Står du at mangler penge her og nu? Så vil din bedste mulighed som regel være at optage et lån online. Det kan du gøre hos mange forskellige låneudbydere. Faktisk er det efterhånden de færreste, der går i banken for at låne. Det er ganske enkelt så nemt og ligetil at låne penge online, at langt de fleste danskere vælger netop denne mulighed.
Desuden er det utroligt hurtigt klaret at optage et lån online. Hos rigtig mange låneudbydere er det muligt at have pengene på din konto blot få dage efter, du har ansøgt om lånet. Det gør et onlinelån ideelt, hvis du akut mangler penge.
Skulle du optage lånet ved en bank, ville det typisk tage meget længere tid at låne pengene, og du ville sandsynligvis skulle igennem en lang og møjsommelig ansøgningsproces. Sådan er det ikke, når du optager et lån online, og det er en af de helt store fordele ved denne løsning.
Er du også interesseret i at optage et lån online, kan du gøre det hos eksempelvis Folkelånet. På den måde kan du få råd til lige akkurat det, du står at mangler.
Du kan besøge Folkelånets hjemmeside, hvis du vil vide mere eller ansøge om lånet. Derudover kan du med fordel læse videre her, hvor vi kigger nærmere på netop denne online låneudbyder.
Indholdsfortegnelse
- 1 Hvad af Folkelånet?
- 2 Hvor mange penge kan jeg låne hos Folkelånet?
- 3 Hvordan optager jeg et lån hos Folkelånet?
- 4 Hvem kan optage et lån hos Folkelånet?
- 5 Kan jeg låne penge hos Folkelånet, selvom jeg er RKI-registreret?
- 6 Skal man bruge NemID til at låne med?
- 7 Skal jeg stille sikkerhed for lånet?
- 8 Hvad kan jeg bruge lånet fra Folkelånet til?
- 9 Hvordan og hvornår får jeg svar?
- 10 Hvor lang er løbetiden på lånet?
- 11 Kan jeg betale lånet ud før tid?
- 12 Hvad hvis jeg ikke betaler til tiden?
- 13 Hvad koster det at optage et lån hos Folkelånet?
- 14 Hvad er fordelene ved Folkelånet?
- 15 Eventuelle ulemper ved Folkelånet
- 16 Dette skal du være opmærksom på, når du optager et lån
- 17 Adresse og kontaktinformationer
Hvad af Folkelånet?
Folkelånet er en dansk udbyder, som tilbyder lån online. Hele processen foregår på nettet, og det gør det nemt og ligetil at optage et lån hos netop Folkelånet. Du skal således blot søge om lånet på deres hjemmeside, og så vil du hurtigt have pengene på din bankkonto. Det er en optimal løsning, hvis der dukker uforudsete udgifter op.
At Folkelånet netop er en 100% dansk udbyder, kan for mange være en klar fordel. Typisk gælder det nemlig, at man dermed føler sig mere sikker. Desuden betyder det naturligvis, at du kan få svar på diverse spørgsmål på dansk af en dansk kundeservice. Det er i særdeleshed værd at tage med. Hos mange andre låneudbydere kan du ikke være garanteret dansksproget kundeservice, hvilket kan være et problem.
Læs mere om Folkelånet eller ansøg her på deres hjemmeside.
Hvor mange penge kan jeg låne hos Folkelånet?
Hos Folkelånet har du i skrivende stund mulighed for at låne mellem 3.000 og 25.000 kroner. Hvad end du mangler penge til, kan du altså finansiere det med et lån fra Folkelånet. Du har desuden i høj grad mulighed for at tilpasse lånet til din privatøkonomi, når du låner hos Folkelånet.
Der er hos Folkelånet et helt fast oprettelsesgebyr. Det er der for øvrigt hos langt de fleste låneudbydere. Derfor bør du også nøje at overveje, hvor meget du egentlig har behov for at låne. Det er sjældent økonomisk smart at have mere end ét lån ad gangen. Det skyldes blandt andet, at du hver gang, du opretter et lån, skal betale et gebyr. Derfor bør du også optage et lån, som er stort nok i første omgang, så du er fri for at skulle optage endnu et lån senere hen.
Det gælder dog, at du hos Folkelånet godt kan have mulighed for at ændre i dit lånebeløb, efter lånet er oprettet. Kan du således se, at du får brug for at låne flere penge end først antaget, kan du kontakte dem og tage en snak om mulighederne. Hvis de vurderer, at du er kreditværdig til at optage et større lån, vil de med stor sandsynlighed kunne ændre i dit lån. På den måde får du råd til det, du står at mangler.
Hvordan optager jeg et lån hos Folkelånet?
Hvis du ønsker at optage et lån hos danske Folkelånet, skal du blot besøge deres hjemmeside. Her finder du en ansøgningsformular, som du skal udfylde. Her skal du blandt andet vælge, hvor stort et beløb du har brug for at låne. Derudover skal du udfylde diverse informationer om dig selv. Disse bruges blandt andet til at lave en kreditvurdering af dig.
Når du har ansøgt om lånet på deres hjemmeside, kreditvurderes du. Dette tager som regel ganske kort tid. Når de har vurderet din kreditværdighed, får du tilsendt en låneaftale på det beløb, de finder passende. Beløbet kan være mindre end det, du har søgt om. Det skyldes, at de har vurderet, at dette er en mere fornuftig løsning for dig baseret på din økonomiske situation.
Du kan også opleve, at du bliver tilbudt et større lån, end du har ansøgt om. Dette kan du naturligvis blot takke nej til, og så få et lån på det oprindelige beløb i stedet. Er du interesseret i et lidt større lån, har de imidlertid vurderet, at din økonomi godt kan klare det, så denne mulighed har du nu også.
Sådan foregår ansøgningen om lån hos Folkelånet:
- Du udfylder ansøgningsblanketten online
- Der laves en kreditvurdering af dig
- Du får tilsendt et lånetilbud
- Du takker ja eller nej til lånet
- Du modtager pengene på din konto – hvis du har takket ja, naturligvis.
Du kan læse meget mere om ansøgningsprocessen eller ansøge her.
Hvem kan optage et lån hos Folkelånet?
Selvom det umiskendeligt er nemt og ligetil at låne penge online, er der naturligvis stadig nogle krav, du skal leve op til. Det er akkurat, som hvis du gik i banken for at optage et lån. Hos Folkelånet skal du derfor også leve op til en række forskellige krav. Det er både for at sikre dem og for at sikre dig.
Det gælder blandt andet, at du skal være over 21 år for at kunne optage et lån hos Folkelånet. Hos en del andre låneudbydere skal du blot være over 18 år for at kunne låne. Folkelånet adskiller sig altså på dette punkt. Det skyldes, at man vurderer, at 21-årige er mere økonomisk ansvarlige, end 18-årige er. Ved at have en lidt højere aldersgrænse, er Folkelånet altså i højere grad sikre på, at de får deres penge igen. Desuden er der dermed mindre risiko for, at du kommer til at optage et lån, som du ikke kan betale tilbage.
Som noget lidt specielt har de desuden en maksimal alder for låntagere hos Folkelånet. Du må således ikke være over 69 år gammel, hvis du ønsker at optage et lån hos netop denne låneudbyder. Der er heldigvis mange andre låneudbydere, du vil kunne låne hos, selvom du er over 69 år. Søg derfor blot efter andre låneudbydere, hvis du har brug for at låne penge.
Du kan hos Folkelånet låne penge, hvis du er enten studerende, har et arbejde eller af anden grund har en fast indkomst. Da pengene skal betales tilbage månedligt, er det nødvendigt, at du har en fast månedlig indkomst. Denne bruges ligeledes til at beregne, hvor mange penge du kan få lov til at låne hos Folkelånet. Dit lånebeløb udregnes nemlig ud fra dine indtægter og faste udgifter.
Hvis du gerne vil låne penge hos Folkelånet, må du desuden ikke være RKI-registreret. Ligeledes må du ikke være registreret i Debitor Registret. Det gælder for en lang række online låneudbydere, at du ikke må være registreret som dårlig betaler, hvis du ønsker at optage et lån. Det er naturligvis med til at sikre låneudbyderen, og samtidig er det også med til at sikre dig. På den måde kommer du nemlig ikke til blot at bygge ovenpå gammel gæld.
Hvis du har et ønske om at låne penge, skal du altså sørge for at få betalt dine gamle lån ud.
Kan jeg låne penge hos Folkelånet, selvom jeg er RKI-registreret?
Det er kun hos ganske få låneudbydere, du har mulighed for at låne penge, hvis du er registreret hos RKI. Som vi også har været inde på, har du heller ikke mulighed for at låne penge hos Folkelånet, hvis du er RKI-registreret. Det er en sikkerhed for dem, men i mindst lige så høj grad for dig.
Det gælder imidlertid, at det i og for sig er nemt nok at slippe af med en RKI-registrering. For at gøre dette skal du nemlig blot betale de penge tilbage, du skylder. Når du har betalt pengene tilbage, kan du blive fjernet fra RKI-registret, og dermed vil du igen kunne låne penge.
Du skal naturligvis have de pågældende penge for at kunne betale dem tilbage til den låneudbyder, du skylder penge hos. Har du dét, er det en smal sag at få fjernet dit navn fra RKIs register.
Det gælder naturligvis, at du ikke bør optage et nyt lån for at betale et gammelt lån ud. Medmindre det gamle lån har nogle helt urimelige prise, er det ikke fordelagtigt. Gælder det, at dit gamle lån er dyrt i både gebyrer og renter, kan det være en økonomisk fordel at optage et billigere lån for at betale det gamle ud.
Du skal imidlertid overveje denne løsning meget nøje. Det skyldes blandt andet, at der som regel er et oprettelsesgebyr på et nyt lån. Vær derfor helt sikker på, at det kan betale sig i det lange løb, inden du vælger at optage endnu et lån. Generelt er der typisk meget høje gebyrer hos låneudbydere, der tilbyder lån trods RKI-registrering. Det skyldes, at låneudbyderen løber en stor risiko ved at låne penge ud til en registreret dårlig betaler.
Vil du vide, om du er RKI-registreret, kan du tjekke det på Experians hjemmeside.
Skal man bruge NemID til at låne med?
Hos langt de fleste online låneudbydere er det et krav, at du har et NemID, hvis du vil låne penge. Det gælder også hos Folkelånet. Det skyldes blandt andet, at du skal bruge dit NemID til at give Folkelånet adgang til din e-SKAT. Ved at give dem adgang til dette kan de lave kreditvurderingen af dig. Det er altså med til at gøre det nemt for dem at vurdere, om de vil tilbyde dig et lån.
Derudover er det med til at øge din sikkerhed, at du skal bruge NemID. Det gør nemlig, at det kun er dig, der kan optage et lån i dit navn, og du risikerer altså ikke, at nogen misbruger din identitet til at optage et lån.
Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du underskrive en eventuel låneaftale med dit NemID. Det er din elektroniske underskrift. Derfor er det naturligvis nødvendigt at have et NemID for at kunne optage et lån hos Folkelånet.
Hvis du ønsker at optage et lån hos denne låneudbyder, skal du desuden have en aktiv e-mailadresse. Det skyldes ganske enkelt, at Folkelånet sender en eventuel låneaftale til denne. Du skal yderligere have et aktivt dansk telefonnummer for at kunne optage et lån hos Folkelånet.
Det gælder ydermere, at du skal have et dansk CPR-nummer samt en dansk folkeregisteradresse for at kunne låne hos Folkelånet. Er du dansker, men bosat i et andet land, kan du altså ikke låne hos Folkelånet. Det samme gælder, hvis ikke du har et CPR-nummer, men befinder dig i Danmark.
Du kan sagtens finde låneudbydere online, som tilbyder lån uden for Danmarks grænser. Ligeledes kan du også finde udbydere, der tilbyder lån, selvom du ikke har et CPR-nummer. Der ér altså fortsat muligheder for at låne penge, selvom du ikke lever op til kravene hos netop Folkelånet. Du skal således blot målrette din søgning efter låneudbydere, som har nogle andre krav end netop denne udbyder.
For at kunne låne penge hos Folkelånet skal du opfylde det følgende:
- Du skal have et dansk CPR-nummer
- Du skal have en dansk folkeregisteradresse
- Du skal have et aktivt telefonnummer
- Du skal have en e-mailadresse
- Du skal være over 21 år gammel
- Du skal have en NemKonto
- Du skal have en fast indkomst
- Du må ikke være over 69 år gammel
- Du må ikke være registreret som dårlig betaler
- Du skal leve op til deres krav ift. kreditvurdering.
Læs mere om deres krav og betingelser på Folkelånets hjemmeside, hvor du også kan ansøge om et lån.
Skal jeg stille sikkerhed for lånet?
Hvis du optager et huslån eller et billån hos en bank eller i et realkreditinstitut, skal du stille sikkerhed for lånet. Du sætter så at sige huset eller bilen som pant for, at du får lov til at låne pengene. Kan du ikke betale tilbage som aftalt, har låneudbyderen ret til at sætte eksempelvis dit hus på tvangsauktion for at få de udlånte penge tilbage.
Når du optager et lån hos Folkelånet, skal du ikke stille sikkerhed for lånet. De stoler ganske enkelt på, at du kan betale lånet tilbage. De tager naturligvis deres forbehold ved at have nogle krav, du skal leve op til. Desuden laver de en kreditvurdering af dig for at sikre, at du kan betale pengene tilbage.
Når først de tilbyder dig et lån, er de altså overbeviste om, at du vil være i stand til at betale det tilbage, og derfor behøver du heller ikke at stille nogen form for sikkerhed for det.
Hvad kan jeg bruge lånet fra Folkelånet til?
Vi vender lige tilbage til billånet eller huslånet igen. Når du optager et sådant lån, er pengene øremærket netop en bil eller et hus. Du kan ganske enkelt ikke bruge pengene på noget som helst andet. Sådan er det ikke med et lån fra Folkelånet.
Et lån hos Folkelånet er et såkaldt forbrugslån. Det vil sige, at du kan bruge pengene på lige akkurat dét, du har lyst til. Du kan naturligvis fortsat bruge pengene på en bil, hvis det er dét, du føler for. Der er dog ingen tvang, og du kan altså lige så vel blot bruge pengene til at forsøde livet lidt med.
Et lån fra Folkelånet kan eksempelvis bruges til at købe en ny computer eller nye bøger til studiet. Vil du gerne ud at rejse, kan du også bruge pengene på netop dette. Lige så vel kan du bruge pengene på nye møbler, nyt tøj eller på julegaver, hvis december er stram økonomisk.
Der er altså masser af muligheder med et lån fra Folkelånet, og det er kun din egen fantasi, der sætter grænserne. Der er ingen regler for, hvad lånet skal bruges til, og der er dermed frit slag på alle hylder. Det er netop en af de mange fordele ved Folkelånet.
Du kan ansøge om et lån hos Folkelånet her på deres hjemmeside.
Hvordan og hvornår får jeg svar?
Ønsker du at optage et lån hos Folkelånet, skal du ansøge om det på deres hjemmeside. Herefter vil de foretage en kreditvurdering af dig for at afgøre, om de vil tilbyde dig et lån eller ej. Vil de tilbyde dig lånet, får du tilsendt låneaftalen på mail. Dette sker som regel inden for ganske kort tid.
Når du har skrevet under på låneaftalen, bliver pengene overført til din NemKonto med det samme. Du vil altså have pengene på din konto allerede få minutter efter, du har skrevet under på den eventuelle låneaftale. At låne penge hos Folkelånet går altså ganske hurtigt. Mangler du penge her og nu, kan dette derfor være en god løsning.
Har du ansøgt om et lån hos Folkelånet, men ikke hørt noget efter et par dage, kan du vælge at kontakte dem. Det kan være, der er sket en fejl, og at din ansøgning derfor ikke er blevet modtaget. Som regel vil du kunne forvente at få svar stort set lige efter, du har ansøgt.
Hvor lang er løbetiden på lånet?
Det kan være utroligt svært at hitte rede i forskellige løbetider hos forskellige låneudbydere. Hos Folkelånet har de imidlertid gjort det ganske nemt for dig. Der er nemlig altid en fast løbetid på 12 måneder hos netop denne udbyder.
Det vil sige, at du altid – uanset det lånte beløb – har 12 måneder til at betale pengene tilbage i. Denne løbetid er forudbestemt, og det er ud fra denne, din låneaftale laves. Hvis du benytter deres låneberegner på hjemmesiden, vil alle beløbene altså også være beregnet ud fra en løbetid på 12 måneder.
Du kan finde låneberegneren på Folkelånets hjemmeside.
Ved at have en fast løbetid på lånet kan du være fuldkommen sikker på, at du er gældfri et år efter, du har optaget lånet. Det er rart at vide, når du optager lånet, da det naturligvis er ønskværdigt hurtigt at få betalt ens lån ud.
Kan jeg betale lånet ud før tid?
Hos nogle låneudbydere er det ikke muligt at betale et lån ud før tid. Det kan være meget frustrerende, hvis du pludselig får penge imellem hænderne og ønsker at blive gældfri hurtigst muligt. Hos Folkelånet har de forståelse for, at du gerne vil afbetale lånet så hurtigt som muligt. Derfor er det også muligt at betale dit lån ud før tid, hvis du får penge til det.
Selvom løbetiden er fastsat til 12 måneder, kan du altså til enhver tid betale lånet ud, hvis du ønsker at gøre dette. Det giver dig mulighed for at blive gældfri endnu hurtigere end forventet, og det er naturligvis en fordel.
Hvad hvis jeg ikke betaler til tiden?
Du skal naturligvis overholde din låneaftale hos Folkelånet. Det skal du for øvrigt, uanset hvor du optager et lån. Det er klart, at låneudbyderen vil have sine penge tilbage som aftalt, og samtidig vil du sandsynligvis også meget gerne blive gældfri på det forventede tidspunkt.
Der kan imidlertid opstå forhindringer, og hvad gør man så? Hvis du ikke har mulighed for at betale hele lånet tilbage inden for de 12 måneder, skal du kontakte Folkelånet. Løbetiden på lånet er fast, men hvis du kan se, at du ikke har mulighed for at overholde aftalen, er din bedste mulighed at kontakte udbyderen og tage en snak med dem om sagen. Måske kan I sammen finde frem til en løsning.
Hvis ikke du har indgået en personlig aftale med Folkelånet om, at du ikke betaler pengene tilbage som først aftalt, vil det anses som misligholdelse af lånet, hvis ikke du betale månedligt. Falder indbetalingen ikke som aftalt, vil du få tilsendt en rykker. For hver rykker du modtager, skal du betale et rykkergebyr på 100 kroner.
Du kan modtage indtil tre rykkere fra Folkelånet. Har du fortsat ikke betalt lånet, bliver sagen overgivet til inkasso. Dette er naturligvis ikke ønskværdigt, så sørg for at få betalt til tiden – både for din egen og for låneudbyderens skyld.
Hvad koster det at optage et lån hos Folkelånet?
Man kan ikke komme uden om, at det koster nogle penge at låne penge. Det er en forretning for låneudbyderen, og dette må du ikke være i tvivl om. Lige så vel som en bank tjener penge på at låne penge ud, gør en online låneudbyder det også.
Du skal altså betale renter for at låne hos Folkelånet. Dette er så at sige din ”tak” for, at du får lov til at låne pengene. Uanset hvor du låner penge, vil du skulle betale renter. Forskellen ligger således i, hvor høj renten er. Det er som udgangspunkt en fordel at finde et lån med en lav rente. Det betyder som regel, at du skal betale mindre for at låne pengene.
Det gælder dog, at der også typisk er en række gebyrer på et lån. Derfor kan du heller ikke kigge på renten alene, men skal derimod også kigge på ÅOP. Dette står for årlige omkostninger i procent. Dette tal viser altså de procentvise omkostninger for et lån baseret på et år. I dette beløb er medregnet både diverse gebyrer og renterne, du betaler for lånet. Det giver altså det mest korrekte indtryk af, hvad lånet reelt set koster dig, og derfor er dette vigtigt at kigge på.
Renten og dermed ÅOP kan variere hos låneudbydere. Det gælder også hos Folkelånet. Derfor er det heller ikke muligt at komme med et endegyldigt svar på, hvad det koster at låne penge hos denne udbyder. Det afhænger ganske enkelt af, hvordan renten er på lånetidspunktet. Desuden afhænger det af, hvor mange penge du har brug for at låne. Besøg derfor Folkelånets hjemmeside og benyt deres låneberegner, hvis du vil finde ud af, hvad et lån vil koste dig hos denne låneudbyder.
Hvad er fordelene ved Folkelånet?
Hvis du har brug for penge her og nu, er det nemmeste for dig klart at ansøge om et lån online. Der er mange forskellige låneudbydere at vælge imellem, og Folkelånet er altså én af dem. Det er en 100% dansk låneudbyder, og det kan i høj grad ses som en fordel.
Desuden er det en fordel, at du hos Folkelånet kan optage et lån ganske hurtigt. Fra du sender din ansøgning afsted, til du har pengene på din konto, går der altså ikke særligt lang tid. Dukker der en uforudset udgift op, er dette en enorm fordel. Som regel vil du have pengene på din konto inden for blot et par dage.
Det er desuden en fordel, at du hos Folkelånet altid har en fast løbetid på lånet. Det gør det meget overskueligt at optage et lån netop her, fordi løbetiden ganske enkelt er givet på forhånd. Dermed behøver du ikke at forholde dig til denne faktor.
Samtidig har du mulighed for at betale lånet ud før tid hos Folkelånet, og det er også en af de helt store fordele ved netop denne låneudbyder. Hos en lang række udbydere er det ikke muligt at få lov til at betale lånet ud før tid. Ellers gælder det i hvert fald, at du skal betale et meget stort gebyr for at betale før tid, og så går idéen naturligvis lidt af det.
Det er altså en meget stor fordel, at du hos Folkelånet kan få lov til at indfri lånet tidligere end forventet, hvis du har mulighed for det. Dermed kan du blive gældfri endnu hurtigere.
Eventuelle ulemper ved Folkelånet
Den faste løbetid hos Folkelånet er en af fordelene, men det er også en af ulemperne. Det betyder nemlig, at dit lån altid udregnes ud fra den samme løbetid. Har du ikke brug for en løbetid på 12 måneder, er det altså ikke nødvendigvis den mest hensigtsmæssige løsning at låne her.
Derudover har Folkelånet nogle temmelig strenge krav til alder. Det kan selvfølgelig være en ulempe, hvis ikke du lever op til disse. Hos Folkelånet skal du være over 21 år for at få lov til at optage et lån. Dette krav er både til for at sikre dig og for at sikre låneudbyderen. Du må dog samtidig ikke være over 69 år, hvis du vil låne hos Folkelånet.
Er du imellem 21 og 69 år, kan du dog med stor sandsynlighed godt låne penge hos Folkelånet.
Dette skal du være opmærksom på, når du optager et lån
Der er mange forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du optager et lån. Det gælder, uanset hvor du vælger at optage dit lån henne. Om det er hos Folkelånet eller hos en hvilken som helst anden udbyder, gælder det om at være meget omhyggelig, når du optager et lån.
Du vil sandsynligvis allerhelst undgå at skulle låne penge. For langt de flestes vedkommende gælder det imidlertid, at det før eller siden bliver nødvendigt at optage et lån, og det er der ikke noget galt i. Når du tager et lån, skal du derfor blot være opmærksom på, om du får optaget det rette lån.
Du skal således finde et lån, som størrelsesmæssigt giver mening i forhold til din økonomiske situation. Det er kreditvurderingen også med til at sikre. Der skal være indtægter nok til, at du hver måned kan betale af på lånet som aftalt, for ellers kommer du i problemer. Sørg derfor for, at du ikke optager et lån, der er større, end hvad du har mulighed for at betale tilbage.
Som vi allerede har været inde på, skal du desuden sørge for at kigge på både rente og ÅOP, når du optager et lån. Ingen af tallene kan stå alene, og derfor skal du netop også kigge på dem begge. Det er fint at have en lav rente, men er der en lang række gebyrer på lånet, gør det ikke den store forskel. Kig derfor både på rente og ÅOP, inden du optager et lån.
Sidst, men ikke mindst, skal du naturligvis være meget opmærksom på, hvordan dine lånebetingelser er hos forskellige udbydere. Du skal eksempelvis undersøge, om du kan indfri dit lån før tid. Det kan du hos Folkelånet. Du skal ligeledes være opmærksom på, hvilke muligheder du har for at ændre i dit lån, hvis din økonomiske situation ændrer sig.
Du kan læse alle betingelserne for dit lån hos Folkelånet på deres hjemmeside, hvor du også kan ansøge om et lån.
Adresse og kontaktinformationer
Folkelånet
Finans 247 ApS
Kristianiagade 1
2100 København Ø
email: [email protected]
Tlf.: 70 50 50 10