Lånekassen

Lån penge nu. Få et kviklån eller forbrugslån nemt og hurtigt

  • Nyheder
  • Lånetyper
    • Banklån
    • Billån
    • Realkreditlån
    • Forbrugslån
    • Samlelån
    • Kviklån
    • Studielån
  • Låneberegnere
    • Boliglån
    • Banklån
    • Realkreditlån
    • Forbrugslån
  • Udbydere
    • Banker
    • Realkredit
    • Pension
    • Forsikring
    • Forbrugslån
    • Kviklån
  • Privatøkonomi
    • Abonnementer
    • A-kasse
    • Betalingskort
    • Budgetskemaer
    • Forsikring
    • Pension
    • Skat
    • Valutakurser
Sti til denne side: Lånekassen / Pension / PensionsInfo

PensionsInfo

Din pension er en vigtig del af din økonomi. Den er det måske ikke på nuværende tidspunkt, men ikke desto mindre kan vi ikke komme uden om, at den højst sandsynlig vil blive det på et tidspunkt. Vores pension er typisk det, vi skal leve, når vi engang forlader arbejdsmarkedet.

PensionsInfo

Mens du er på arbejdsmarkedet, vil du typisk bruge noget af din løn på at spare op til pension. Mange arbejdspladser har en pensionsordning, der sørger for, at det helt automatisk bliver trukket fra din løn. Derudover er der også mange arbejdspladser, der gerne giver lidt ekstra oven i din pensionsordning. Har du været på arbejdsmarkedet i flere år, vil du allerede nu have sparet en stor sum penge op. Men ved du egentlig, hvor meget og hvem der forvalter din pensionsopsparing? Det er noget, du kan blive klogere på ved at gå ind på PensionsInfo. I dette indlæg fortæller vi om, hvad PensionsInfo er, og hvordan du bruger det.

Besøg PensionsInfo her

Hvad er PensionsInfo?

PensionsInfo er en forening, der samarbejder med banker, forsikringsselskaber, pensionskasser, banker, sparekasser og en masse andre institutioner og selskaber. Dette samarbejde ligger til grund for, at du nemt og bekvemt kan få en oversigt over din pensionsopsparing. Du behøver ikke være tæt på pensionsalderen for at ville have et overblik over din pension. Det kan du have et behov for i alle aldre. Uanset din alder kan det være rart at have et overblik over, hvor meget du egentlig har sparet op til din fremtidige pension.

PensionsInfo fungerer udelukkende som en mellemmand. Siden står for at indsamle oplysninger og data, der vedrører lige præcis din pensionsopsparing. I stedet for at du skal kontakte alle de steder, hvor du muligvis kan have en pensionsopsparing for at blive klogere på, hvor meget der er, kan du nemt få et samlet overblik ved at benytte PensionsInfo. De sørger nemlig for at kontakte dem, der skal kontaktes for at finde frem til, hvor meget du har i pensionsopsparing. Samarbejdet gør, at PensionsInfo ikke skal regne en masse ting for dig, men blot kan gengive de oplysninger, de har indhentet fra samarbejdspartnerne.

PensionsInfo samarbejder med en masse forskellige samarbejdspartnere, og størstedelen af alle banker og pensionsselskaber er en del af dette samarbejde. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er en helt fuldkommen liste. Der kan være nogle institutter eller selskaber, der ikke er en del af samarbejdet. Hvis en leverandør af din pensionsopsparing ikke er en del af samarbejdet, vil PensionsInfo heller ikke være i stand til at hente dine pensionsoplysninger. Du kan selv tjekke, om din bank eller pensionsselskab har et samarbejde med PensionsInfo inde på deres side. Der står også angivet dem, som endnu ikke er en af PensionInfo’s samarbejdspartnere.

Se en komplet oversigt over, hvem PensionsInfo samarbejder med her

Hvis du skulle være så uheldig, at din bank eller pensionsselskab ikke er en del af samarbejdet, skal du kontakte den pågældende institution direkte, hvis du ønsker at få et overblik over din pensionsordning.

Sådan bruger du PensionsInfo

Ønsker du at blive klogere på din pensionsopsparing, kan du få et stort indblik ved at benytte PensionsInfo. PensionsInfo kan også benyttes, hvis du ønsker at se, hvad forskellige scenarier har af påvirkning på din pension. Siden er forholdsvis nem at benytte, og når først du er logget ind, er siden nem at navigere i. Der er flere forskellige undersider, der kan give dig et overblik over, hvordan din pension bliver påvirket i forskellige situationer. I de efterfølgende punkter får du en guide til, hvordan du benytter PensionsInfo, og hvad du kan bruge den til.

Log ind med NemID

Når du skal ind på siden, skal du starte med at logge ind. Du skal ikke tænke på at skulle oprette en bruger og alt muligt hejs bare for at få et indblik i din pension. Du kan nemt og bekvemt logge på med NemID. Grunden til, at du skal logge på NemID, er, at dette log-in identificerer, hvem du er. Når PensionsInfo ved, hvem du er, kan de hente dine pensionsoplysninger fra de forskellige samarbejdspartnere.

Det er ikke noget, du skal sidde og vente i flere timer på. Det sker lynhurtigt. Før du ved af det, sidder du med dine pensionsoplysninger foran dig. Mere kræver det ikke. Når først du er logget ind, kan du begynde at gå på opdagelse i din pensionsopsparing for at få et bedre overblik over, hvordan situationen ser ud.

Få et overblik over din pension

Den første side, du bliver mødt af, når du er logget ind, er en overbliksside. Her får du en kort indsigt i, hvordan din pension ser ud lige nu. Det første, du får vist, er din nuværende pensionsopsparing. Her kan du se, hvor meget du på nuværende tidspunkt har sparet op til, når du skal på pension. Tallene er anført for de forskellige steder, hvor du har sparet pension op. Har du været ansat flere forskellige steder i løbet af dit arbejdsliv, kan der stå flere forskellige selskaber anført, hvor du har indbetalt pension til. Har du haft det samme arbejde altid, vil der typisk kun stå et selskab anført her.

Dette anses for et øjebliksbillede af din opsparing. Du skal dog være opmærksom på, at de anførte tal også kan være en indikation på, hvor meget pensionsselskabet har lagt til side til dig. Dette beløb vil være sat til side til din fremtidige pension, og er derfor ikke nødvendigvis det samme, som det du i realiteten har sparet op til din pension. Du skal derfor være opmærksom på, hvordan dit pensionsselskab eller dine pensionsselskaber registrerer din pensionsopsparing. Er du i tvivl, kan du kontakte dit pensionsselskab for nærmere information.

Under din nuværende pensionsopsparing vil der også stå ATP og folkepension. Der vil dog typisk ikke være anført et beløb her. For folkepension skyldes det, at det er noget alle får. Det sikrer, at alle har en indkomst, når de engang skal forlade arbejdsmarkedet for at gå på pension. Du får folkepension, fra du går på pension, og indtil den dag du dør. Din ATP opgøres heller ikke som en opsparing. Her er der også tale om en ydelse, du får resten af livet, når du går på pension. Det er dog stadig noget, du selv sparer op til, lige så snart du har et arbejde. Arbejder du over ni timer om ugen, er det lovpligtigt at betale ATP. Det er dog noget, din arbejdsgiver sørger for bliver betalt, da din arbejdsgiver også betaler en del af ATP-bidraget.

Når du har fået et overblik over, hvor du har en pensionsopsparing henne, og hvor de er på de forskellige steder, kan du bevæge dig videre på siden. I højre side kan du få et hurtigt overblik over, hvor meget du får udbetalt, når du engang går på pension. Her vil stå en alder anført, som indikerer, hvor meget du vil få udbetalt, hvis du går på pension, når du når den givne alder. Dernæst står der et beløb, som du vil få udbetalt om året, når du går på pension.

Når du kigger på disse tal, skal du dog være opmærksom på, at dette er et skøn. Det er baseret på, at du fortsat indbetaler til din pensionsopsparing. Der er dog taget højde for flere ting i dette beløb. Det er baseret på de samme forudsætninger for alle, når det kommer til renter, inflation og skat af pension. Disse oplysninger er fastsat af Finansrådet og Forsikring og Pension. Der er justeret for inflation i beløbet. Det gør det muligt for dig at sammenligne det med dine lønsedler, hvis du ønsker det. Du skal være opmærksom på, at dette er et hurtigt overblik. Du kan få et mere fyldestgørende overblik ved at klikke på ’Få det fulde overblik’ på siden. Denne side kommer vi ind på senere.

Bevæger du dig længere ned på overblikssiden, finder du også en hurtig oversigt over, hvad der sker, hvis du skulle blive syg, eller hvis du skulle dø. Din pension kan indebære forskellige forsikringer, der træder i kraft, hvis du skulle blive syg, eller hvis du skulle dø. Hvis du dør, vil det pågældende beløb selvfølgelig tilfalde dine pårørende, da du ikke vil få meget gavn af det. Både for sygdom og dødsfald kan der være anført et engangsbeløb, der bliver udbetalt og et beløb, der udbetales flere gange i et bestemt antal år. Det kan variere meget mellem de forskellige pensionsselskaber. Disse anførte tal er også blot en hurtig oversigt. Ønsker du en mere fyldestgørende oversigt, kan du klikke ind på de forskellige underpunkter.

Tag et nærmere kig på din pension

Går du ind på undersiden, der hedder ’Pension’, kan du få et bedre overblik over din pensionsopsparing. Dette er også den side, du kommer ind på, når du trykker på ’Få det fulde overblik’ på siden, der hedder ’Overblik’. På pensionssiden har du mulighed for at se et mere illustrativt overblik over din pension. Her kan du se, hvor meget du får udbetalt i pension om året, hvis du går på pension ved en bestemt alder. Det smarte er, at du nemt kan se, hvor meget din folkepension, ATM og din egen pensionsopsparing udgør af det udbetalte beløb de enkelte år. Dette kan være med til at give dig en bedre fornemmelse af, hvor meget du egentlig vil få udbetalt i pension, når du når dertil.

Det smarte ved denne side er, at du selv kan ændre på, hvornår du regner med at gå på pension. Er den automatisk stillet til 68 år, kan du selv bevæge pilen til eksempelvis 70 år. Når du gør dette, kan du få et overblik over, hvordan din situation så ville se ud. Ønsker du at gå på pension før tid, kan du også prøve at se, hvad det vil betyde for dig økonomisk.

Udover at du kan se din pensionsudbetaling i en graf, har du også mulighed for at få de hårde facts på bordet. Der er nemlig også stillet en tabel op, hvor du kan se tallene for, hvor meget du får udbetalt i pension. Det er en rigtig smart måde at få det fulde overblik over dine økonomiske mulighederne, når du engang går på pension.

Som ved overblikssiden er det også her gældende, at disse tal er et skøn, og der vil være taget højde for de samme ting, som er tidligere nævnt ved overblikssiden.

En anden ting, du har mulighed for på denne side, er at beregne størrelsen på din folkepension. Det er forholdsvis nemt, og du behøver ikke sende formularer og lignende for at få et estimat på, hvor meget du kommer til at få udbetalt fra din folkepension. Hvis du ønsker at beregne din folkepension, trykker du på knappen ’Beregn Folkepension’, som typisk vil være placeret under grafen med illustrationen af dine pensionsudbetalinger. Du bliver hernæst ført videre til en side, hvor du skal svare på nogle meget enkle og hurtige spørgsmål.

Spørgsmålene omhandler din ret til folkepension, om du er gift eller eventuelt har en samlever, og hvordan du forventer din indkomst vil være, både før og efter du er gået på pension. Med et beregnet anslag for, hvor stor din folkepension kommer til at blive, kan du bedre få et overblik over, hvordan din indkomst egentlig kommer til at se ud, når du går på pension. På den måde får du indsigt i, om du kan fortsætte, som du gør nu, eller der skal foretages nogle drastiske valg. Dette skal selvfølgelig holdes op imod, hvilken tilværelse du ønsker, når du engang går på pension. Uanset hvad du har i tankerne, er det rart at have et estimeret grundlag for, hvordan det cirka kan komme til at se ud.

Hvis du har tanker om at gå på efterløn, skal du være opmærksom på, at det ikke er muligt at beregne din efterlønsudbetaling på PensionsInfo. Siden handler udelukkende om pensionsrelaterede oplysninger og andre emner, der er inkluderet i din pensionsordning. Ønsker du at beregne din efterløn, har du dog muligheder for at gøre det på Borger.dk.

Beregn din efterløn på borger.dk her.

Hvad sker der ved sygdom eller dødsfald?

Vil du gerne vide mere om, hvad der sker, hvis du bliver syg eller skulle dø før tid, kan du bevæge dig videre til undersiden, der hedder ’Sygdom og død’. Her vil du blive mødt af de samme oplysninger, som du også så på overblikssiden omkring sygdom og død. På denne side har du dog mulighed for at trykke ind på de forskellige forsikringer og få et mere dybdegående indblik i, hvad du har ret til, hvis sygdom eller død skulle opstå.

Vil du gerne have et overblik over, hvad der sker, hvis du dør, klikker du på siden. Her kan du blive mødt af to cirkler, der viser, hvor meget der vil blive udbetalt, hvis du skulle dø før tid. Det kan fx være et engangsbeløb og et beløb, der udbetales over en årrække. Der er anført, hvem der modtager pengene, og hvor meget de pågældende personer vil modtage i tilfælde af din død. Der er også mulighed for at se en tabel over de forskellige udbetalinger, og hvem der modtager dem længere nede på siden.

Skulle du blive syg, kan der både være mulighed for en forsikring mod tabt arbejdsevne og kritisk sygdom. Ved tabt arbejdsevne vil du ud fra en graf kunne se, hvor meget du vil modtage i forsikring, som er en del af din pensionsordning. Der kan både være et engangsbeløb, et beløb, der bliver udbetalt hvert år i en bestemt årrække og et beløb, der bliver udbetalt hvert år, indtil du dør. Disse tal er også illustreret i en tabel, hvor du nemt kan få et overblik over, hvad du vil få udbetalt via din pensionsordning, hvis du skal være ude for en ulykke, hvor du mister din evne til at arbejde.

Skulle du blive udsat for en kritisk sygdom, kan der være andre forsikringer i forbindelse med din pensionsordning, som du kan få nytte af. Er det udelukkende et engangsbeløb, vil det blive vist i et halvt cirkeldiagram, hvor du kan se, hvor meget du vil få udbetalt, og eventuelt hvilket selskab der udbetaler pengene.

Disse forskellige forsikringer, du kan have i forbindelse med din pensionsordning, er selvfølgelig nogle, man ønsker, at man aldrig får brug for. Det er dog rart at have et overblik over, hvordan situationen ser ud, hvis uheldet skulle være ude. Denne underside har derfor ikke særlig meget med din egentlig pension at gøre, men den er stadig relevant for dig at være bekendt med.

Kig nærmere på dine pensionsaftaler

Går du ind på undersiden ’Dine aftaler, finder du en anden form for overblik over dine pensionsaftaler. Her kan du se, hvor meget du egentlig betaler til de forskellige aftaler, og hvor meget du indtil videre har sparet op i pension. Det kan give et godt overblik over, om du synes, det går i den rigtige retning, eller du måske synes, der skal skrues op for dine pensionsindbetalinger. Går du i dybden med dine forskellige pensionsaftaler, kan du få et overblik over, hvad der er aftalt med de forskellige selskaber, hvis du ønsker at vide dette.

Det er her igen muligt at få et overblik over, hvad du får i pension, hvad der sker, hvis du dør, bliver ude af stand til at arbejde, eller hvis du får en kritisk sygdom. Det giver dig mulighed for at se, hvad dine forskellige pensionsselskaber tilbyder dig.

Få adgang til ægtefælle eller samlevers pension

Er du gift, eller har du en samlever, kan det i nogle tilfælde give mening at kigge på begge jeres pensionsopsparinger. Det kan være for at få et overblik over, hvordan jeres fremtid ser ud økonomisk, når I engang skal på pension. På PensionsInfo har du mulighed for at få adgang til din ægtefælles eller samlevers pensionsoplysninger under forudsætning af, at der selvfølgelig bliver givet tilladelse til det. Dette kan du gøre under ’Adgange’. Først og fremmest kan du se et overblik over, hvilke personer du er blevet godkendt til at kunne se pensionsoplysninger om, og hvem der er blevet godkendt til at se dine pensionsoplysninger.

Ønsker du at anmode om adgang til en anden persons pensionsoplysninger, er det på denne side, du skal gøre det. Det er forholdsvist nemt, og det behøver ikke tage særlig lang tid. Alt du skal gøre er at sende en anmodning til vedkommende om, at du ønsker at se deres pensionsoplysning.

Når du skal sende denne anmodning, skal du vide modtagerens CPR-nr. og navn. Derudover skal du vælge, hvordan vedkommende skal modtage anmodningen. Her kan du enten indtaste et telefonnummer, hvor anmodningen vil blive sendt på SMS eller en e-mailadresse. Derudover skal du også indtaste dit eget telefonnummer eller din e-mailadresse. Du vil modtage bekræftelsen enten på SMS eller e-mail, alt efter hvilken information du indtaster.

Når anmodningen er blevet godkendt, kan du se eksempelvis din ægtefælles eller samlevers pensionsoplysninger. Det kan give jer et bedre samlet overblik, hvis det er det, I ønsker.

Hent og send rapporter vedrørende din pension

Selvom du selv kan have rigtig meget gavn af at få et overblik over din pensionsopsparing, kan der også være andre, der har det. Det kan eksempelvis være din bank eller dit pensionsselskab. Skal du have et møde enten i banken eller hos dit pensionsselskab, kan det være en god idé at tage sine pensionsoplysninger med, hvis det kan være relevant for mødet.

På PensionsInfo er det muligt at hente en rapport, hvor alle dine pensionsoplysninger er anført. På den måde slipper du for at skulle bruge en computer for at logge ind, når du sidder til møde med en rådgiver. På PensionsInfo kan du nemt hente rapporten ned på din egen computer. Dernæst kan du selv vælge, om du vil sende rapporten til banken eller pensionsselskabet, eller du vil printe den ud og have den fysisk med i hånden.

Det er nemt for dig at hente din pensionsrapport. Du henter den inde på undersiden ’Hent rapport’. Du skal kun tage stilling til, ved hvilken alder du ønsker at gå på pension. Hvis du ikke er så tæt på pensionsalderen, kan det være svært at vide, hvornår du ønsker at gå på pension. Der kan nå at ske mange ting i ens liv, der gør, at du ønsker at gå før eller senere på pension. Når du skal hente din rapport, kan du vælge en pensionsalder, hvis du har en stærk forventning om, at du vil gå på pension, når du når den alder. Er du i tvivl, har du mulighed for at vælge flere pensionsaldre, der skal med i rapporten. På den måde får både du og din rådgiver et overblik over din pension ved forskellige pensionsaldre.

Når du har valgt, hvilke pensionsaldre du ønsker beregning for, kan du hurtigt og nemt hente rapporten. Denne rapport vil indeholde de samme oplysninger, som du har været igennem på PensionsInfo. Det betyder, at du får en rapport, hvor der er oplysninger om, hvor du har pensionsopsparinger henne, hvor store dine pensionsopsparinger de forskellige steder er, dine forventede pensionsudbetalinger, og hvordan du er dækket med din pensionsordning i forbindelse med sygdom og død. Der vil derfor ikke være nogen nye overraskelser i rapporten, hvis du har været igennem alle siderne på PensionsInfo.

Foretrækker du at læse ting på papir fremfor på en computerskærm, kan det være en fordel for dig at hente din egen rapport og printe den ud. Det kan gøre det nemmere for dig at få et overblik over din pensionsordning.

Udover at du kan hente dine egne oplysninger, har du også mulighed for at sende dem direkte fra PensionsInfo. Det kan være din bank eller pensionsselskab gerne vil have dem direkte på denne måde. Dette er typisk også en hurtigere løsning i forhold til, hvis du selv skal hente rapporten for dernæst at få den sendt videre til den rette person. Hvis du ønsker at sende dine pensionsoplysninger via PensionsInfo, skal du være logget ind via din bank eller dit pensionsselskab. Er det banken, der skal bruge oplysninger, er det selvfølgelige banken, du skal logge ind igennem. Er det dit pensionsselskab, der skal bruge rapporten, er det pensionsselskabets side, du skal logge ind via.

Du logger blot ind via din bank eller dit pensionsselskab, hvor der er mulighed for at logge ind på PensionsInfo via deres side. Dernæst vil du blive sendt videre til PensionsInfo, hvor du nu har mulighed for at sende dine pensionsoplysninger direkte til din bank eller dit pensionsselskab. Det kræver ikke det store hurlumhej.

Har du ikke allerede en aftale om, at du skal sende dine pensionsoplysninger, kan dette være en måde at komme i kontakt med din bank eller dit pensionsselskab. Du kan nemlig tilføje dine kontaktoplysninger og skrive en kort besked, hvis du eksempelvis ønsker rådgivning om din pension. Det er en smart og hurtig måde at gøre det på dine præmisser.

Når du er klar til at sende dine pensionsoplysninger, trykker du blot på ’Send oplysninger for mig’. Det er det.

Det skal du være opmærksom på, når du benytter PensionsInfo

De mange samarbejder med forskellige banker, pensionsselskaber og lignende går ikke kun den ene vej. Bankerne og pensionsselskaberne giver adgang til data om dine pensionsforhold til PensionsInfo. Bankerne og pensionsselskaberne benytter dog også PensionsInfo, når de skal rådgive deres kunder. Der er derfor et to-vejs-samarbejde, hvor alle hjælper hinanden. Det siger noget om troværdigheden af siden. Der er dog stadig nogle ting, du skal være opmærksom på, når du anvender PensionsInfo.

PensionsInfo tager visse forbehold, som du selvfølgelig skal forholde dig til. PensionsInfo foretager som sådan ikke nogen beregninger. Siden sørger blot for at indhente dine pensionsoplysninger fra de forskellige samarbejdspartnere. I langt de fleste tilfælde vil der selvfølgelig ikke være fejl i dine pensionsoplysninger. Skulle der være opstået en sjælden fejl i nogle af dine pensionsoplysninger, er hverken PensionsInfo eller de øvrige samarbejdspartnere ansvarlige for disse fejl. Hvis du skulle have lavet nogle bestemte beregninger ud fra oplysningerne, som ender med ikke at holde stik, kan du ikke drage PensionsInfo eller samarbejdspartnerne ansvarlige for fejlen.

Det er selvfølgelig noget, du skal huske på, når du benytter dig af oplysningerne på PensionsInfo. PensionsInfo er lavet for at give dig et overblik over dine pensionsoplysninger. Det er derfor ikke oplysninger, du kan tilsidesætte med oplysningerne, du har fået direkte fra eksempelvis din bank eller dit pensionsselskab.

Oplysningerne fra PensionsInfo skal hovedsageligt ses som en vejledning, og som tidligere nævnt skal tallene betragtes med visse forbehold, da det kan være et skøn. Det skal dog siges, at denne side stadig er en rigtig god side til at få et overblik over dine pensionsopsparinger, du måtte have ved forskellige selskaber. Har du ikke den fjernest idé om, hvor du sparer op til pensionen, og hvor meget du sparer op til din pension, er PensionsInfo et rigtig godt sted at starte.

Der er rigtig mange gode informationer og oplysninger fra denne side, som kan give dig et overblik over, hvordan situationen ser ud. Dette er både en fordel, når du begynder at nærme dig pensionsalderen, men også hvis du kun har sparet op til pensionen i en kortere periode. Der er derfor rigtig mange fordele ved at benytte PensionsInfo til at få en oversigt og et overblik over din pensionsopsparing.

En anden fordel ved PensionsInfo er, at det er en meget brugervenlig side. Den er til at gå til uden de store komplikationer. Er du ikke så ferm med det tekniske på en computer, får du ikke de store problemer ved at komme i gang med PensionsInfo. Den er forholdsvis overskuelig at benytte. Har du brug for ekstra hjælp, kan denne guide være en god start til at forstå, hvordan du fører dig frem på siden, og hvad du skal være opmærksom på. Brugervenligheden anses for en rigtig stor fordel ved PensionsInfo, da personer i alle aldre og med alle former for teknisksnilde kan benytte siden uden at føle sig helt fortabt.

Læs mere om pension generelt her

  • Begrebsforklaringer
  • Sociale ydelser
  • Om Lånekassen
  • CSR
  • Presse
  • Finanstilsynet

Copyright © · Lånekassen, Østre Alle 6, Business Park Nord, 9530 Støvring     -     YouTube, LinkedIN, Facebook, Twitter        Lånekassen er et CO2 neutralt website
CVR: 29 53 76 66     Tlf.: 78 76 26 28    [email protected]    Kontakt    Cookiepolitik    Persondatapolitik    Betingelser
Lånekassen er et kommercielt site. Vi kan modtage provision ved henvisning til eksterne udbydere.