 18 Her finder du lånetilbud
- 19 Mikrolån bliver til kviklån
- 20 Hvem kan få et kviklån?
- 21 Nye kviklån
- 22 Billigste kviklån
- 23 Kviklån 30 dage
- 24 Kviklån oversigt
- 25 SMS kviklån
- 26 Kviklån til studerende
- 27 Hvorfor vælge et kviklån?
- 28 Hvad bør man overveje ved kviklån?
- 29 Kviklån trods RKI
- 30 Læs mere om udbyderne af kviklån
- 30.1 Nordcredit >> Få en kredit på 20.000 kr. i dag
- 30.2 Cashper
- 30.3 VIVUS
- 30.4 Simbo
- 30.5 Kronelån
- 30.6 Folkelånet
- 30.7 Kassekreditten er lukket
- 30.8 Lendon er lukket
- 30.9 Wandoo tilbyder pt. ikke nye lån
- 30.10 Zaplo er lukket
- 30.11 MiniFinans
- 30.12 Turbolån er lukket
- 30.13 L’EASY minilån
- 30.14 GoKredit er lukket
- 30.15 Kvikto er lukket
- 30.16 NetCredit er lukket
- 30.17 Moment Lån er lukket
- 30.18 24/7 Lån er lukket
- 30.19 KvikAutomaten er lukket
- 30.20 Bonuslån er lukket
- 30.21 NUPP er lukket
- 31 Opsummering
Udbydere af kviklån
Æv, gik TV’et i stykker, og der er Champions League om bare et par dage? Skal bilen på værksted, eller er køleskabet brændt af? Der kan være mange grunde til at mangle nogle tusinder i budgettet. Vi spørger ikke hvad du skal bruge pengene til. Har du behov for mindre end 15.000 kr, i en kortere periode, så kan det være et kviklån du søger. Det er super hurtigt og super nemt.
Med et kviklån kan du låne i helt ned til 5 dage. Det er derfor et kviklån er ideelt, hvis du kun skal låne i kortere perioder. Flere af kviklånene tilbydes som en kassekredit, hvilket gør dig i stand til at låne i længere tid. Som udgangspunkt tilbydes ingen af lånene med bare 5, 10 eller 20 dages varighed. Udgangspunktet er lidt længere end dette. Men får du muligheden for at betale tilbage allerede efter så kort tid, så vil det ofte være den bedste løsning.
Hvis du på forhånd ved at behovet kun er så få dage, så husk at undersøge hvor meget du sparer ved hurtig tilbagebetaling. Betaler du kun renter og kan betale tilbage, når du ønsker, så kan der være mange penge at spare ved at betale hurtigt tilbage. Men hvis udgifterne hovedsageligt består af gebyrer ved stiftelsen af lånet, så er det ikke sikkert at du sparer ret meget ved at betale tilbage før tid.
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 22.50%
Husk desuden at hvis du har behov for lån af længere varighed, så vil et forbrugslån ofte være en bedre og billigere løsning. Kviklånene har generelt en høj ÅOP. ÅOP’en er de samlede omkostninger ved et lån i et helt år. Derfor er kviklånene ikke egnede til lån i flere år. Et kviklån giver kun mening, når lånebehovet er i en forholdsvis begrænset periode. Selv ved korte perioder er det vigtigt at kigge sig for, da udgifterne hos de forskellige udbydere er meget forskellige.
- Kender du dit præcise lånebehov i lånebeløb og løbetid, så giver det mening at indhente flere lånetilbud og her kigge på den samlede pris.
- Er du i tvivl om lånebeløb og løbetid vil ændre sig, og derfor ikke har et helt fast defineret behov i hele lånets løbetid, så giver det mere mening at kigge på ÅOP, som er de samlede omkostninger til et lån pr. år. ÅOP’en er angivet i procent ift. lånet størrelse.
Du finder alle kviklånene i tabellen herover. I bunden af denne artikel finder du links til mere uddybende artikler om hver kviklånsudbyder, og du kan her læse flere fakta om kviklån.
Har du behov for et større beløb end 3.000 kr., så kan du i stedet gå til vores oversigt over forbrugslån. Er dit lånebehov mellem 3.000 kr. og 25.000 kr., så findes der matchende lån både blandt forbrugslån og kviklån.
Hvis du kan have behov for lån der er større end kviklån eller med en længere løbetid end de typiske kviklån, så giver det god mening at kigge på vores forbrugslån beregner. I denne beregner har vi allerede indtastet data om forskellige udbydere af forbrugslån i Danmark. Ved at angive dit lånebehov (beløb og løbetid), så finder du alle de tilgængelige muligheder sorteret med den laveste månedlige ydelse i toppen. Bemærk dog at vores beregner ikke er udtømmende. Vi har ikke nødvendigvis alle låneudbydere i Danmark med i beregneren, og derfor kan vi heller ikke garantere at du finder Danmarks billigste lån med beregneren.
Kviklån med udbetaling i dag
Se her kviklån med udbetaling i dag.
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 22.50%
- Svar Med det samme
- Udbetales 45 minutter
- Debitorrente: 3.50%
Kviklån er ofte udskældte. Dette er helt naturligt, da kviklån rent økonomisk ofte er en dyrere løsning end eksempelvis et banklån.
På trods af dette er der fortsat mange der vælger at tage et kviklån. Skyldes det uvidenhed eller er det fordi der også er en række fordele ved kviklån? Vi kan ikke svare endegyldigt på om der tages lån i uvidenhed, men vi vil her forsøge at fjerne uvidenheden. Dermed kan du selv tage stilling til kviklån på et oplyst grundlag. Der er nemlig både fordele og ulemper ved kviklån. Vi vil derfor præsentere fakta om disse lån, så du kan tage et kvalificeret valg.
Fordele ved kviklån ift. banklån:
- Hurtigt (Du bliver ofte godkendt på få minutter og kan have pengene på kontoen samme dag.)
- Nemt (Du skal ikke holde møder med banken, hvor du skal forklare hvad du vil bruge pengene på.)
- Alt foregår online. (Både ansøgning om lånetilbud og endelig godkendelse af lån foregår online. Du skal ikke underskrive fysiske dokumenter, men kan underskrive med NemID.)
- Du skal ikke stille sikkerhed for lånet
- Du kan altid indfri lånet før tid uden ekstra omkostninger (kan også være muligt på banklånet, men ikke altid)
- Du kan nemt finde det bedste kviklån for dig via vores låneberegner. Dermed finder du også den billigste mulighed for kviklån og kan derefter sammenligne denne med et evt. tilbud fra banken.
Ulemper ved kviklån ift. banklån:
- Kviklån er ofte dyrere end banklån (Nogle banklån er dyrere end de billigste kviklån, men som hovedregel kan du slippe billigere ved at gå i banken. Prøv evt. vores låneberegner og sammenlign bank vs. kviklån)
- Du kan blive fristet til lån du ikke har behov for. (Da kviklån er hurtige og nemme at få, så kan du blive fristet af behov du ikke har. Dette vil banken oftest sætte en stopper for.)
Hvad er et kviklån helt præcist?
Et kviklån, eller som nogen kalder det – et quicklån – er et lån, du kan tage, hvis du står og mangler et mindre beløb nu og her. Du finder dem ofte ved online låneudbydere, fordi det er den hurtigste vej til både ansøgning, vurdering og udbetaling.
Forskellen på et kviklån og et almindeligt banklån er dokumentationen og sikkerheden ved lånet. Din egen bank vil som regel kræve dokumentation i form af lønsedler og årsopgørelser, når du ansøger. Det er deres sikkerhed for, at de kan få deres penge tilbage i løbet af låneperioden.
Hos de online låneudbydere kræves der ingen dokumentation eller sikkerhed. Her er det lige meget, om du har lån i forvejen, eller hvordan din lønseddel ser ud. Til gengæld er renten for kviklånet højere – både fordi du låner et mindre beløb, og fordi låneudbyderen så har en sikkerhed for at få pengene tilbage, hvis du ikke når at betale dem tilbage i tide.
Find en oversigt over danske kviklån i toppen af denne side. Besøg også vores overordnede side med kviklån.
Forhindringer ved optagelse af kviklån
Der kan være visse tilfælde, hvor du vil få et afslag på at optage et kviklån. Det kan være i tilfælde som:
- Hvis du står i RKI eller Debitor Registret. Det er altid et no-go for udbydere, hvis du står listet her. Det betegner dig som en ”dårlig betaler”, og derfor er de nervøse for at låne penge ud til dig.
- Er du i RKI, så kan du kun låne med hjælp fra en kautionist. Det er dog aldrig anbefalelsesværdigt at tage et nyt lån, hvis man i forvejen har vanskeligheder med at betale lån tilbage.
- Hvis du ikke opfylder aldersgrænsen. Det svinger lidt, hvilke minimumskrav låneudbyderne har til alder. Nogle lånesites kan tilbyde kviklån helt ned til 18 år, men de fleste steder kræver en højere alder. Læs her vores artikel om at låne som 18-årig. Her er lånene inddelt efter alder, så du nemt kan se hvor du kan låne, uanset om du er 18 år, 19 år, 20 år eller ældre. Er du yngre end 18 år, så kan du ikke optage et kviklån.
- Hvis du ikke opfylder de andre formelle krav – såsom en fungerende e-mailadresse, dansk telefonnummer, adresse og opholdstilladelse. Kravene kan også her variere lidt fra låneudbyder til låneudbyder. Nogle kræver fx ikke blot en opholdstilladelse, men også dansk statsborgerskab.
Så stort et beløb kan du låne
I låneverdenen er der ikke et bestemt loft på lånebeløbet. Men som tommelfingerregel kan man sige, at store lån til hus, både og andre investeringer optages i banken eller realkreditinstituttet. Mindre køb på op mod 500.000 kroner kaldes et forbrugslån. Her er der ikke meget investering over lånet, fordi man ikke regner med at tjene på det, eller at det giver nogen form for afkast. Nogle kalder alle lån ud over banklån for forbrugslån, men vi opererer med lidt mere specielle lånetyper, så det er nemmere for dig at få et overblik over de enkelte lån.
Generelt er kviklån, minilån, kviklån, og SMS-lån den samme type af lån. Her på siden har vi samlet disse lån under navnet kviklån. Fælles for lånene er, at man låner et mindre beløb, som optages hurtigt uden dokumentation. Beløbet kan svinge, men ligger som regel mellem 100 kroner og 10.000 kroner.
Derudover er der selvfølgelig også andre måder at optage lån på, såsom kassekreditter, køb via afbetaling og SU-lån. Hvilke lånetyper, der passer til din situation, skal du selv vurdere. Men vi har gjort det nemmere for dig at danne dig et overblik ved hjælp af vores artikler, som du finder i de forskellige links.
Ved hjælp af vores forbrugslån beregner kan du se, hvilke muligheder der er, og hvor meget det kommer til at koste dig i det lange løb. For husk, at renten er en del højere ved disse former for lån end hos det banklån, som du måske har i forvejen. Derfor er det vigtigt at sammenligne tilbuddene og læse alt det med småt igennem, så du ikke får nogle ubehagelige overraskelser.
Bør du optage et kviklån?
Den beslutning kan vi ikke tage for dig. Men vi kan hjælpe dig i dine overvejelser og give dig gode råd og vejledning i låneprocessen. Der er i hvert fald visse situationer, hvor et kviklån er en gunstig lånemetode. Står du og overvejer, hvilke situationer det handler om, så kig med her:
- Det er sidst på måneden, og behovet for ekstra penge er presserende. Du ved, at du får løn om få dage eller uger og kan derfor allerede betale lånet tilbage der. I sådan en situation kan du faktisk få et lån ganske gratis, fordi flere lånesites tilbyder en gratis låneperiode på 30 dage. Du kan finde de gratis lån i vores artikel om gratis lån.
- Hvis du ikke kan fremvise lønsedler eller en fornuftig årsopgørelse til din bank. Måske ved du, at løbet allerede er tabt, hvis du henvender dig til din bank. Her er et online kviklån den eneste anden mulighed, som du har for at optage et lån.
- Du mangler kun få penge til at købe det, du står og mangler. Så er et kviklån også en gunstig måde at låne penge på. Det er lettere for dig at skaffe pengene igen, når beløbet ikke er for højt. Husk du også altid kan indfri lånet før tid – det koster dig ikke ekstra.
Til gengæld er der også situationer, hvor du ikke bør optage et kviklån, eller hvor du bør tænke dig ekstra meget om. Har du for eksempel mulighed for at optage et banklån med en lavere rente, er det selvfølgelig den bedste løsning. For mange kommer størrelsen af renten som et chok for dem, når den første måned er omme, og afdraget skal betales.
Desuden bør du altid kun låne penge, hvis du reelt har brug for det. Det kan lyde meget fristende at få indsat nogle nemme penge på din konto, hvis der er noget, du har drømt om længe. Men husk, at det altid er dyrere at låne end selv at spare op. Du bør også altid undersøge, om den ting, du drømmer om, kan købes på afbetaling uden renter. Det er flere og flere møbel- og elektronikkæder begyndt at indføre.
Sådan foregår låneprocessen
Du ansøger på låneudbyderens hjemmeside. Ansøgningslinket er som regel meget tydeligt markeret på diverse lånesites. Herefter vil du blive bedt om at indtaste dit navn, e-mail, telefonnummer, cpr-nummer/fødselsdato og bankoplysninger. Så vil din ansøgning blive gennemgået af udbyderen, som laver en individuel kreditvurdering, hvor dit lånebeløb samt løbetiden vil blive fastlagt. Svaret på denne ansøgning kommer som regel med det samme og ellers i løbet af et par timer.
Svaret på din låneforespørgsel vil blive fremsendt med et link til elektronisk underskrift, som først er aktivt efter de to døgn. Når du så har underskrevet det, kan du godt regne med, at pengene er på din konto i løbet af kort tid. Det er en god idé at gemme en kopi af låneaftalen, så du altid har den på din computer som en slags garant for aftalen. Så kan du også altid gå tilbage og kigge på den oprindelige aftale og lægge et budget ud fra denne.
Gebyrer
Du bør være opmærksom på, at der altid vil være gebyrer indlejret i et kviklån. De fleste udbydere kræver et udbetalingsgebyr – nogle kalder det også et stiftelsesgebyr. Det betyder, at udbyderen skal have et beløb for at oprette selve lånet og gennemføre låneprocessen.
Desuden kan der optræde gebyrer i situationer, hvor du ønsker at ændre i lånet. Nogle gange vil der blive oprettet et gebyr, hvis du ønsker at tilbagebetale hele lånet af én omgang i stedet for at afdrage månedligt som først aftalt. Der er dog flere og flere udbydere, der tager gebyret i starten af lånet, som et stiftelsesgebyr, og så gør det gratis at indfri lånet før tid. Det kan også være, at du ønsker at ændre løbetiden eller beløbet på dine afdrag – også her kan der komme gebyrer, som du altid bør medregne.
Løbetid
Løbetiden ved et kviklån dækker over den periode, du har lånet og afdrager på det. Normalt vil man sige, at jo mindre lån, desto mindre løbetid. Ved kviklån, kviklån og SMS-lån vil der oftest kun være en løbetid på et par måneder eller tre. Derfor bør du også overveje nøje, om et kviklån er noget for dig. For hvis du ikke kan indfri lånet i løbetiden, så kan det få alvorlige konsekvenser for dig. Vær opmærksom på, at når løbetiden er gået, skal alle øvrige renter og gebyrer også være betalt – ikke kun selve lånet.
Mens du ansøger om et bestemt beløb, så skal du samtidig også ansøge om løbetiden. Det skal nemlig altid være aftalt på forhånd. Når du modtager svar på din ansøgning, kan det godt være, at udbyderen har et andet forslag til løbetiden, end det du søgte om. Så husk at være opmærksom på det, når du modtager svar på ansøgningen.
Dog er der også mange lån i dag der gives som en kredit. Dermed er der ikke en fast løbetid, men du bestemmer selv hvor længe du ønsker at beholde lånet. For at kunne sammenligne lån og for bedre at kunne gennemskue dine udgifter, så skal alle låneudbydere tilbyde et standard låneeksempel. Dvs. et eksempel, hvor samtlige udgifter angives ved et bestemt lånebeløb og løbetid. Så selvom du får lånet via en kredit og kan beholde det så længe du ønsker, så kan du se dine præcise udgifter, hvis du vælger at indfri lånet på den dato der er angivet i låneeksemplet.
Man kan hurtigt blive fristet til at sætte løbetiden for kort, fordi det så betyder færre renter, men husk at være realistisk omkring det. Hvis du efter endt løbetid ikke kan indfri gælden, så modtager du pludseligt rykkere og kan ende i RKI, hvis alt går galt. Samtidig bør du heller ikke vælge en for lang løbetid, for det vil betyde flere renter og gebyrer. Vær derfor realistisk omkring din livssituation, og overvurder eller undervurder ikke dine muligheder for at indfri kviklånet. I du meget i tvivl om hvor længe dit lån bør vare, så overvej en af de udbydere der tilbyder en kassekredit, som beskrevet herover.
I vores oversigt over udbydere af kviklån kan du også se, hvor mange dages løbetid du kan ansøge om. Husk du altid kan indfri lånet hurtigere, end hvad din løbetid siger – det kan dog godt være, du skal betale et ekstra gebyr for det.
ÅOP – årlige omkostninger i procent
Når du kigger på vores liste over mulige lån fra forskellige udbydere, vil du måske støde på nogle begreber, som du ikke kender. Ovenfor har vi forklaret et af disse – nemlig løbetiden. Men du vil også støde på forkortelsen ÅOP, som beskriver de årlige omkostninger i procent. Det er et lovmæssigt krav, at ÅOP’en oplyses tydeligt ved alle forbrugslån og kviklån. Det giver dig en mulighed for at se, hvilke lån eller hvilken kredit der er billigst for dig, når du ønsker at sammenligne lånene.
Det er altså ikke kun renten, der er vigtig at kigge nærmere på, når du sammenligner kviklån. ÅOP’en er mindst lige så vigtig. Det kan dog være svært at gennemskue, hvad de forskellige procentsatser kommer til at have af betydning for din økonomi. Umiddelbart kan et lån med en lav rente se særdeles attraktivt ud, men hvis der er mange gebyrer og afgifter, så vil ÅOP’en blive høj.
Låneudbyderne udregner ÅOP’en ved at tage alle de udgifter, der er ved oprettelsen af lånet, og gebyrer, der optræder i lånets løbetid, og lægge dem sammen. Især når du ansøger om mindre lån som et kviklån, er det vigtigt at være opmærksom på dette. Et stiftelsesgebyr kan virke meget stort ved et mindre lån set i forhold til hele lånebeløbet.
For at opsummere: Det er vigtigt, at du kigger på både rentesatsen og ÅOP’en, når du researcher på lån. Du kan ikke gå ud fra, at en lav rente giver det bedste lån uden også at kigge på ÅOP’en. Samtidig bør du heller ikke afskrive et lån, hvis ÅOP’en virker høj, for når du optager et kviklån, vil løbetiden som regel være kort. Det vil automatisk sætte ÅOP’en i vejret, fordi den så beregnes i forhold til en kortere løbetid. Lad dig ikke forskrække af dette. Gennemse alle gebyrerne, som ÅOP’en udregnes i forhold til, og sammenlign så med renten. Så er du godt på vej til at optage et fornuftigt lån.
Det skal du være opmærksom på, når du låner
Fuld gennemsigtighed. Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved den udbyder, du vælger at låne penge fra. Hos lånekassen hjælper vi dig derfor med at sammenligne bankerne. Har du foretaget din research og læst betingelserne, kravene og de faglige termer, så er du godt rustet til at optage et lån.
Selvom vi hjælper dig med at sammenligne de forskellige lån, så er det vigtigt, at du selv går ind på udbyderens hjemmeside og læser alt det, der står med småt. Det er ikke de samme krav, renter og gebyrer, alle arbejder ud fra. Det kan altså svinge fra bank til bank. Husk derfor at lave din research, før du tager beslutningen. Det skal ikke være en hovedløs handling at låne penge, for så kommer det ikke dig til gode i sidste ende.
Sammenlign lånene hos Lånekassen
Den bedste måde, hvorpå du sikrer dig mod en for høj rente, er ved at hente flere tilbud hjem. Med vores låneberegner er du allerede godt på vej. Find låneberegneren her. For hvis du ikke helt ved, hvilken type lån eller løbetid du behøver, kan du få et overblik hos os.
Faktisk har vi flere låneberegnere, som du kan benytte dig af. Vi har både en generel låneberegner, som kan beregne banklån og lån til transportmidler, såsom bil, båd eller motorcykel. I denne låneberegner skal du selv indtaste data som renter og gebyrer. Desuden har vi også en boliglån beregner, en realkreditlån beregner, og en banklån beregner. Du sparer derved en masse tid på selv at klikke ind på de forskellige udbyderes hjemmesider og lave hovedregningen selv.
Når du har hentet flere tilbud hjem, er sandsynligheden for at betale for høje renter og gebyrer meget lavere, end hvis du vælger det første og det bedste lån, du bliver tilbudt. Gør det hele på et oplyst grundlag, så du ikke falder i en fælde. Det er nemt at blive fristet af et hurtigt kviklån, så husk først at tage beslutningen, når du føler dig helt sikker på det.
Lav evt. ansøgninger hos flere forskellige låneudbydere. En ansøgning er nemlig kun en forespørgsel om et lånetilbud og er derfor helt uforpligtende. Du kan derefter sammenligne lånetilbudene og nøjes med at benytte det bedste.
Forskellen på kviklån og en kassekredit
Flere lånesites tilbyder dig også en kassekredit i stedet for et kviklån. En kassekredit og et kviklån kan minde lidt om hinanden, fordi det i begge tilfælde handler om mindre lån på op til 15.000 kroner. En kassekredit vil dog ikke blive indbetalt på din konto på samme måde som kviklånet. Med kassekreditten kan du lave overtræk på din konto til en bestemt rente.
Forskellene mellem kviklån og en kassekredit:
- Ved en kassekredit betaler du kun, når du trækker over. Der kan altså være perioder, hvor du slet ikke har brug for at trække over, og så vil det som regel være gratis for dig at have en kassekredit. Ved et kviklån betaler du renter og/eller afdrager på lånet hver måned.
- Kassekreditten bruges mere som en økonomisk buffer, så du har en mulighed for at have ekstra penge i bestemte perioder. Kviklån optages som regel med fokus på et eller flere køb.
- Renten er som regel højere ved kassekreditter end ved et kviklån eller forbrugslån. Derfor bør du optage et kviklån, hvis du står og mangler et større beløb lige nu og her, fordi renten er lavere på sådan et lån.
Husk at en kassekredit kan optages flere steder end hos online låneudbydere. Din bank har også mulighed for at give dig en kassekredit, men her skal du igen kreditvurderes.
Dette bør du aldrig gøre
Der er visse beslutninger, som ikke giver andet end økonomiske problemer. Økonomi fylder som regel meget hos det enkelte menneske. Det kan føre til både stress, bekymringer og forhastede beslutninger at have rod i økonomien.
Hos Lånekassen ønsker vi altid det bedste for dig og din økonomi, så du ikke optager de forkerte lån – eller ikke føler dig klædt godt nok på til at optage et lån. Derfor har vi uddybende artikler om hver lånetype, udbydere samt flere forskellige låneberegnere, som kan hjælpe dig gennem låneprocessen. Vi har også samlet en liste med no-go’s nedenfor, så du ikke ender i en økonomisk deroute eller stresser over din daglige økonomi. For hvem gider ende i Luksusfælden på TV3?
Du bør derfor aldrig:
- optage lån på lån på lån. For nogle personer virker det som den rigtige løsning at optage ét lån for at indfri et andet lån, men det er en ond cirkel, som ingen ende har. Hvis du er endt i sådan en cyklus, bør du stoppe op og se dit budget i sømmene – for eksempel med hjælp fra din bankrådgiver, så du kan lægge en plan, der ikke inkluderer flere renter og afdrag.
- Det kan dog godt give mening at samle dine lån i et samlelån. Men brug ikke samlelånet til at forhøje dine lån. Brug kun samlelånet til at samle dine eksisterende lån, så du kun skal betale gebyrer på ét lån, fremfor flere gebyrer på mange lån.
- lade være med at betale de månedlige renter, gebyrer eller afdrag. Dette fører heller aldrig noget godt med sig. Hvis du på forhånd ved, at du ikke har mulighed for at afdrage særlig meget på lånet hver måned, er der flere udbydere, som kan tilbyde et afdragsfrit lån. Det betyder, at du for en periode kan nøjes med kun at betale renterne og ikke afdrage på selve lånet.
- låne penge, hvis du ikke har brug for det. Det er nemt at lade sig friste af et kviklån, når du er på en shoppetur eller sidder om vinteren og drømmer om badeferier. Men hvis du ikke har brug for den ting, du drømmer om, så lad hellere være. Eller giv dig selv god betænkningstid. Når ferien er slut, eller når den nye taske ikke længere er ny, så er det en bitter pille at sluge, når du skal til at afdrage.
Gode råd om lån
Uanset om du tager et kviklån, et banklån eller et helt andet lån, så er det altid en god ide at indhente tilbud fra flere udbydere. Selvom du er kunde i en bestemt bank, så kan du sagtens indhente et lånetilbud i en anden bank. Når du har 3-4 tilbud at sammenligne, så er risikoen for et for dyrt lån langt lavere.
Når du har et lånetilbud, så kan se præcist hvor meget du skal betale tilbage på lånet hver måned. Vurder om lånet er det værd? Dvs. undersøg om du har luft i budgettet til at betale dette hver måned, og overvej om du er villig til at betale dette hver måned for at opnå det, som du skal bruge lånet på.
Her finder du lånetilbud
Du kan kontakte din egen bank for at få et lånetilbud. Vi anbefaler dog altid flere lånetilbud uanset om du vælger banklån eller kviklån. Se derfor vores oversigt over danske banker, så du kan få flere lånetilbud.
Vælger du kviklån, så skal du overveje hvor stort lånet skal være.
Låner du kun i kort tid og et mindre beløb end 10.000 kr., så skal du have fat i et kviklån. Se også kassekredit og køb via afbetaling.
Har du behov for at låne over længere tid, og evt. et større beløb på op til 400.000 kr., så skal du have fat i et forbrugslån. Find her vores låneberegner til forbrugslån.
Har du behov for et kort lån på op til 15.000 kr., så kan du få dette helt gratis. Der er pt. hele 5 udbydere der tilbyder dette. Se mere i vores artikel om gratis lån.
Bemærk at det gratis lån kun gælder det første lån og kun i 30 dage. Du kan altså kun få ét gratis lån hos hver udbyder.
Mikrolån bliver til kviklån
Hos Lånekassen har vi igennem mange år opdelt de små lån og store lån i henholdsvis mikrolån og forbrugslån. Igennem årene er det dog blevet mere og mere almindeligt at de små mikrolån kaldes for kviklån. Specielt i medierne kaldes de små lån sjældent for mikrolån længere, men stort set altid for kviklån. Dette har vi nu taget konsekvensen af og også ændret betegnelserne hos os. Hvis du som læser på vores side forventer at de små lån hedder kviklån, så er det også denne betegnelse vi skal bruge, så der ikke kan opstå misforståelser. Derfor er mikrolån nu blevet til kviklån.
I vores tidligere opdeling af lånene, så betegnede vi alle online lån som kviklån. Disse kviklån var yderligere inddelt i forbrugslån og mikrolån. Men i den nye opdeling, så bliver de store lån til forbrugslån, og de små lån bliver til kviklån. Det er kviklånene du finder på denne side. Du finder en oversigt over kviklånene i toppen af denne side. Vi har altså ikke længere nogen underside med mikrolån, da mikrolånene nu kaldes for kviklån. Men det er fortsat præcis de samme lån som før.
Bemærk desuden at mange af disse lån ikke længere kaldes for hverken mikrolån eller kviklån af udbyderne selv. Dette skyldes måske det store fokus på kviklån i medierne, men i endnu højere grad en lovændring der betød at kviklån skulle have 48 timers betænkningstid. Der er dog ingen af låneudbyderne der har denne betænkningstid, og du kan derfor få dine lån på rekordtid. Dette skyldes at udbyderne af mikrolån/kviklån nu både har ændret navnet til kredit, samt ændret i vilkårene, så disse lån ikke længere passer på den gamle beskrivelse af kviklån. Det store springende punkt her var lånenes løbetid. Tidligere havde mange mikrolån og kviklån en løbetid på bare 30 dage. I dag er disse lån ændret til kredit, hvor det ikke er bestemt på forhånd, hvor længe lånet skal løbe. Du kan dermed frit beholde lånene i lang tid. Dette er dog ikke at anbefale, da rentesatsen på mikrolån ofte er meget høj. Har du behov for at låne i længere tid, så anbefaler vi i stedet et forbrugslån.
Vi har så vidt muligt forsøgt at opdatere hele Lånekassen med denne nye opdeling fra mikrolån til kviklån. Men hvis du fortsat støder på ordet mikrolån undervejs på siden, så er der reelt tale om det der nu betegnes som kviklån. Både mikrolån og kviklån er altså betegnelser for de helt små hurtige lån.
Hvem kan få et kviklån?
For at kunne optage et kviklån skal man være fyldt 18 år og ikke være registreret som ”dårlig betaler” i RKI eller Debitor Registret. Der er dog nogle udbydere, der stiller krav om, at man er fyldt 20 år eller ældre. Mange udbydere har også krav om at man har en fast indkomst. Desuden kan der være krav om, at man skal have dansk statsborgerskab, telefonnummer, folkeregisteradresse og bankkonto, at man har NemID og en aktiv emailadresse, samt at man ikke er registreret med navne- og adressebeskyttelse hos sin kommune.
Via oversigten i toppen af denne side, så kan du se hvor gammel du skal være før du kan optage de forskellige lån. Du kan også se informationer om lånebeløb, løbetid, ÅOP, debitorrente, samt hvor hurtigt din ansøgning godkendes, og hvor hurtigt dit lån efterfølgende kan udbetales, hvis du godkender et evt. lånetilbud. For hvert lån kan du desuden se et standard låneeksempel. Dette er en helt konkret oversigt over udgifterne til et bestemt lån. Da der netop er tale om et eksempel, så er det låst fast til et bestemt beløb og en bestemt løbetid. Dermed har du et eksempel på udgifterne ved et lån hos udbyderen. Ønsker du et andet lån hos udbyderen, så vil du ofte finde en låneberegner hos udbyderen, så du kan beregne udgifterne til dit ønskede lån.
De helt præcise udgifter til et lån kender du først når du har fået et lånetilbud. Du kan naturligvis fint benytte låneberegnere med videre til at finde det lån som sandsynligvis er det billigste for dig. Men de helt præcise udgifter kender du først efter din ansøgning. Derfor bør du altid tjekke dit lånetilbud igennem efter at have ansøgt. Har lånet en acceptabel pris for dig?
Foruden at tjekke den præcise pris på et givent lån efter at du har ansøgt, så kan vi også anbefale at søge flere steder. Tag f.eks. de 3 udbydere, som du finder mest attraktive og som umiddelbart ser ud til at have de billigste lån for dig. Efter at have ansøgt, så får du et konkret lånetilbud. I det konkrete lånetilbud ved du præcis hvor meget lånet kommer til at koste dig. Ved at have flere konkrete lånetilbud, så kan du nu nemt beslutte hvilket lån der er billigst. Du skal naturligvis kun godkende det lånetilbud der er bedst for dig. En ansøgning om et lånetilbud er altid uforpligtende. Så lånetilbud der ikke lever op til dine krav (lånetilbud der ikke er der billigste for dig) skal du naturligvis ikke godkende.
Nye kviklån
Der kommer løbende nye låneudbydere på markedet. Dette gælder både udbyderne af forbrugslån og udbyderne af kviklån. Du kan her se et par af de nyeste kviklån i Danmark.
Ønsker du større overblik over nye kviklån, så læs her vores artikel omkring nye lån.
Billigste kviklån
Vil du have det billigste kviklån, så er det bedte råd at ansøge forskellige steder og derefter sammenligne dine tilbud. Vi kan ikke love dig at du finder det billigste kviklån her på siden. Vi har forsøgt at få mange kviklån med, men vi kan ikke love dig det fulde overblik. Derudover kan du ikke være helt sikker på de priser du finder i kviklånudbydernes låneberegnere. De fleste kviklånudbydere har nemlig forskellige priser alt efter om du får en god eller en dårlig kreditvurdering. Tallene i låneberegnerne er normalt baseret på et gennemsnit. Det betyder at dit endelige lånetilbud både kan være billigere og dyrere end det beregnede lån i låneberegneren.
Den bedste måde at få et af de billigste kviklån i Danmark er derfor at ansøge flere steder. Du skal naturligvis ikke optage flere lån, men først når du ansøger, så kender du den endelige pris. Når du har priserne fra flere udbydere, så kan du nemmere fastslå hvor netop du får det billigste lån.
Selvom ovenstående metode er god til at finde de billigste kviklån, så skal du fortsat tænke dig om inden du optager lån. Måske kan du få et billigere lån i din egen bank? Måske har du ikke råd til at betale afdragene? Eller måske har du slet ikke behov for lånet? Det er alle spørgsmål som du bør stille dig selv inden du tager et lån. Dette gælder uanset hvilket lån du tager. Har du virkelig behov for et kviklån, så vil ovenstående være et godt bud på den billigste løsning. Men det er dit eget ansvar at vurdere om kviklånet er den rette løsning for dig.
Sådan finder du det billigste kviklån:
- Ansøg flere steder
- Gennemgå lånetilbudene
- Vælg det billigste lånetilbud
Bemærk at vi ikke garanterer dig hvem der er de billigste udbydere. En god rettesnor vil være at vælge de udbydere der skilter med den laveste ÅOP. Men din endelig pris kendes først efter at du har ansøgt. Det er derfor at vi anbefaler ovenstående metode med at ansøge flere steder. Dermed opnår du konkrete priser, som du kan forholde dig til i ro og mag.
Kviklån 30 dage
Tidligere lød de fleste kviklån på mellem 15 dage og 45 dage, og med 30 dages løbetid som det mest almindelige. Men den type af lån findes ikke længere i dag. Vi har i hvert fald ikke kendskab til låneudbydere, hvor lånene fortsat er fastsat til 30 dage.
I stedet tilbydes de fleste kviklån i dag som kreditter. Dette betyder at det ikke er aftalt på forhånd, hvor længe løbetiden er på lånet. Der er ofte en øvre grænse, som f.eks. 2 år, men nogle udbydere kører uden grænse på løbetiden. Så længe du betaler de månedlige udgifter på lånet, så kan du beholde kreditten.
I det lange løb, så er kviklån dog nogle af de dyreste lån du kan få. Skal du låne penge i 5 år eller 10 år, så vil det være en meget dyr løsning at vælge et kviklån. Derfor er 30 dage fortsat en meget brugt løbetid på kreditterne. Men om du vil tilbagebetale lånet efter 30 dage eller på et andet tidspunkt, det er helt op til dig selv.
Selvom lånene ikke længere har en fast løbetid, men i stedet tilbydes som kreditter, så kan du fortsat se prisen for en fastsat periode. Alle låneudbyderne tilbyder et standard låneeksempel. Dette låneeksempel er baseret på et bestemt lånebeløb og en bestemt løbetid.
Kviklån oversigt
Ønsker du en større oversigt over kviklån, så scroll op til toppen af denne side. Her har vi listet en stor række af kviklån i Danmark. For nemheds skyld kan du også se et mindre udpluk lige her:
- Svar Med det samme
- Udbetales Samme dag
- Debitorrente: 22.50%
SMS kviklån
Et SMS kviklån er ikke anderledes end de andre kviklån, som du finder her på siden. I gamle dage kunne man optage lån via en SMS til låneudbyderen, deraf navnet SMS kviklån. Men i dag kan alle lånene optages fra mobiltelefonen. Lånene skal samtidigt godkendes med NemID, så det er ikke muligt kun at nøjes med SMS’en. Det har dog aldrig været en mulighed. Da man tidligere ansøgte via SMS, så skulle man alligevel sende fysiske dokumenter med posten, for at bekræfte lånet med sin underskrift. Det klares i dag nemt med NemID, så du kan få lånet udbetalt allerede samme dag.
Kviklån til studerende
Er du studerende, så har du fortsat mulighed for at optage et kviklån. Dette forudsætter dog, at du som minimum er fyldt 18 år, da man ikke kan optage lån, hvis man ikke er myndig. Derudover er kviklån sjældent den bedste løsning, når du er studerende. Som studerende har du nemlig ofte mulighed for at tage et SU-lån. Hvis du har denne mulighed, så vil det stort altid være den billigste løsning for dig, og altid billigere end kviklånet. Et SU-lån er nemlig et meget fordelagtigt og billigt lån, som tilbydes af staten for at hjælpe studerende. Læs mere om SU-lånet her.
Læs desuden vores guide til SU, samt benyt vores SU beregner.
Hvorfor vælge et kviklån?
Et kviklån er en hurtig måde at få adgang til mindre beløb. Det kan være praktisk, hvis der pludselig dukker en ekstra stor regning op, et tilbud man ikke kan afslå eller uforudsete udgifter som en tur på værkstedet med bilen. Ulempen ved kviklån er dog, at de ofte er dyrere end andre lån. Derfor kan det godt betale sig at kigge sig for, når man skal beslutte hvilket kviklån man vil tage, samt om det overhovedet skal være et kviklån.
Med et kviklån skal du ikke redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Man stiller ikke sikkerhed for lånet og derfor skal man heller ikke redegøre for hele sin privatøkonomi. Det er dog heller ikke nødvendigt at stille sikkerhed ved forbrugslån, så har du lidt større lånebehov, så anbefaler vi at bruge vores forbrugslån beregner. Dermed kan du nemt finde et lån, der ikke er for dyrt for dig.
Et kviklån søger man om på nettet og man skal derfor ikke møde op til et møde og sidde og argumentere for, hvorfor man skal bruge pengene.
Det tager ofte kun et par minutter at udfylde ansøgningsformularen på nettet og man kan have pengene på sin konto samme dag.
Hvad bør man overveje ved kviklån?
Når man optager et kviklån stiller man som sagt ingen sikkerhed. Det betyder, at lånevirksomheden løber en større risiko og derfor er renterne også højere end ved almindelige banklån.
Hvor meget et kviklån koster afhænger som regel af beløbets størrelse og af hvor hurtigt, man betaler det tilbage.
Man betaler typisk kviklånet tilbage indenfor en måneds tid. Inden man optager et kviklån bør man derfor kortlægge sit behov og vurdere, om man er i stand til at betale tilbage indenfor den aftalte tidsramme og aldrig låne mere, end hvad man kan betale tilbage.
Kviklån trods RKI
Er du registreret i RKI, så vil vi på ingen måde anbefale dig at tage nye lån. Man bør aldrig optage lån, hvis man ikke er sikker på at ens økonomi kan bære at betale afdragene på lånet efterfølgende. Man skal altså aldrig låne flere penge end man har råd til.
Hvis du er havnet i RKI, så er det et tegn på at du selv har svært ved at gennemskue konsekvenserne af dine lån, og derfor er risikoen alt for stor for, at du ikke har råd til nye lån. Disse nye lån vil bare tynge din økonomi endnu mere og gøre din gæld større.
Af denne grund er der heller ikke låneudbydere i Danmark der tilbyder dig at låne penge trods RKI, uden at låneudbyderen får en form for sikkerhed. Dette kan være sikkerhed i din bolig eller bil, men det kan også være en sikkerhed i form af en kautionist.
En kautionist er en person der er kreditværdig, og som samtidigt siger god for at du kan låne disse penge, samt at du er i stand til at betale pengene tilbage. Hvis du ender med alligevel ikke at kunne betale pengene tilbage, så hænger kautionisten på lånet. Det er derfor denne person der nu skal betale lånet tilbage.
Som tidligere nævnt, så vil vi aldrig anbefale dig at optage nye lån, hvis du er registreret i RKI eller på anden måde ikke er sikker på at kunne betale lånene tilbage. Men har du allerede dyre lån, så kan det give mening at tage et nyt lån, hvis det nye lån er billigere end de eksisterende lån. Samtidigt skal du kun låne det beløb der er nødvendigt for at indfri de dyre lån. Du skal altså fortsat ikke stifte ny gæld, men udelukkende låne for at kunne indfri den gamle dyre gæld.
Er du registreret i RKI, så er der en stor risiko for at du ikke selv kan vurdere disse priser, samt om den nye løsning vil blive billigere for dig. Derfor giver det også god mening for dig, at der kræves en kautionist. Denne person, som selv hæfter for gælden, hvis du ikke kan betale, kan dermed hjælpe dig til at vurdere din samlede situation.
Læs mere om udbyderne af kviklån
Du kan herunder læse mere uddybende beskrivelser af låneudbyderne. Når du trykker på billedet eller overskriften med låneudbyderens navn, så kommer du til vores mere uddybende beskrivelse af både udbyder og de lån de kan tilbyde. Under selve beskrivelserne finder du links til selve lånet, så du kan læse mere om lånet hos udbyderen selv, samt evt. at ansøge om lånet, hvis det viser sig at være det rette for dig.
-
Nordcredit >> Få en kredit på 20.000 kr. i dag
Få en online kredit på 20.000 kr. Få en kredit på op til 20.000kr. Pengene udbetalt næste dag. Ingen spørgsmål om hvad du skal bruge pengene til. Det er hvad Nordcredit lige nu tilbyder nye […] -
Cashper
Lån mellem 3.000 og 20.000 kr. til det, du har brug for. Med et lån fra Cashper kan du finansiere det, du går og drømmer om, inden for ganske kort tid – faktisk inden for […] -
VIVUS
Glem langsomme låneprocesser. Hos VIVUS kan du låne penge uden skjulte renter og gebyrer og have pengene på din konto om 1 minut! Find VIVUS her. Hos VIVUS kan du nemt låne op til 12.000 […] -
Simbo
Indholdsfortegnelse1 Få en online kredit på 15.000 kr på 30 minutter2 Simbo3 Lynhurtig godkendelse og udbetaling4 Gratis lån hos Simbo5 Få en kredit med løbetid 3-12 måneder6 Så nemt bliver du godkendt7 Det betaler du […] -
Kronelån
Hos Kronelån kan du låne op til 15.000 kr. Du får svar med det samme og kan have pengene på din konto indenfor bare 30 minutter. Dit første lån kan maksimalt være på 8.000 kr. […] -
Folkelånet
Står du at mangler penge her og nu? Så vil din bedste mulighed som regel være at optage et lån online. Det kan du gøre hos mange forskellige låneudbydere. Faktisk er det efterhånden de færreste, […] -
Kassekreditten er lukket
BEMÆRK: Bemærk at Kassekreditten er lukket. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af siden herunder beskriver det gamle […] -
Lendon er lukket
BEMÆRK: Bemærk at Lendon er lukket. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af siden herunder beskriver det gamle […] -
Wandoo tilbyder pt. ikke nye lån
BEMÆRK: Bemærk at Wandoo ikke pt. tilbyder nye lån. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af siden herunder […] -
Zaplo er lukket
BEMÆRK: Bemærk at Zaplo er lukket. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af siden herunder beskriver det gamle […] -
MiniFinans
Hos MiniFinans har du mulighed for at låne penge, hvis du pludseligt står med en uforudset udgift, din computer bryder sammen, tilbuddet på din kommende ferie snart udløber, eller hvis du af en anden grund […] -
Turbolån er lukket
BEMÆRK: Bemærk at Turbolån er lukket. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af siden herunder beskriver det gamle […] -
L’EASY minilån
Med L’EASY minilån kan du låne mellem 10.000 og 50.000 kr. uden at stille sikkerhed. L’EASY minilån er det absolut mest populære forbrugslån blandt vores brugere. Find lånet her. Indholdsfortegnelse1 L’EASY minilån er et populært […] -
GoKredit er lukket
BEMÆRK: Bemærk at GoKredit er lukket. Prøv eksempelvis Nordcredit i stedet. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af […] -
Kvikto er lukket
BEMÆRK: Bemærk at Kvikto er lukket. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af siden herunder beskriver det gamle […] -
NetCredit er lukket
BEMÆRK: Bemærk at NetCredit er lukket. NetCredit tilbød hurtige lån med udbetaling samme dag. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Lendme Se også den fulde oversigt over kviklån eller få et gratis lån. […] -
Moment Lån er lukket
BEMÆRK: Bemærk at Moment Lån er lukket. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af siden herunder beskriver det […] -
24/7 Lån er lukket
BEMÆRK: Bemærk at 24/7 Lån er lukket. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af siden herunder beskriver det […] -
KvikAutomaten er lukket
BEMÆRK: Bemærk at KvikAutomaten er lukket. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af siden herunder beskriver det gamle […] -
Bonuslån er lukket
BEMÆRK: Bemærk at Bonuslån er lukket. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til forbrugslån. Resten af siden herunder beskriver det gamle […] -
NUPP er lukket
BEMÆRK: Bemærk at NUPP er lukket. NUPP tilbød hurtige lån med udbetaling samme dag. Se andre populære lån her: Lendo Pengeland Lånio Cashper Se også den fulde oversigt over kviklån eller prøv vores låneberegner til […]
Opsummering
Nu har du endelig slæbt dig gennem denne lange guide til kviklån, og så håber vi selvfølgelig, at du føler dig bedre rustet til at optage et kviklån. Der kan let opstå meget forvirring midt i alle termerne og begreberne, og det virker måske som om, at du skal til at lære et helt nyt fremmedsprog. Men så længe du har sat dig grundigt ind i tingene, så behøver et lån slet ikke være så skræmmende. Også selvom kviklån og forbrugslån måske har et dårligt ry. Mange gange er det fordi, medierne har skabt et billede af de hurtige lån som en form for irrationel handling.
Som opsummering på denne artikel har vi nedenfor skrevet de vigtigste pointer:
Du kan ansøge om et kviklån, hvis:
- din kreditværdighed er i orden. Altså hvis du ikke står i RKI eller Debitor Registret.
- du har den rette alder. Nogle låneudbydere låner penge ud til personer helt ned til 18 år, mens andre kræver, at du er ældre.
- du opfylder de øvrige krav, såsom en e-mailadresse, dansk bopæl, telefonnummer, NemID og opholdstilladelse.
Undgå de største fælder, såsom at:
- optage et lån uden at vide, om du kan indfri gælden.
- låne for at tilbagebetale et andet lån.
- lade sig friste af et impulskøb.
Kviklån kan med fordel optages, hvis:
- du sidst på måneden mangler penge, og du inden for kort tid kan betale dem tilbage.
- du ikke kan fremvise lønsedler eller en årsopgørelse til din bank, men stadig ved, at du er i stand til at indfri gælden inden for den aftalte tid.
- du mangler et mindre beløb til at købe det, du står og mangler, og din bank ikke kan tilbyde dig et mindre lån.
Kend lånetermerne:
- Gebyrer: Disse kan optræde som et stiftelsesgebyr, når du optager lånet, men kan også forekomme i låneperioden.
- Løbetiden: Det er den periode, hvor du afdrager på lånet. Den er som regel kortere, jo mindre beløb du låner.
- ÅOP: Det står for årlige omkostninger i procent. Her får du et samlet overblik over alle gebyrer og afgifter i løbet af et år. Men husk, at fordi et kviklåns løbetid som regel kun er et par måneder eller tre, så vil ÅOP’en virke meget høj ved sådanne lån. Du bør derfor altid sammenligne med renten og derefter vurdere, om lånet er værd at ansøge om.
Desuden bør du huske, at et ’gratis lån’ kun er gratis de første 30 dage af løbetiden. Derudover kan du sammenligne lån via vores oversigt over udbydere. Det er vigtigt, at du vælger en udbyder, som du er tryg ved – og som opererer med fuld gennemsigtighed. Nu bør du være klar til at optage netop det kviklån, som passer ind i din økonomi og til din situation.
Se den samlede oversigt over kviklån i toppen af denne side.